Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Co jsem nedávno slyšela v nějakém rozhovoru s doktorem, tak by to nemělo nic být - tělo se prý cca od pátého měsíce připravuje na porod, a proto přicházejí první kontrakce. Ale nejsem odborník… Možná bych zkusila třeba jen zavolat a zeptat se na to? Určitě budou vědět, co a jak 🙂
Možná tvrdnutí břicha. Nicméně jestli je to tak nepříjemné že nemůžeš jít a bude to dál trvat i při odpočinku tak asi raději k lékaři zajed.
Pokud by to během třeba hodiny nepřešlo, tak bych na kontrolu na pohotovost raději zašla.
Jsou ty krece i v klidu? Kde presne? cca 16-20 tt se deloha vyvaluje z panve nahoru a ven. Teprve ted zacina realne rust bricho. Boli to cca 2 tydny pri blbem pohybu, pretazeni atp. A ta bolest jde po boku - jakoby od trisel/vajecniku/ ala slepak. Urcite se nejedna o nejake krece i v klidu stredem bricha k pupiku.
Problém to být může, nemusí.. Já bych na kontrolu jela a nespoléhala na rady na netu.
@Anonymní píše: Více
Já bych rozhodně jela bleskurychle na pohotovost. Todle opravdu není radno podceňovat. ( vím o čem mluvím)
Ahoj, budu stručná. Jsem ve 20tt a právě jsem se jako každý den byla projít se psem. Dnešní procházka pro moje překvapení byla ale úplně jiná, vždy chodím pomalu abych nepřecenila síly ale přesto mě celou procházku doprovázely velmi silné křeče v podbřišku, často až takové že jsem nemohla dál jít a musela jsem si sednout a rozdýchat to. Venku je teplo tak jsem cítila jak mi cestou stýká pot po cele, bylo mi horko, mdlo a jediné co, tak jsem se modlila abych už byla doma. Před chvilkou jsem došla, lehla jsem do postele s otevřeným oknem a odpočívám ale křeče stále cítím i když ne tak intenzivně. Chci se zeptat zda je to normální a malá v bříšku jen roste nebo bych mela dojít na pohotovost? Za 3 dny mám jít na druhý velky screening ale nechci nic zanedbat. Předem děkuji za rady a přeju krásný den