Šicí stroj - jaký vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18584
21.7.16 08:55

@steeve děkuji moc, ještě poslední dotaz - včera jsem našla na aj stránkách test šicích strojů 2016 a vítěz byl tento http://autosedacky.mimishop.cz/…stylist-9960 . Nemohu ale najít, jak kvalitní je v dnešní době značka Singer?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
21.7.16 09:18

@miru81 já bych do Singera nešel, v dnešní době tady není klasické zastoupení, všechno se posílá přes německou centrálu, jak stroje, tak i díly, a servis během záruky se musí dělat jen v centrálním servisu v Praze, takže to trvá dlouho
v českém D-tetsu byl test šicích strojů naposledy v roce 2011 a tam vyhrál Brother NV 10, nyní je na trhu jeho nástupce NV 15: http://autosedacky.mimishop.cz/…rother-nv-15 a jak jsem předtím posílal ten odkaz na NV 55 tak to je jedna řada.
Jako druhý v tom testu byl Bernette E 66 a opět ta Bernette Milan 8 je jeho novější nástupce, takže bych vybíral z těchto strojů pokud chcete něco, co bylo v testech dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18584
21.7.16 15:50

@steeve moc děkuji za vaše rady. Nakonec manžel našel tento http://autosedacky.mimishop.cz/…troj-novinka , prý bude to bude nejlepší investice do budoucna. Tak budu věřit, že ho zvládnu „osedlat“ ;-) Předpokládám kvalitní stroj tedy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
21.7.16 16:18

@miru81 ano to je výborný stroj, ale už je to šicí a vyšívací, a navíc s menu v češtině

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18584
23.7.16 13:44

@steeve :palec: Ta čeština mi bude určo příjemná :-) Jen doufám, že ty kombi stroje nebudou haprovat - nemám ale doma dost plochy na více strojů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
3.8.16 08:01

Potřebovala bych poradit s výběrem siciho stroje. Do ted jsem sila na lade, asi z roku 1970 a stroj umí šít jen rovny steh. Začala jsem ted sít i veci, které bych potřebovala oentlovat a přispívat gumicky trikrokovym cik časem. Jsem v podstatě začátečník a nevim na co se u stroje zaměřit. Nechci do nej investovat moc penez. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.8.16 08:41

@kačule.j co je to moc peněz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
3.8.16 08:48

@steeve max 4000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.8.16 09:12

@kačule.j tak koukněte na tenhle Janome : http://autosedacky.mimishop.cz/…-juno-e-1015
je to jedna z nejlepších značek na šicí stroje, má ocelový CB chapač, takže pro začátečníka nezničitelný, ze stehů vše co potřebujete- tedy rovný steh, entl, krokový entl, dále elastické a overlockové stehy,… plynulá regulace délky stehu a u entlu i šířky, poloautomat na dírku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
3.8.16 10:33

@steeve Dekuji, vypadá moc pekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31755
12.9.16 22:51

Obnovuji diskuzi. Sháním šicí stroj, akorát jsem s tím dělala naposledy hodně hodně dávno a moc si neumím představit, co dneska ta zařízení všechno umí a případně čeho se vyvarovat, na co se zaměřit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
12.9.16 23:08

@Nimie
hlavně se zaměř na to, kde ten stroj budeš servisovat. takže se rozhlédni po okolí, kde je servis šicích strojů a třeba se tam zeptej, jaké stroje servisujou a jaký by ti doporučili (oni budou vědět, co je poruchové). Často i stroje přímo prodávají. Některé značky (třeba Janome) mají ceny stejné všude, protože mají nějakou doporučenou cenu a žádný e-shop nebo servis nemá jinou cenu.

je sice hezké koupit si levný šicí stroj v nějakém hyper-elektro (nebo v Lidlu, haha), ale při první poruše člověk zjistí, že ty peníze vlastně vyhodil oknem a může jít leda :zed:

mám šicí stroj za necelých 5 tisíc, který jsem při poruše dovezla do servisu a odpoledne si ho spravený odvezla (poruchu jsem zavinila sama). Stroj má všecky díly kovové, všecko se dá vyměnit a opravit.
před tím jsem měla nějaký levný šmejd, který při poruše ani nešel pořádně otevřít. v servisu se mi vysmáli, že tohle se vyrábí na jedno použití a při poruše se kupuje nový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31755
12.9.16 23:38
@budi píše:
@Nimie
hlavně se zaměř na to, kde ten stroj budeš servisovat. takže se rozhlédni po okolí, kde je servis šicích strojů a třeba se tam zeptej, jaké stroje servisujou a jaký by ti doporučili (oni budou vědět, co je poruchové). Často i stroje přímo prodávají. Některé značky (třeba Janome) mají ceny stejné všude, protože mají nějakou doporučenou cenu a žádný e-shop nebo servis nemá jinou cenu.

