Šikana na pracovišti, jak odpustit a přestat nenávidět

Napsat příspěvek
Velikost písma:
596
30.11.19 00:30

Za prvé nechápu proč si tam takovou dobu byla a za druhé nechápu už vůbec že se tam snad chceš vrátit, to by žádný zdraví člověk už neudělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
30.11.19 05:49

Je mi z toho špatně, jen když to čtu. Jaký postoj má k této situaci tvůj manžel? Každopádně bych se tam už nikdy nevracela. Osobně bych se raději odstěhovala někam daleko, a hlavně někam, kde by bych našla lepší uplatnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
30.11.19 07:30

Tak za 1. Proč by ses měla vrátit? Pokud nenajdeš práci v oboru, bez dělat jinou a můžeš případně dělat dobrovolníka, útulek apod. Za 2 proboha za co se chceš omlouvat :roll: a za 3. Podala bych na všechny dostupné instituce stížnost, můžeš promluvit do TV a hlavně si stůj sama za sebou. Šéf parchant, ty moc naivní a hodná. Já jsem huba od narození, mě by nerozdychal. Ucpala bych mu kravskym lejnem pr. Del.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15434
30.11.19 07:33
@Anonymní píše:
A vidíš. V oboru ten jeden šéf platí za odborníka. Kdybych měla vyprávět, co všechno těm zvířatům dělal. Přitom já v té době zarytý ochranář a vegetarián a nepodala jsem na něj podnět na veterinu :zed: s kolegyní jsme přijaly role, kdy jsme to těm zvířatům maximálně usnadňovaly, např on nechal nechodici krávu na slunci na betoně a schválně nezavolal nutku, jen ji na řetazu za traktorem odtáhl za budovu, aby nebyla vidět z cesty. nám dovolil jeden kýbl vody! kdy na krávu pražilo v nejhorších vedrech slunce. Schválně rozkázal takhle, i když o pár metrů dál přístřešek.. Prostě schválně, protože on jediný rozhodoval a on rozhodl, že teď nebude volat. A až se mu chtělo, zavolal. My ji na vlastní triko převezly aspoň do přístřešku, krmily a napájely. Samozřejmě potom to peklo, když to zjistil. Zpětně se nechápu, jak jsem to mohla dovolit :poblion: byl odborník na porody, to ano, ovšem nemilosrdný a nelítostný. Měli jsme povoleno ve výjimečných případech císaře, plemeno s těžkými porody, ale ne, to by bylo ekonomicky nákladné. Takový porod traktorem, kdy ji tam nechal několik dní s teletem v sobě. Upozorňovala jsem šéfa, druhého, prý jsem přecitlivělá hysterka, co na tu práci nemá, když se hroutim z trochy krve. Jednou jsem vlastníma rukama zabila tele, protože bylo ležák, muselo se napájet hadicí, on v reakci na mé soukromí(nemohoucí člen rodiny, ležák, kdy jsem se o něj několik týdnů starala, a on dostal zápal plic a musel na jipku, tak prý když jsem taká svině a zbavím se člena rodiny, tak on mi ukáže jak se ten člen cítí na teleti a zákaz krmit.) Smrt trvá dlouho, tak jsem to tajně ukončila. A mohla bych pokračovat dál a dál, co se dělo.

Víš, že mlčení z tebe dělá spoluvinika.. Opravdu tě moc nechápu, nic z toho nechapu, že jste toho magora nikdo neudal, že jste tam vubec pracovali… Ale těžko hodnotit když člověk v takové situaci nebyl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
30.11.19 08:09
@Alušáček píše:
Víš, že mlčení z tebe dělá spoluvinika.. Opravdu tě moc nechápu, nic z toho nechapu, že jste toho magora nikdo neudal, že jste tam vubec pracovali… Ale těžko hodnotit když člověk v takové situaci nebyl :nevim:

To teda fakt tezko. Podivej, jezdili tam veterináři, dalsi kontroly (jestli to byl eko-bio chov). Vse v poradku, NIKDO SI NICEHO nevsiml. Takze bud jsou vsichni podplaceni nebo tak otrli nebo nebyly dukazy?

Proc se tolik ceni whistlebloweri? Protoze takova statecnost se malokdy vidi. Ten clovek jde na trh s holou kuzi, a i kdyz ma dukazy, tak nikdy nevi, jak to dopadne, zpravidla to dopadne pro udavace na dlouho spatne a ojedinele pripady dobre, ojedinele, a to musi byt udavac megachytry a megamazany a precurat cely systém kryti zad a zametani stop a zpravidla i ti, kteri slibuji vernost a podporu, tak v posledni chvili cuknou. Zakladatelka psala, ze nechal SCHVALNE kravu na slunicku, az potom mohla pod pristresek. Kolik myslis, ze za tohle dostane na tvrdo? 10 let? Nebud naiva. V tv vidis reportaze o vychrtlych podelanych zviratech (naposledy kone na farme ve strednich Cechach), majitel je zjevne tyra, uz tam jezdi televize ns opakovane zabery a co? Nechapu proc, ale nic. Takze je fajn, ze se zakladatelka s jinymi lidmi snazila to tem zviratum ulehčit. Nebud chytra, dokud neco podobneho neudelas. Pak se muzes vytahovat a poucovat, jo ;)

• Citovat
  • Upravit
15434
30.11.19 08:27

@PaníKadrnožková Na nikoho se nevytahuju, ale nežiju na jiné planetě, pracuju ve velké firmě a vidím jak si v dnešní době dokážou zaměstnanci hájit svoje práva.. Stačí aby jim bylo omezeno jít si zahulit a už budou rvat, takže mě opravdu překvapí když někdo x let pracuje pod despotou a tyranem.. Zakladatelka je až moc hodná a neprubojna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
30.11.19 08:34
@Alušáček píše:
@PaníKadrnožková Na nikoho se nevytahuju, ale nežiju na jiné planetě, pracuju ve velké firmě a vidím jak si v dnešní době dokážou zaměstnanci hájit svoje práva.. Stačí aby jim bylo omezeno jít si zahulit a už budou rvat, takže mě opravdu překvapí když někdo x let pracuje pod despotou a tyranem.. Zakladatelka je až moc hodná a neprubojna.

A zamestnani oznamuji trestne ciny jak na bezicim pasu? Hele, velke firmy jsou neco jineho, to je proste socik, kolektivni smlouva, odbory, bla bla. Kvuli cigarku se poperou, my mluvime o vaznych vecech. Za cigarko te nikdo neznici. Zkus ale zabojovat, az prijdes na nejakou peknou treba korupci :lol:

• Citovat
  • Upravit
15434
30.11.19 08:56

@PaníKadrnožková Máš pravdu, tohle je závažný problém a bylo by těžke něco řešit a dokazovat, ale zkusit by se to mělo.. Nasbírat důkazy, natočit videa na mobil, svědkem bylo více zaměstnanců, ne jen zakladatelka, tak kdyby se dali všichni dohromady, neříkej že by je nikdo neposlouchal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
30.11.19 09:19
@Alušáček píše:
@PaníKadrnožková Máš pravdu, tohle je závažný problém a bylo by těžke něco řešit a dokazovat, ale zkusit by se to mělo.. Nasbírat důkazy, natočit videa na mobil, svědkem bylo více zaměstnanců, ne jen zakladatelka, tak kdyby se dali všichni dohromady, neříkej že by je nikdo neposlouchal..

Ja nejsem proti tomu, naopak myslim, ze zakladatelce by to pomohlo s tim zadostiucinenim i kdyby ona byla odsouzena a vyfasla treba 3mesicni podminku, to by byl skvely „trest“ a bylo by v dusi jak v pokojicku. Ale! Ona psala, ze je to jediny vetsi zamestnavatel v okoli. Takze si predstavuju rit s otrockou praci za par korun a kdyz ta nebude, tak se muzou mistni jit klouzat. Chapes, navic to neni napr. obchod s lidmi a spousta lidi to tak proste nevnima. Jinak by se musela zavrit vsechna „normalni“ jatka. Pamatuju si, jak si na jizdarne zlomil kun nohu a cela jizdarna, teda holky, co se o ty kone staraly, lehla v depresi. Tim to nechci zlehcovat, ale rozhodne bych nepocitala, ze za danych okolnosti tam otroci udelaji vzpouru proti jedinemu zamestnavateli. Navic ona to popisovala. Ti kolegove ji podrzeli presne do te doby, nez se zjevil otrokar :nevim: nech romantiky…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.19 12:04

Reagují na zpětné udání.

Nemám jediný důkaz, fotku :nevim: nikdo, ani ta super kolegyně mě nepodpoří, to vím jistě. A jít tam na tajňačku a něco nahrát, to zas prrr, protože z praxe vím, že ne všechny např hrozné pohledy na zvířata je týrání. Pokud tam vlezu a natočím hubenou ležící krávu, která na první pohled je vidět, že má bolesti atd, jak můžu vědět, že není po těžkém porodu a nemůže se postavit, ale za pár dní při péči už může chodit? I od koní vím, že ne všechny škaredě vypadající věci jsou týrání(např známých 30 lety kůň, spokojený, v rámci možností fit, ale tělo hrozné. To vyfotit, už se toho někdo chytne). Tam nebylo vse týrání. Proste to u krav tak chodí, že ne všechny situace jsou hezké. My s kolegyní jsme se s láskou staraly o různé případy a opět, kdo to nezná, na první pohled by to vypadalo škaredě. Tele, co nechce pít a mordujes se s ním dva měsíce, taky vypadá vselijak, do toho pokadena sláma a už to vypadá blbě. A k prasarnam, co dělal se já ted nedostanu. Byli tam dokonce aktivisti, vlezli na pozemek, natočili dobytek ve hnoji a co myslíš? Nic. Přijela kontrola, hnůj vyvezen. Všichni si zanadavali na zelené mozky a toť vše. Tam i za mě nebylo pravidlem, že vždy tam něco bylo. On je magor, ale nebylo že při každém vstupu do stáje následuje týrání. To vyznívá, že ho braním. On je mistr na porody. U problémů jsem ho volala na pomoc. Bez něj by ty krávy končily na nutce nebo v kafilerii. I toho císaře povolil. A z toho traktor. Ten traktor za 6 let 4×? Kdo mi to dokáže? Nebo že krávy nemívaly ve vedrech vodu na poli? Když to ví i předseda? Jak to zpětně dokážu? Ti traktoristi mi nepůjdou svědčit, že je to běžné každé léto. A jak tu zaznělo, já položím práci všem a těch 30 lidí se půjde i s rodinami pást. Jako bonzaka mě určitě vsude zamestnaji, když se tu každý zná. Zpětně nic dokazovat nebudu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat