Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Bella29 Hele nas poslala nekam do optiky, ze to tam detem merej…je to mozny?
To dost pochybuju, takhle malému dítěti ty oči změří jen takovým přístrojem a to nemá ani většina běžných očních lékařů. My jezdíme do Litomyšle, kde se na ty prťata specializují a pokud je mi známo, tak těch přístrojů po republice mnoho není, tuším, že ještě Praha a Brno, dál nevím…
@Bella29 No ona to snad je optika pro deti nejaka…ale fakt nevim
@JaniceB no hele za konzultaci nic nedáš, ale já bych stejně spíš popátrala po zkušeném dětském očařovi. Se starší dcerou jsem šla jen pro jistotu na fototest a nedopadl dobře, naměřili jí pak +2 dioptrie, já z toho byla na mrtvici, a doktor jí na víc ty brýle nechtěl dát, což jsem tenkrát nemohla pochopit. On mi ale podrobně vysvětlil, jak funguje dětské oko, jakým způsobem se vyvíjí a že tak do pěti let se jí to bude zhoršovat a pak se to začne samo lepšit a když předčasně nasadíme brýle, vývoj zastavíme a bude je mít na pořád. Upřímě jsem mu tenkrát moc nevěřila, ale bylo to přesně jek říkal a brýle nakonec vůbec neměla, na rozdíl od známé, která s dcerou chodí k jinému očařovi, který jakmile spočítá dioptrie, hned brýle nasazuje, aniž by rozlišil a jakou vadu se jedná.
Holky dneska u krmení v sedacce jsem měla pocit že malé ujíždí ocko… Tak jsem se na to víc zaměřila a zda se mi že fakt silha co? Chci se zeptat nechali by jste si napsat zadanou na neurologii nebo oční? Za 14dnu jdeme na 8m prohlídku… Má vzadu na hlavičce od narození takovou bouli, jakoby kost.. Dr jsem to 2× ukazovala a říkala deformace hlavičky…ale teď když vidím to ocko, napadlo mě zda neřešit i neurologii případně..
kvalita fotek je nic moc, nechci ale tady dcerku dávat v celé kráse… Tak jsem zvětšila pár fotek kde se mi to zda
@kavulenka píše:
Holky dneska u krmení v sedacce jsem měla pocit že malé ujíždí ocko… Tak jsem se na to víc zaměřila a zda se mi že fakt silha co? Chci se zeptat nechali by jste si napsat zadanou na neurologii nebo oční? Za 14dnu jdeme na 8m prohlídku… Má vzadu na hlavičce od narození takovou bouli, jakoby kost.. Dr jsem to 2× ukazovala a říkala deformace hlavičky…ale teď když vidím to ocko, napadlo mě zda neřešit i neurologii případně..![]()
kvalita fotek je nic moc, nechci ale tady dcerku dávat v celé kráse… Tak jsem zvětšila pár fotek kde se mi to zda
Lehce ujíždí. Šla bych za obvodní, ona tě pošle. My jsme takhle odmala lítali na vyšetření kvůli nestejným zorničkám.
Konzultovala bych to nejdříve z obvodnj ty očička a zašla bych asi na oční
držím palce ať to nic neni ![]()
To jo, chystáme se prave na prohlídku v 8mesicich tak ji to tam chci říct určitě.. Měla sice 8m včera ale k dr. Jdem až 15. Asi to dřív hrotit nebudu… Jen se bojím těch čekací h lhůt u ocniho
![]()
Určitě se nechat objednat na oční na vyšetření a hlavně se nenechat odbýt ![]()
@kavulenka samozrejme na ocni. My chodime uz od 7 mesicu preventivne, protoze mame silhani v rodine. Mala teda nesilha doted. Zjistili ji ale v 8 mesicich nastesti, ze potrebuje bryle, i kdyz vse zaostrila a nebylo to poznat. Ale kdyby bryle nedostala, oci se unavi driv a rozjelo by se ji asi to silhani. Treba i Tva potrebuje bryle.
@Janičcka92 píše:
Určitě se nechat objednat na oční na vyšetření a hlavně se nenechat odbýt
S timto ji nikdo neodbyje.
@Russet muzu de zeptat,jaky byl zaver s anizokorii? Litali jsme take,zaverem na nic neprisli…
No já mám zkušenosti takové že moji sestru doktorka odbyla a nebylo to dobré. Tak jen radím ať se nenechaš odbýt a určitě na vyšetření ![]()