Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@steeve píše:
@Katy2 to ale trochu pletete 2 rozdílné věci dohromady, montáž je téměř strojová, takže tam není rozdíl mezi jednotlivými kusy, a nejde tam najít jeden dobrý kus a druhý zmetek
a pak je sežízení stroje a na tom má největší podíl prodejce, pokud koupíte stroj někde z Eshopu, který má jen fabrické seřízení tak se tím pak ta švadlena bude trápit, kdežto pokud si se strojem před prodejem mechanik pohraje, a seřídí stroj před prodejem na potřeby švadleny( tomu se říká předprodejní servis) tak s ním nebudete mít problém, zde strašně záleží na prodejci a komunikaci s uživatelem.
Tak byly to dva stroje od jednoho prodejce, za mě velmi dobrý prodejce a jak jsem už psala, každý šil jinak, teda výsledek byl stejný, ale každý potřeboval jiné nitě. No ve finále je to jedno. Když mám teda dobrého prodejce, tak se teda nemusím obávat. ![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s šicím strojem Guzzanti? (uvažuji o Guzzanti GZ 116) recenzí na internetu je málo, i když jsou vesměs pozitivní. A jak je to se servisem? Děkuji za jakýkoli postřeh!
@Airika když se podíváte na stránky Guzzanti tak zjistíte že servisy na tyto stroje jsou v ČR pouze 2, a to 1 v Brně a druhý v Ostravě, takže pokud tam nebydlíte tak to budete mít se servisem špatné, a raději bych za podobné peníze pořídil stroj nějaké známější značky, která má servis v každém městě, třeba toto : http://autosedacky.mimishop.cz/…-juno-e-1015 , nebo http://autosedacky.mimishop.cz/…74/lada-83c0 nebo :
Někdo tady psal o recenzích na coverlock Brother, já přidávám tu svou, mám ho doma asi měsíc, a zápasím s ním
zkouším různé jehly, nitě, ale občas se objeví z rubu vynechaný steh, pořád zkouším různě nastavit, nejvíce šiji z bavlněného pružného úpletu a pružné teplákoviny, ale je to spíš trápení než radost, s overlockem/coverlockem jiné značky nemám problém, žádné vynechané stehy, žádné výrazné přeřizovaní při šití rozdílného materiálu, akorát jsem nechtěla ztrácet čas předeláváním z overlocku na coverlock kvůli lemu na jedno tričko, tak jsem si pořídila zvlášť Brother, v každém případě mě to donutilo uvažovat o průmyslovém coverlocu, který snad nebude tak “citlivý” ![]()
@gabii7 pokud chcete kvalitní domácí Coverlock, tak koukněte na Babylock. Mám ho přes 2 roky, šije úžasně, nikdy žádný problém, šije přes švy bez zaváhání, zvládne silné vrsty. Průmyslový CL je hodně citlivý…
@Shari81 píše:
@gabii7 pokud chcete kvalitní domácí Coverlock, tak koukněte na Babylock. Mám ho přes 2 roky, šije úžasně, nikdy žádný problém, šije přes švy bez zaváhání, zvládne silné vrsty. Průmyslový CL je hodně citlivý…
Koukala jsem na Eclipse, ale opravdu šiji každý den alespoň 1-2 hodiny oblečení na prodej, tak nevím jestli je na to vhodný, a cena s průmyslovým je srovnatelná, od průmyslového budu potřebovat hlavně začištovací, široký spodem krycí steh na pružné materiály. V každém připadě bych byla ráda, kdyby mi někdo poradil s pořízením prům. stroje coverlocku, a overlocku co bez problému prošije 4-6 vrstev softshellu a zároveň bude začištovat pružné úplety a teplákovinu ![]()
@gabii7 kontaktujte pana Hoška z Galanterie Čendulka, je to odborník na stroje a určitě Vám skvěle poradí. Jinak 1-2h denně není pro Babylock vůbec žádný problém. To spíš investujte do průmyslového overlocku…
@Shari81 píše:
@gabii7 kontaktujte pana Hoška z Galanterie Čendulka, je to odborník na stroje a určitě Vám skvěle poradí. Jinak 1-2h denně není pro Babylock vůbec žádný problém. To spíš investujte do průmyslového overlocku…
Děkuji za radu
hned jak bude všední den zavolám a poradím se, průmyslový overlock si určitě pořídím, je to priorita, akorát mě mrzí ten coverlock Brother, čekala jsem od toho úplně něco jiného, navíc na něj přibyly celkem negativní recenze, bohužel, až po mé koupi…V každém připadě jsem lemovala na mém Merrylocku MK4075 asi 6 triček za sebou a steh perfektní, žádné vynechané stehy a jehly standartní, žádné zasekávání látky…pokud si pořídím prům. overlock dříve než prodám cover Brother, určitě budu používat jako cover Merrylock ![]()
Holky prosím má někdo doma Singer 3232? Má tento stroj celokovové tělo nebo je z plastu? Chci se naučit šít a dostala jsme pár instrukcí, jaký si mám vybrat. Jen tomu vůbec nerozumím. Hlavně prý aby byl z kovových částí nebo co. A nebo jsem koukala na Šicí stroj Brother BQ 25 (2500). Co myslíte? Poradíte mi prosím?
@mona1974 píše:
Holky prosím má někdo doma Singer 3232? Má tento stroj celokovové tělo nebo je z plastu? Chci se naučit šít a dostala jsme pár instrukcí, jaký si mám vybrat. Jen tomu vůbec nerozumím. Hlavně prý aby byl z kovových částí nebo co. A nebo jsem koukala na Šicí stroj Brother BQ 25 (2500). Co myslíte? Poradíte mi prosím?
Singer nekupovat, je to jen stín své někdejší slávy. Koukat po Janome, Brother, Lada. Stanovte si rozpočet a od toho se dá odpíchnout, pokud za nový, chce to dát aspoň pět tisíc, jinak jsou to převážně chrastítka dobrá tak na zkrácení kalhot a záclon. Pokud nevadí starší, koupit na bazaru Veritasku a nechat si ji seřídit.
Děkujioc za radu. A co tedy ten Brother BQ 25 2500? Myslíte, že by mi na naučení stačil? Četla jsem ne něj dobré recenze. Moc pěněz se mi do toho dávat nechce, protože nevím jestli mi to půjde a jestli mě to chytne
Ono záleží co od toho stroje chceš. Koukni tady na videa
https://www.youtube.com/watch?…
https://www.caramilla.cz/…stnik-videi/
To já právě nevím co bych od něho měla chtít. Nikdy jsem nešila. Nevím co by stroj měl mít. Je to pro mě španělská vesnice jak se říká. Vůbec nevím co na co je. Chci se to naučit a něco si třeba ušít nebo zkrátit třeba rifle a tak. Hodně háčkuju a třeba bych si chtěla podšít šaty.
@mona1974 píše:
Děkujioc za radu. A co tedy ten Brother BQ 25 2500? Myslíte, že by mi na naučení stačil? Četla jsem ne něj dobré recenze. Moc pěněz se mi do toho dávat nechce, protože nevím jestli mi to půjde a jestli mě to chytne
ten nevypadá špatně, má lepší chapač - to je to místo, kam se dává cívka spodní nitě, takže bude o něco méně hlučný
jestli je malý rozpočet, tak je řešením nějaká ta stará Veritaska
No popravdě se mi starý stroj kupovat nechce. Nevím jak dlouho by vydržel.