Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Alyss Ty blaho…a nemas fotku??? jako ja jsem zachytila to, jak silha nam…Zkusim sem dat aspon vyrez, co mi na to povis.
@JaniceB píše:
Takhle
To se mi nezda tak hrozny..mozna byste dostali bryle nebo okluzory
Muj silhal o hodne vic a prvni operace mu nepomohla..lepim oci od tech 11 mesicu az do ted ma dva roky a ctvrt to mu jako docela pomohlo ale nic extra..v kvetnu jdem na kontrolu a pravdepodobne nas ceka dalsi operace ale u vas to na operaci myslim neni ![]()
@JaniceB Zkusím pohledat. A jinak se mi to taky nezdá nijak moc, zkus se jen zmínit vaší pediatričce:)
@Alyss píše:
@hanzbl00 Jooo, je to on![]()
Ja ho miluju..no nejkrasnejsi chlap proste
at zijou upiri deniky ![]()
@Alyss A ted mi jeste rekni, jak prinutit tak maly dite, aby nosilo nejaky bryle
![]()
@JaniceB píše:
@Alyss A ted mi jeste rekni, jak prinutit tak maly dite, aby nosilo nejaky bryle![]()
![]()
Rozhodne lip jak vetsi dite
my teda bryle nemeli ale zalepovali sme oci a kdyz byl mensi tak to bylo uplne v pohode..cim je starsi tim je to horsi, nalepku si sam strhne a proste ne ![]()
@hanzbl00 No, tak to by se muselo k te hlave snad jedine nejak privazat…tuhle holku nedonutim mit ani cepici bez snurek ![]()
Tak narychlo nalezené - půl roku a asi rok a půl. Po tom roce už mu to ujíždělo hodně - víc jak na fotce, obě oči.
My měli štěstí v tom, že na obě oči měl stejně dioptrií, takže žádný okluzor, jen brýle a vzhledem k tomu, že v nich líp viděl, tak si je nechal. Někdy měl období, že je odhodil (například týden „staré“ z kočáru a už jsme je nenašli
)…tak jsem ho vždycky nechala odpočinout a pak je vzal zas na milost, ale nijak dramatický to nebylo, snášel je dobře
(A to je to drak a vztekloun
)
@hanzbl00 píše:
Ja ho miluju..no nejkrasnejsi chlap proste![]()
at zijou upiri deniky
Moje řeč
![]()
@hanzbl00 @Alyss Holky dik moooc! Tak ja uz jsem psala doktorce a holt uvidime…ono to u nas vypada, ze to je o malinky kousicek, ale miva proste pres den ty momenty, kdy to vidim zretelne. Vetsinou, kdyz stoji u me a kouka mi primo do oci…a vyfotte to… ![]()
@JaniceB Můj syn na tom byl v podstatě úplně stejně, oko mu ujíždělo jen občas, nejvíc to bylo vidět na fotkách, ale čistě náhodou mu ujelo oko na kontrole v roce u pediatra, tak nás pro jistotu poslal na oční, tam se nejdřív divil, proč tam jsme, protože mu zrovna oko neujíždělo, ale když už jsme tam byli, tak mu oči přeměřil a zjistil oční vadu, mínus dioptrie, což mívají nedonošenci, pozval nás na kontrolu v 18ti měsících a to už bylo jasný a dostal brýle. První dva týdny je sundával, pak to vzdal a začal je nosit, po upravení cylindru v nich asi začal i fakt dobře vidět a nechce je sundat ani na spaní ![]()