je sice hezké koupit si levný šicí stroj v nějakém hyper-elektro (nebo v Lidlu, haha), ale při první poruše člověk zjistí, že ty peníze vlastně vyhodil oknem a může jít leda :zed:

mám šicí stroj za necelých 5 tisíc, který jsem při poruše dovezla do servisu a odpoledne si ho spravený odvezla (poruchu jsem zavinila sama). Stroj má všecky díly kovové, všecko se dá vyměnit a opravit.
před tím jsem měla nějaký levný šmejd, který při poruše ani nešel pořádně otevřít. v servisu se mi vysmáli, že tohle se vyrábí na jedno použití a při poruše se kupuje nový

Abych to upřesnila, nejde mi za každou cenu o to pořídit něco levného. Pokud to bude stroj za cca 4 - 5 tis., budiž, nekupuju ho na rok :mrgreen: spíš mi jde o to, že reálně si moc nedovedu představit co po něm mám chtít aby uměl. Chci ho na zjednodušení práce doma (třeba rozpárané spodní lemy triček, možná aby zvládl ušít kalhoty zespod,…? :think:) a pak jestli zvládne i sešít nějaké šatičky pro panenky a podobně. A nějak nevím, jak s tou informací naložit. Je to na něj moc? Nebo málo? Co je pro tyto úkony důležité?

Omlouvám se za případně stupidní dotazy, ale na šití jsem totální lempl :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
13.9.16 08:22

@Nimie
Tak jestli chceš na takové základní šití, tak to myslíš tzv. ROVNOSTEH - to je šicí stroj, který normálně ušije všecko, co jsi napsala. (pak existuje stroj overlock, ten je daleko dražší a šije takové ty švy zevnitř na tričkách, ale nic jiného neumí. ten myslím nepotřebuješ)

Stroj rovnosteh umí šít

• rovnou linku, kterou sešiješ prakticky všecko (spodní lemy kalhot, závěsy, polštáře, ubrusy, kalhoty a šaty pro tebe i pro panenku)
  • cikcak - entlovací steh - tím to můžeš všecko obentlovat, aby se to nepáralo
  • tříkroký cikcak - stejný jako entl, jenom se ta jehla v jednom tom cikcaku zapíchne víckrát - užečný steh třeba na pružné materiály
  • spousta rovnostehů má tzv. „pružné stehy“ - to je mooooc užitečné, pokud chceš šít třeba tričko z úpletu

Třeba ten můj rovnosteh tohle všecko umí a zdárně jsem na něm ušila třeba

• deku pro mimino s výplní
  • všelijaké tašky
  • závěsy, polštáře
  • samozřejmě všívání zipů
  • zkracuju kalhoty
  • roláky z pružného materiálu pro celou rodinu
  • pyžamo z pružného materiálu
  • tepláky

Tak ti doporučuju shánět takový rovnosteh, který se dá servisovat (má vnitřek kovový a servisovatelný), aby měl i pružné stehy a aby se tam daly i vyměňovat patky (často je sada patek přímo ke stroji). nejlíp kdybys ho fakt koupila v servisu

já mám třeba Janome 415, mám ho asi 6 let a myslím že je prakticky nesmrtelný. nestojí až tak moc a umí všecko co potřebuju. šiju docela hodně. pak ještě je dobrá značka Brother, to jsou taky solidní stroje a určitě budou mít taky takový základní nesmrtelný model

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.9.16 08:24

@Nimie Spodní lemy triček na obyč stroji neušiješ. Potřebuješ coverlock…

A zbytek zvládne každý :nevim:
Možná ta trička půjdou jen spravit nějakým pružným stehem, ale… je to jen náhražka. Pružným stehem šiju třeba čepice z flísu.
Pak ještě rovný steh a entl-cikcak :D
Nic víc vlastně nepoužívám.
Ale stroj mám nějaký z Tesca :oops:, tak neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný