Šikana ve škole, napadení - jak postupovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19811
17.6.16 06:35
@Anonymní píše:
Ucime ho se neprat, ze holky se nebiji, takze ve finale dosel s rozbitym rtem, sramy od nehtu po rukach, na krku, pokopany do bricha, do zad, dostal pry asi 20 uderu pesti do hlavy. Hned jsme leteli do skoly, do reditelny. O problemovych holcinach se vi, ale neresi se nic. Se synem jsme museli do nemocnice, bylo mu zle, malatnej. Dr rikal, ze nastesti nema prorazenou lebku, ale ma podvrtlou krcni pater a natazene plotenky v ni, dostal limec a v noci co 2 hodiny sledovat. V lekarske zprave jsou uvedena jmena holek. Ale co bude dal? Syn uz do skoly nechce, boli ho hlava hodne a momentalne nejsou znamky na vysvedceni priorita (max jedna trojka). Rano zajdem do skoly i s lekarskou zpravou. Poradite dalsi postup? Resi se to jako ublizeni na zdravi i pres policii automaticky? Moc dekuji za rady :kytka:

Automaticky ne, někdo to musí na té policii oznámit.

To je na policii, ne na povídání si s učitelkou. Vždyť je to těžké ublížení na zdraví a můžete být (všichni) rádi, že to přežil. Trestní oznámení a lékařskou zprávu k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
17.6.16 06:38
@Anonymní píše:
Kdyz jsme byli v reditelne, sam zastupce reditelky (ta ma volno) rekl, .. ze pokud se shodne ucitelsky sbor, dostanou max reditelskou dutku.

A když všichni shodnou, tak žádné zranění nebylo.  :roll:

Povídám: Policie, žádné jiné řešení není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
17.6.16 06:52

Problem je ze dneska uz se snad decka nevylucuji, to hy asi museli nekoho zabit. Nevim proc, jestlj se reditele boji reakci verejnosti, nadrizenych, rodicu…nevim. dalsi problem je, ze vy treba dite date na jinou skolu, ale sikanujici tam zustanou a podaji si nekoho jineho. (jasne, v dusledku sve dite ochranim, ale hruzu predam akorad na jine -ale v podstate co je mi do jineho, ze…) je fajn ze ucite ze se hokjy nebijou, ale meli byste ucit, ze proste kdo mi ublizuje, pred tim se branim..kazdopadne rediteli bych rekla ze to chci resit a nejaka dutka neni reseni. Dale bych zasla na policii a to take rediteli oznamila a dale to resila vyse s obci nebi mestem a to take rediteli oznamila…treba to najednou pujde resit jinak nez dutkou..

• Citovat
  • Upravit
9128
17.6.16 07:05

Šla bych nejdřív na policii podat trestní oznámení a pak do školy. Pokud škola dlouhodobě pořádně neřeší šikanu, tak nevím co jiného chcete dělat.
A pak bych uvažovala o změně školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.16 07:06

Necetla jsem prispevky, ale pohrozila bych policii jak rodicum tak skole ze nic neresi a tim padem napomaha, skolskou inspekci a pripadne kdyby se nic nedelo medializace v mediich. Sama ve skole pracuju jako vychovatelka a ty deti na prvnim stupni otres, mam 29 deti z toho 21 kluku treti a ctvrta trida zrovna dnes jdu resit ze si vcera odpoledne kamaradi po hadce dali vzajemne pesti a oba breceli, to prece nejde takovehle chovani! Byt to moje dite nevim jak bych se zachovala, mam trilete dite a uz ted se bojim toho az pujde do skoly…

• Citovat
  • Upravit
19811
17.6.16 07:23
@ospalámyš píše: Šla bych nejdřív na policii podat trestní oznámení a pak do školy. Pokud škola dlouhodobě pořádně neřeší šikanu, tak nevím co jiného chcete dělat.
A pak bych uvažovala o změně školy.

Tak. S ředitelem snad už zakladatelka mluvila předtím. Teď je čas na tu policii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
17.6.16 07:25
@Anonymní píše:
Necetla jsem prispevky, ale pohrozila bych policii jak rodicum tak skole ze nic neresi a tim padem napomaha, skolskou inspekci a pripadne kdyby se nic nedelo medializace v mediich. Sama ve skole pracuju jako vychovatelka a ty deti na prvnim stupni otres, mam 29 deti z toho 21 kluku treti a ctvrta trida zrovna dnes jdu resit ze si vcera odpoledne kamaradi po hadce dali vzajemne pesti a oba breceli, to prece nejde takovehle chovani! Byt to moje dite nevim jak bych se zachovala, mam trilete dite a uz ted se bojim toho az pujde do skoly…

Pohrozit není řešení, bo nějaké TY TY TY nepomůže. Ty holky potřebují na vlastní kůži poznat, že to, co dělají je špatné.

• Citovat
  • Upravit
44
17.6.16 07:35

Sama jsem si na škole prožila šikanu a pomůže jen policie a přestup na jinou školu. Kdyby se to tak vyřešilo hned, nemusela bych protrpět několik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
17.6.16 07:36

Já jim dám, že neřeší. By madam nevylezla z ředitelny, dokud by nepohla p. delí a nezačala to řešit. A důrazně bych ji upozornila, že pokud to hodlá řešit důtkou, tak může v brzké době očekávat inspekci. Pokud se tak ještě nestalo, postarala bych se o to, aby se o incidentu dozvěděli i ostatní rodiče, abyste to začali řešit hromadně, protože takhle to v tý škole vypadat fakt nemá.
No a ty holky řešit na policii, co jinýho. I kdyby jim bylo 6 let, musí zjistit, že tohle prostě následky mít bude.

• Citovat
  • Upravit
147
17.6.16 08:10
@Darebačka píše:
Tak to tohle už by škola měla řešit jednoznačně ve spolupráci s policií!!! U nás jsme řešili „pouze“ kyberšikanu (konkrétně pomlouvačné a hanlivé příspěvky na fb) a děti byly velice překvapeny, že přijela policie. Jako matka bych trvala na rázném postupu školy, a pokud by to ta chtěla zamést pod koberec, dítě bych dala jinam. I když já bych ho asi dala jinam okamžitě. Každopádně ty slečny musí být potrestány.

Presne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
17.6.16 08:18

Zakladatelko, šikanu jsem řešila před pár měsíci. Rozhodně ne v takovém rozsahu, jako je to u vás. Ale třídní učitelka to okamžitě řešila, řešilo se to s více učiteli, zástupce, ředitel, vychovatelka… Řešilo se to s rodiči šikanujícího chlapce. Kluk dostane dvojku z chování a podmínečné vyloučení ze školy. Prostě na to ve škole nekašlali a okamžitě se to řešilo, aby se šikana nerozjela do velkých obrátek.

U vás už je to s napadením, úraz. Okamžitě bych podala trestní oznámení na policii, ve škole bych oznámila, že to má na starost policie a rozhodně bych informovala i zřizovatele školy, aby si město udělalo pořádek.
Můj syn do jiné školy nechtěl, pár dní jsem si ho nechala doma, potom jsem chodila do školy s ním, později už byl klidný, protože za ním stáli kamarádi. Přestup na jinou školu by pro něj byl trestem.
Ale určitě se to musí řešit hned v začátcích. Držím palce, ať to co nejlépe vyřešíte. Hlavně jdi hned na policii s lékařskou zprávou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
17.6.16 08:18

U nás byla šikana pouze slovní, hlavně od učitelky. Ze dne na den jsem dceru dala do jiné školy a malá je nadšená, do školy se vyloženě těší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
17.6.16 08:19

Také bych řešila s policií a rodiči, pokud by to nepomohlo počkala bych si na ně já. A zakladatelko upřímně, pokud se holky chovají tímhle způsobem tak bych kluka neučila, že holky se nebijí, ba naopak, ať jim to někdo pěkně vrátí a třeba i dají pokoj. Pokud je to jedna skupina, např. část třídy tak ať jim ta druhá část dá ochutnat vlastní „medicíny“ ono někdy opravdu platí na hrubý pytel, hrubá záplata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
17.6.16 08:29

Podala bych na vedení školy trestní oznámení. Dítě bych tam už nikdy neposlala i za cenu toho, že bych ho musela vozit do školy na druhý konec města. S těma holkama bych si to šla osobě vyřídit, seřvala bych je na tři doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
17.6.16 08:44

Nespoléhala bych na školu. Psala jsem na tohle téma bakalářku, takže vím, jak to má být a rovnou ti řeknu, že to tak nikdy není. Takže policie. Jedná se jednoznačně o trestný čin, máte lékařskou správu a policajti to pod koberec nezametou. A rodiče těchto…, no radši pár teček, budou mít mnohem větší hlavu z toho, když to budou řešit policajti (dozví se to okolí, takové Kelišové žijí všude), než když dostanou ty ty ty od školy. Navíc i trest pro děvčata tak bude jistě mnohem větší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi