Šíleně divoké děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
696
1.4.25 11:08

Tak odpůrce technologického vývoje a úspory vzácného času už známe, můžeme se vrátit k uřvaným a protivným dětem, ne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4743
1.4.25 11:10

@Hibou
Tak my třeba u mytí nádobí probereme kde co s manželem, s dítětem. Často vařím, myju nádobí on si u toho dělá něco do školy…
Stejně vaření, je to hezký strávený společný čas…
S mamkou jsme si u nádobí zpívaly
Právě je otázka, jak ten ušetřený čas pak využijes ;)
Když mám HO, tak je to aspoň důvod se zvednout a je to taková mentální vzpruha, myju nádobí, koukám ven do lesa..
Telku teda máme :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4743
1.4.25 11:15
@johanka.1987 píše: Více

Tak ono to s tím souvisí, když ty děti zamestnas a místo k myčce je postavíš ke dřezu a dáš jim utěrku, tak máš minimálně na půl hodiny vystaráno. Stejně tak jim chvíli dá, než pověsí prádlo nebo poutiraji prach…
Ty děcka dělají bordel, protože nemají ve většině případů žádné povinnosti a neucis je žádnému řádu a povinnostem se postarat v budoucnu o sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
1.4.25 11:25
@inkakřivák píše: Více

Mne šetří čas a opravdu nenavidenou činnost. Pouštím tak 2-3× za den a už bych to v ruce mýt nechtěla. Stejně tak denně běží roboticky vysavac. Zas třeba nemám sušičku, protože věšení prádla mi nevadi a mám na to místo. Super je, že si každý může vybrat.

• Citovat
  • Upravit
9296
1.4.25 11:25

Jak s tím nevytvářením pravidelného řadu a povinností souvisí chudák myčka nebo sušička? Pořád je to činnost, která se vykonává. Vykonává se opakovaně, v nějakých intervalech. Ani nádobí, ani prádlo nemá ty nožičky, ať naleze tam a samo vyleze. Jestli je po staru nebo v moderní podobě. To je úplně jedno. Jestli někdo má potřebu věšet prádlo, ať věší. Úplně stejně můžou děcka jen skládat vysušené prádlo, třídit a uklízet do skříně. Je to jen o návyku rodin. To by taky někdo mohl říct, že pračka je zbytečná. Moc usnadní práci. Tam je potok, valcha a mýdlo. To už dneska nikoho nenapadne. Možná dočasně někde v chatě, kde není elektřina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
1.4.25 11:30
@Hibou píše: Více

Všimni si jedné věci - kolik žen má doma myčku, sušičku a třeba robota na vysávání a vytírání a pláče, že nemá čas se ani umýt. Ovšem čas na emimino má vždycky. Je to jak říkáš. Jestliže je čas to nejcennější, pak se tím hrozné plýtvá. Právě na internetu. Zkoušela jsi někdy udělat třeba jen jeden den přehled, kolik času ti sežere? Nezdá se to, ale je to asi jako když si myslíš, že nic nejis a nehubnes. Tak si začneš zapisovat a večer koukáš na to nic. Tu kousek, tam kousek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107635
1.4.25 11:35
@Quinn7 píše: Více

Taky koukám..to je z té benevolentní vychovy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4743
1.4.25 11:46

@inkakřivák přesně tak. Navic děti nejsou dnes díky technice zvyklé být trpělivé, vědět že všechno nejde hned, že se ne vždy vše podaří, jak si s neúspěchem poradit.
To zapojení v běžných domácích pracech, pomocí na zahradě je ten nejpřirozenější způsob jak je to naučit…
Ale to super moderní matky slyšet nechtějí.
Včera jsem došla ve čtyři, do pěti jsme plkali, co v práci ve škole, pak jsme společně nachystali večeři, já šla žehlit, syn si udělal něco do školy, manžel umyl nádobí, syn ho utřel, byl čas i na krátkou deskovku. Čtyři hodiny jsme si v pohodě užili, já si po sezení v kanceláři mentálně u žehlení odpočinula. Čtyři hodiny hezky stráveného času
Domácí práce možná zabraly hodinu i s uvařením večeře..nic šíleného Lidí se zbytečně honí, místo, aby si užívali tady a teď. Pořád řeší aby děti trávily čas " smysluplně", rozváží po kroužcích, honí se v práci, aby na to měli a pak jsou KO všichni, přetažení rodiče i děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
1.4.25 11:49
@inkakřivák píše: Více

Jakože když má někdo spotřebiče, tak ten usetreny čas proflaka na internetu, jo? Jak jsi na to přišla?
A teda ti, co mejou nádobí ve dřezu, tráví čas kvalitně a duchaplne?

Tak jednoduché to asi nebude.

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
1.4.25 11:53
@Menton píše: Více

Jsem moderní matka. Včera po vyzvednuti dítěte ze školky jsme šli na tři hodiny do lesa. Protože nám nádobí umyla mycka a podlahu vysál a vytřel robot. Večer jsme hráli hry. V čem jsme linejsi, pretazenejsi než tvoje rodina?

• Citovat
  • Upravit
4743
1.4.25 11:55
@Eva2610 píše: Více

Tak jak konkrétně ten ušetřený čas používáním myčky využíváš ty? Mi běžné po vaření dvou jídel zabere umytí utření nádobí a uklízení kuchyně do půl hodiny.
Pokud někdo utírá, tak je to polovina. Tedy 15 minut.
Po večeři je to práce na 10-15 minut.
Takže s nádobím strávíme max hodinu denně. Tobě to zabere jak dlouho? Jak využijes ten ušetřený čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
1.4.25 12:01

Mytim nádobi, utiranim a uklízením nádobí + vysáváním a vytírání domu bych strávila tak dvě hodiny za den. Může to jiste souviset s tím, že mytí nádobí a uklízení podlah pro mě není příjem e strávený čas. Ten usetreny čas trávíme obvykle venku nebo si třeba čtu. Stejně jako šetříme čas tím, že mame sekačku na trávu a stipacku na drevo.

• Citovat
  • Upravit
80474
1.4.25 12:23
@johanka.1987 píše: Více

Proč odpůrci? Zbytečné skatulkujes. Nechci myčku a sušičku, protože to považuji za zbytečnost. Ale mam pračku, mám bojler na vodu, počítač, tiskárnu. Jen prostě uvažuji trošku jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4743
1.4.25 12:45
@Eva2610 píše: Více

Tak pokud denně vysavas a vytiras, tak ti taky já můžu argumentovat, že je to z mého pohledu ztráta času. Hlavně ty domácí práce děláme doma všichni… takže. Pokud jednomu to trvá půl hodiny, dělím dvěma práce na ctvrt hodiny. Pokud mi samotné celý úklid bytu zabere 2,5 hodiny, tak pro jednoho nějakých 45-50 minut.
Ono to využívání techniky a moderních technologií jde bohužel proti nám… Je vědecky dokázáno, že domácí práce, přirozené činnosti v domácnosti jsou tím nejlepším cvičením pro kognitivní funkce.
Stačí se podívat v jaké kondici jsou senioři žijící v pohodlí města, využívající všemožnou techniku a v jaké kondici jsou senioři na vesnicích, co jsou zvyklí žít " po staru"…a platí to i pro děti, i nás v produktivním věku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
1.4.25 13:01

Ano denně vysávám a vytiram, protože mám male děti, psa, kočku a kamna. A souhlasím, že je to ztráta času. Takže využívám technologie. Můj muž neuklizi doma, já zase nejezdím do lesa dělat dřevo (byt on umí uklizet a já řídit traktor a ovládat motorovou pilu). Nechť si každý dělá, co uzná za vhodné, nicméně zjednodušit to ve smyslu, že kdo má technologie, vychovává blbě děti, protože se nenaučí trpělivosti, mi přijde ponekud zkratkovite.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML