Šicí stroj - jaký vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
28.1.20 11:35
@mona1974 píše:
No popravdě se mi starý stroj kupovat nechce. Nevím jak dlouho by vydržel.

dýl než nový za stejnou cenu, bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
28.1.20 12:01

Doma mám již cca 10 let Brother BC-2500, navlékání super, ale šitím to není ono… manžestr a větší vrstvy nezvládá, není nad starou osvědčenou kvalitou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
29.1.20 11:32
@mona1974 píše:
Holky prosím má někdo doma Singer 3232? Má tento stroj celokovové tělo nebo je z plastu? Chci se naučit šít a dostala jsme pár instrukcí, jaký si mám vybrat. Jen tomu vůbec nerozumím. Hlavně prý aby byl z kovových částí nebo co. A nebo jsem koukala na Šicí stroj Brother BQ 25 (2500). Co myslíte? Poradíte mi prosím?

tak pokud hledáte v této cenové kategorii, tak to opravdu tu starou Veritasku, napíšu to jako servisák, dělám denně ty 30-50 let staré Veritasky a dám ruku do ohně za to že za 10-20 let budou šít pořád dobře.
Když kouknu na ty nové plastové stroje( cenová relace do 5t.) tak po 10 letech se tak kroutí že mají velké vůle a seřídit je na pěkný steh je téměř nemožné.
Pokud chcete nový stroj začněte min. na 5t. ať aspoň trochu těch kvalitních dílů tam je.
Ideálně najděte si nejbližší kamennou prodejnu se servisem, tam vám poradí s výběrem, stroj si ošaháte, vyzkoušíte, předvedou ho, zaučí v obsluze a v případě potřeby udělají servis, to je určitě lepší než něco vybírat přes net a pak se trápit doma s nastavením…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.1.20 16:59

Holky a co tedy stará Veritas rubina? Co ten stroj umí? Našla jse ns bazaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.20 14:04

Doporučuji kouknout sem mají nejlepší výběr a stroje si tam můžeš hodit do porovnávače případně poradí i přes chat. Já si takhle koupila šicí stroj online a nemůžu s ním být víc spokojená.

edit admin - nepovolená reklama, odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chocholina27
25.9.20 16:20

Ahoj ráda bych si koupila šicí stroj na takové to domácí šití. Líbí se mi jak teď hodně maminek šije, tak jsem se rozhodla, že začnu také. Jen by mě zajímalo jaké šicí stroje jsou dobré?

• Citovat
  • Upravit
Dominika222
27.9.20 20:39

Já jsem si vybrala šicí stroj přes sicistroje-shop, poradili mi přes online chat, ale nakonec jsem si ho jela ještě vyzkoušet přímo na jejich prodejnu. A mohu říct, že jsem byla ráda, protože mi tam vše pěkně vysvětlili a hlavně poradili. Tak se zkus podívat na jejich stránky co by se ti asi tak líbilo, záleží i co od něj očekáváš.

• Citovat
  • Upravit
17941
28.9.20 10:39

Prosím zdejší švadleny - jaký stroj byste mi doporučily pořídit? Rozhodně nešiju každý den, ale pak mě něco chytne a dva měsíce šiju renesanční kostým. Teď se chystám do vánoc na povlečení, taky asi nějaké patchworkové věci apod.
Mám 20letou singrovku, které odešla součástka (utavila jsem ji na té renesanci) a náhradní se sehnat nedá. Cenově je to celkem jedno, chci prostě něco, co mi pokud možno vydrží léta a je servisovatelné.
Moc děkuju za tipy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17941
28.9.20 11:40

Ve výběru mám tento https://www.sicistroje-shop.cz/brother-hf37 K elektronickým mám nějak nedůvěru, mechanickou singrovku mi chlap vždycky v případě poruchy doma zprovoznil a šilo se dál. Ale nevím.
Co se týče ceny, nemusím se držet při zdi, chci hlavně držák - poradíte něco jiného? Speciálních funkcí myslím zas moc nepotřebuju, určitě chci jednokrokovou knoflíkovou dírku, navlékání nitě do jehly, šití více vrstev najednou, našívání kovových prýmků, rotační horizontální chapač. @steeve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
29.9.20 10:22

Skvělé jsou prodejny Strima, jsou po celé republice, jsou největším prodejcem v ČR, znám prodejnu v Praze, mohla jsem si tam šicí stroj, nad kterým jsem uvažovala dokonce vyzkoušet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
29.9.20 11:35
@bertik.ber píše:
Skvělé jsou prodejny Strima, jsou po celé republice, jsou největším prodejcem v ČR, znám prodejnu v Praze, mohla jsem si tam šicí stroj, nad kterým jsem uvažovala dokonce vyzkoušet

Taky bych si ráda stroj vyzkoušela…bydlím v Brně, nevíte jestli taková možnost je i tady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.20 15:54
@Ditta11 píše:
Taky bych si ráda stroj vyzkoušela…bydlím v Brně, nevíte jestli taková možnost je i tady?

Strima, o které píše bertik.ber je firma, která má právě eshop, na který jsem odkazovala, takže mrkni na ty stránky, mají tam přesnou adresu kamenné prodejny i v Brně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
29.9.20 19:07

Aha, už na to koukám, díky za rychlou odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.20 20:22
@Ditta11 píše:
Aha, už na to koukám, díky za rychlou odpověď.

Není za co, taky jsem dlouho pátrala než jsem našla co jsem potřebovala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chocholina27
1.10.20 22:20

@Dominika222 Aha, tak je dobré něco takového bych asi opravdu potřebovala a mohu se zeptat kde mají prodejnu?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný