Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@steeve Moc dekuji za tip. Ta kuze spis jen obcas…Dnes jsem byla v mistni prodejne a opravne stroju a doporucili mi tento: Elna explore 220. http://www.raj-siti.cz/…220/d-70010/?…
Jaky je vas nazor? Doporucil byste, nebo spise to Janome, co jste psal a proc? Dekuji moc!!
@gtb ta Janome je celokovová, ta Elna má jen hliníkový rám obalený plastem( jako tedy většina strojů) ale ty Janome řady 400 jsou celokovové, litinoé, takže na silné látky jsou lepší.
@steeve Dobrý den mohla bych poprosit o radu. Rozhoduji se mezi těmito stroji JANOME 605 QXL, Brother NV55 FE a Veronica Inspira 600 který by jste mi doporučil? Diky
@Mahonia když je porovnám, tak Janome nejdražší, a nejméně programů, jen 60, jediné co má navíc tak je odstřih
Brother, cenově střed, je z nich nejrobustnější, má nejvíce programů, 144 + 55 abecedy, nejlepší navlékač, a nyní v akci sadu patek na quilt atd
Veronica - nejlevnější, 99 programů + 99 abecedy, ale menší výbava patek a nemá kufr
osobně bych byl pro Brother NV 55 FE: http://autosedacky.mimishop.cz/…her-nv-55-fe má nejlepší výbavu za rozumnou cenu
@steeve mám takový dotaz, nový coverlock od Brother a to CV 3550, co si o něm myslíte? Zatím jsou ohlasy takové všelijaké. Já sama mám doma Col Janome 1000cpx s kterým jsem nad míru spokojená, šije jak má, nitě používám klasické, žádné chemlonové a tomu podobné. U Brother mě láká horní krycí steh. Jen si pořád říkám, pokoušet osud, když přeci jen ty col jsou dost citlivé a už bych nemusela mít takové štěstí, abych i u Brother CV 3550 natrefila na tak dokonalý kus.
@Katy2 jaký jste slyšela všelijaké ohlasy??? ten cover 3550 se prodává cca týden, prodalo se jich pár kusů, já jsem zatím prodal 2 takže ty švadleny ho ode mě mají asi 3 dny, tak jaké můžou být velké zkušenosti.
dle mě je to za pěkný peníze dobrý cover, navíc s horním krytím, velkým prostorem a volným ramenem,
@steeve píše:
@Katy2 jaký jste slyšela všelijaké ohlasy??? ten cover 3550 se prodává cca týden, prodalo se jich pár kusů, já jsem zatím prodal 2 takže ty švadleny ho ode mě mají asi 3 dny, tak jaké můžou být velké zkušenosti.
dle mě je to za pěkný peníze dobrý cover, navíc s horním krytím, velkým prostorem a volným ramenem,
no tak holek co už ho má doma je dost a zatím ohlasy rozporuplné, někomu šije dobře, někomu nešije dobře, stejně tak jako je to u Janome coverlocků, někdo si je nemůže vynachválit, někdo se s nimi trápí.
@Katy2 na nějaké velké hodnocení je myslím si brzo, je to nový model, musí se s ním každý sžít, je potřeba vychytat nastavení pro různé typy materiálů a nití, dle toho uzpůsobit jehly atd…
neřekl bych že je horší nebo lepší než cover od Janomky, ale má navíc to horní krytí.
@steeve píše:
@Katy2 na nějaké velké hodnocení je myslím si brzo, je to nový model, musí se s ním každý sžít, je potřeba vychytat nastavení pro různé typy materiálů a nití, dle toho uzpůsobit jehly atd…
neřekl bych že je horší nebo lepší než cover od Janomky, ale má navíc to horní krytí.
Ale to ja taky nerikam, ze je horsi, takhle to fakt mysleno nebylo. Me laka to horni kryti, ale bojim se, ze zrovna netrefim na jeden z tech dokonalych kousku.
@Katy2 dnes je z 90% všechno strojová výroba, takže by všechny měly být všechny kusy stejné kvality, není to jako dříve že půlku věcí dělali lidé a podle toho jak se dělník vyspal tak ten výrobek vypadal
a jinak od toho aby nebyl výrobek špatný je kontrola ve fabrice, předprodejní příprava a záruka nejméně 2 roky( u Brotheru 3 roky, u Janome 5 let) takže pokud byste koupila vadný kus tas se to pozná dříve než skončí záruka…
@steeve píše:
@Katy2 dnes je z 90% všechno strojová výroba, takže by všechny měly být všechny kusy stejné kvality, není to jako dříve že půlku věcí dělali lidé a podle toho jak se dělník vyspal tak ten výrobek vypadal
a jinak od toho aby nebyl výrobek špatný je kontrola ve fabrice, předprodejní příprava a záruka nejméně 2 roky( u Brotheru 3 roky, u Janome 5 let) takže pokud byste koupila vadný kus tas se to pozná dříve než skončí záruka…
Tak u col tomu.moc neverim, nekdo ty stroje seridit musi. Mela jsem cest sit na trech kusech janome 1000cpx a kazdy sil jinak, kazdy potreboval jine nite, jine nastaveni. Tak ze za me u col je to kus od kusu.
@steeve mohu vás ještě poprosit o názor na šicí stroj Bernette London 7 v porovnání s Brother NV 35. Děkuji
@Katy2 to ale trochu pletete 2 rozdílné věci dohromady, montáž je téměř strojová, takže tam není rozdíl mezi jednotlivými kusy, a nejde tam najít jeden dobrý kus a druhý zmetek
a pak je sežízení stroje a na tom má největší podíl prodejce, pokud koupíte stroj někde z Eshopu, který má jen fabrické seřízení tak se tím pak ta švadlena bude trápit, kdežto pokud si se strojem před prodejem mechanik pohraje, a seřídí stroj před prodejem na potřeby švadleny( tomu se říká předprodejní servis) tak s ním nebudete mít problém, zde strašně záleží na prodejci a komunikaci s uživatelem.
@Mahonia řada London mě nijak neohromila, hlavně kvůli jejímu vzhledu, vypadají sice moderně, ale střašně plastově( možná proto se vyprodávají asi s výrobou končí) jinak s Brotherem NV 35 mají přibližně stejnou výbavu a funkce, takže zde bych byl zvlolil levnější Brother( nyní v listopadu je v akci): http://autosedacky.mimishop.cz/…rother-nv-35 a má i větší prostor mezi jehlou a ramenem stroje