Šicí stroj - jaký vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4099
13.9.16 20:15

@Nimie
aha, tak jestli se nechceš vázat na určitý servis, tak fakt ber nějakou dobře zavedenoou značku. S Janomkou chybu neuděláš určitě. Pak ještě třeba ta Veronika nebo Brother.
Se 415 mám zkušenosti výborné, po 6 letech celkem častého používání. Když budeš psát Ježíškovi, tak mu napiš třeba tu vyšší Janomku, o tisícovku Ježíšek nezchudne, ne? :-) Vypadá, že má užitečné stehy navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31737
13.9.16 20:29
@budi píše:
@Nimie
aha, tak jestli se nechceš vázat na určitý servis, tak fakt ber nějakou dobře zavedenoou značku. S Janomkou chybu neuděláš určitě. Pak ještě třeba ta Veronika nebo Brother.
Se 415 mám zkušenosti výborné, po 6 letech celkem častého používání. Když budeš psát Ježíškovi, tak mu napiš třeba tu vyšší Janomku, o tisícovku Ježíšek nezchudne, ne?) Vypadá, že má užitečné stehy navíc.

No uvidíme jak to bude s rozpočtem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5777
30.11.16 16:08

Ahojte,

chcem sa spýtať, či náhodou niekto nemá šijací stroj Victoria.
Stroj potrebujem len občas, preto zvažujem kúpu z druhej ruky na bazosi.

Bola by som rada keby ste mi napísali ako sa s ňou šije kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5777
30.11.16 16:11

Samozrejme nechcem so strojom šiť kytku :lol:
To sa len sa na konci vety nezobrazil smajlík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
29.1.17 19:57
@Jitmik píše:
potřebuju něco na běžné šití, spravit muži pracovní věci, prckovi něco přešít, někdy i ušít, ušít mu nějakou hračku atd atd atd. :-) Rozpočet ještě jaksi nemám, nechci dát za stroj deset tisíc, ale ani nechci koupit šunt třeba za litr :mrgreen: (obrazně řečeno)

Ahoj, co jsi nakonec vybrala? Mam stejne pozadavky, v zivote jsem se strojem nesila, chci si usit polstarkovy mantinely do postylky, nebesa, mozna njakou hracku pro decka, obcas chlapovi monterky… vubec nevim co mam chtit aby to umelo, na 90% pujdudo jetyho… poradi nekdo konkretne? Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
29.1.17 20:07

@Nowuka2 mám brother j 17 splňuje tvé požadavky a je jednoduchý na ovládání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
29.1.17 20:13

Ahoj, ja mam cerstve Singer 8280, sit teprve zacinam, ale jsem zatim spokojena. Je jednoduchy na obsluhu a pro me dostacujici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
29.1.17 20:19
@zuzanka003 píše:
@Nowuka2 mám brother j 17 splňuje tvé požadavky a je jednoduchý na ovládání

Mrknu…

Mohly byste mi poradit co ten stroj ma mit? Ctu nejakej overlock, na co to je? :mrgreen:

@elziska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
29.1.17 20:21

Jinak ty stroje maji i nejaky ruzny typy siti? Ja znam teda jen takovou tu klasiku na svy obleceni plus entl na diry :P :mrgreen: jo a kdyz udelam sev treba pri siti polstarku, da se to vyparat jak pri hackovani treba nebo se to musi milimetr po milimetru? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26861
29.1.17 20:43
@Nowuka2 píše:
Ahoj, co jsi nakonec vybrala? Mam stejne pozadavky, v zivote jsem se strojem nesila, chci si usit polstarkovy mantinely do postylky, nebesa, mozna njakou hracku pro decka, obcas chlapovi monterky… vubec nevim co mam chtit aby to umelo, na 90% pujdudo jetyho… poradi nekdo konkretne? Diky.

Dtest ted testoval sici stroje. Zkus si to cislo najit. Dobre pomer cena/vykon hodnotili stroj z Lidlu. Ma ho moje mama, stal necele 2 tis. a je na obcasne domaci siti OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.1.17 21:05

@Nowuka2 Zkus si najít nejbližší servis a zeptej se, jaké značky ti vezmou. Podle toho se dá taky orientovat.

Jinak overlock je ten šev, kterým je sešité tričko. Je na to samostatná mašinka, nějaké stroje mají overlockový šev, kterým se prý dají šít pružné látky, nemám vyzkoušené.

Párat se dá docela dobře, přešmikneš třeba každý desátý steh a pak už to jde rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
29.1.17 21:16

Záleží na požadavcích a na rozpočtu… ;-) Já jsem občas šila s mamčiným Brotherem a nebo Singrem, ale stálo to za starou belu :-D Vnitřek byl snad z plastu celý :-D :-D Nevím teda typy těch strojů..Oba cenově kolem 3 tis…

Teď jsem začala šít o něco víc a opravdu mi to nestačilo…Pořídila jsem si celokovovou Zetinu 6323 a nemůžu si ji vynachválit ;-) Sestřenka ho má již víc, jak 15 let a nikdy s ním nic nebylo…je jako nový, a tak jsem neváhala a zvolila ten samý ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
29.1.17 21:19

@Nowuka2 to bys musela mít řetízkový steh abys zatáhla za nit a už to jelo. Na jedné straně ustrihnes kousek nitě vytáhneš a z druhé strany zase vytáhneš kousek atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
3.2.17 21:27

Holky,
jsem absolutní amatér :lol:, ale chtěla bych šít různé dětské polštářky, deky a možná i hračky. Vůbec se v tom nevyznám a hledám nějaký šicí stroj, který je na to dobrý, proto se ptám, který mi doporučíte? Cenově tak do 3 max 4 tisíc.

Předem děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
12.8.17 12:07

Šicí a vyšívací stroj Brother

Zdravím švadlenky, vybírám nový stroj a nevím si rady, po přečtení všemožných diskuzí jsem z toho ještě víc v háji než před tím. Otázka bude možná i na @steeve.
Takže vybírám nový šicí stroj v cenovém rozpětí 10-15.tis, chtěla bych nějaký už kvalitnější, stabilní, chtěla bych, aby měl automatické navlékání horní nitě a automatický ořez nití a možnost nastavení přítlaku patky, potom by se mi líbilo, kdyby uměl i vyšívat a narazila jsem na stroj od Brother konkrétně Brother Innov-Is 955, ten už je sice dražší, ale kvůli tomu vyšívání, bych třeba připlatila.
Máte s ním prosím některá zkušenosti, jak vypadá to vyšívání, je to kvalitní? Nebo v této cenové kategorii nestojí vyšívaní za nic, umí vyšít třeba i vlastní motiv (jako že bych si vybrala v PC nějaký obrázek a přes flešku ho přenesla do stroje a on by mi vyšil vlastně cokoli si vyberu, nebo jak to funguje?) Jde mi o to, abych pak nebyla zklamaná a nepřiplácela zbytečně za vyšívání, které by nebylo pak hezké. Nebo si klidně nechám doporučit jiný šicí stroj, který by zvládl i vyšívání a měl všechno co jsem psala výše. Ještě jsem narazila na Veronicu 777, ale ta asi zase tolik nevyšívá a nevím zda má ten ořez nití…
A ještě bych se ráda zeptala jaký z těchto dvou overlocků je lepší: Brother 3034 nebo Veronica Profilock 800??
Předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný