Šicí stroj - jaký vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20840
7.7.14 13:56

Došiješ, zmáčkneš čudlík a automaticky se ti ostřihne vrchní i spodní nit s malinkým cancourkem vespod.

Normálně musíš zvednout patku, vytáhnout látku a buď to vzít nůžkama spodní a vrchní nit zvlášť, nebo použít ořez, co mají stroje obvykle na levém boku stroje.
Ale to se dělá zvláště u velkých kusů špatně.

Jistě, tisíce švadlen šijou i bez toho… Ale jak si jednou zvykneš, už nechceš jinak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
7.7.14 14:00
@Sati píše:
Tak ti dík :twisted: ten je fakt bomba. Mimo moji galaxii :zed: :zed:já jsem jinak s tou Verčou spokojená, jediné co bych na ni ještě uvítala je tlačítko start - stop a automatický odstřih niti, ten mi chybí fest.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tak to ber jen jako iluzi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6909
7.7.14 14:53

Holky toj sou vychytávky, já šila na stroji od mámy a ten má tak 20 let, tam si o tom všem nechám jenom zdát. NO už se na ten nový těším :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
7.7.14 15:13

@Jitmik Moje máma má 20 let starý Pfaff a až na pár chybějících vyšívacích stehů toho uměl až až a šítí super :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6909
7.7.14 16:07
@kozisek píše:
@Jitmik Moje máma má 20 let starý Pfaff a až na pár chybějících vyšívacích stehů toho uměl až až a šítí super :pankac:

hlavně krom pár oprav pořád šije:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
7.7.14 16:31

Ber to tak, na černobílou televizi se taky dá dívat, ale koupila by sis ji dneska?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
7.7.14 16:42
@Novire píše:
Rádo se stalo :DKvůli autom. odstřihu jsem kupovala svou Janomku. A potvrzuju, je to vážně boží :palec:

Nj, ale je také podstatně dražší než Veronica 707 a zase dva litry navíc za toto by se mi nechtělo dávat :think:

@Sati nerozumím, já si Pfaff nekupuji, ale myslím, že to jsou dost dobré stroje a kupovat starší - tak do toho bych nešla vůbec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
7.7.14 16:43

Mám od září tento http://www.sicistroje-shop.cz/texi-ballerina -šiju hodně, zaujaly mě ty vyšívací stehy. Je suprový-chválím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
7.7.14 16:46

@kozisek tím bylo myšleno, že někdo ti řekne mám obyč starý stroj šije a mi to stačí. Ale pokud si člověk vybírá nový tak by si měl vybrat pořádný. Jako příměr jsem dávala tu telku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
7.7.14 16:48
@Anulka píše:
Mám od září tento http://www.sicistroje-shop.cz/texi-ballerina -šiju hodně, zaujaly mě ty vyšívací stehy. Je suprový-chválím.

ten vypadá moc dobře, i jsem ho měla na chtěcím seznamu, ale nakonec se mi naskytla rok a půl stará Veronica za 7000 tak jsem si vzala ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
7.7.14 16:49
@Sati píše:
@kozisek tím bylo myšleno, že někdo ti řekne mám obyč starý stroj šije a mi to stačí. Ale pokud si člověk vybírá nový tak by si měl vybrat pořádný. Jako příměr jsem dávala tu telku.

Jo, tak to jo :lol:

Akorát tedy nevím, jaký bych si vybrala příště…u nás na patchworku je Elna…http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-elna-excellence-760/d-70445/ a je to tedy pošušňání :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
7.7.14 16:51

Za mě Bernina/Bernette, pak Brother a Janome(ale to nedoporučuju kvůli servisu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
7.7.14 16:52

@Anulka to ani neznám, ale má tedy dostatek vyšívacích stehů, parádní :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
7.7.14 16:55

@jolinarcz já s Janome problém nemám, mám pána co mi dělá servis janomky i Veronicy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
7.7.14 17:01

Brother jak který model. Určitě má typy které jsou hodně dobré a pak ty, které jsou hodně špatné. Jezdívám pravidelně s patchworkářkama na šicí víkendy. Většinou tam šijeme 4 dny v kuse, takže stroje dostanou zabrat. Janomky to přežívají s čistým štítem, moje veruna taky, pfafky taky a jediné holčině co má brothera za 30000 vždycky předposlední den prostě klekne a musí jít do opravy.
Nejlepší je poradit se s opravářem.. Zkušený opravář ví, které stroje tam má nejčastěji na opravy a které jen na servisní údržbu. Já jsem si tak kupovala owerlock, že jsem se poradila s opravářem a ten mi řekl, který je nejspolehlivější. To to jsem si původně vybrala jiný o 3000 dražší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný