Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jely byste s batoletem (20m) na silvestra VEN na hory
Variantu, kdy bysme byli u chaty a někdo přišel za náma nechce ![]()
Podle chlapa jenom zbytečně prudím. Ale on nějak nevidí potřeby malého. Si snad představuje, že malý bude do rána na bobách.
No píšu to trochu zmateně, ale snad chápete, o co mi jde
bud chce jit parit nebo travit Silvestra s rodinou.. oboje najednou nejde… pokud se nechce rozhodnout nebo prizpusobit tak si to zarid podle sebe, at se ty a prcek citite dobre..
Nepritomnost deti nevidim jako problem, to doma taky nema, ale scenar „matko starej se“ zazivam v mensi mire dosti casto a pekne me to s.........tve. Takze kazdej jinam?
Že tam nebudou děti by mi taky nevadilo, ale nedovedu si představit, jak třeba v 10 nebo 11 večer obcházím s tak malým dítětem známé? Kdyby to bylo malinké miminko, co bude spát v kočáře či kdekoli, tak ještě možná (ale i tak, abych já jezdila jak cvok s kočárem po venku a on popíjel, to je divné a vevnitř bude řev), ale takto staré batole už má svoje nároky a bylo by to pro něho hodně náročné. Spát by pořádně nemohl, čili by byl utahaný, čili protivný.
Kdybyste byli někde na chatě a dítě spalo nahoře, tak co by ne, ale vláčet děcko v noci po všech čertech, to by se mi nelíbilo. Jedině pak dát malého k babičce, pokud by ti to nevadilo.
já bych s ním jela. Sníh, chalupa… paráda - to by mohlo být skvělé. Celý den si užívat venku a k večeru začít předstírat, že ti je špatně, bolí tě hlava, předat prcka partnerovi, jít si lehnout, polehávat, popíjet čaj..... a drahého nechat se starat o batole
ynax píše:
já bych s ním jela. Sníh, chalupa… paráda - to by mohlo být skvělé. Celý den si užívat venku a k večeru začít předstírat, že ti je špatně, bolí tě hlava, předat prcka partnerovi, jít si lehnout, polehávat, popíjet čaj..... a drahého nechat se starat o batole
SayaSt píše:ynax píše:
já bych s ním jela. Sníh, chalupa… paráda - to by mohlo být skvělé. Celý den si užívat venku a k večeru začít předstírat, že ti je špatně, bolí tě hlava, předat prcka partnerovi, jít si lehnout, polehávat, popíjet čaj..... a drahého nechat se starat o batole![]()
![]()
A jenom by kmital tatínek ![]()
Kdyby to bylo tak, že bychom byli nedaleko chaty, kam bych mohla dát malýho spát, zapnout chůvičku a jít ven, tak nevidím problém. Ale v případě, že by chata byla daleko a já tak musela zůstat s malým v pokoji, to ne.
ynax píše:
No na to já bych nervy neměla. Vůbec bych si to neužila, protože můj by kvůli malýmu zaručeně nevynechal pití, bála bych se, aby se malej omylem něčeho nenapil, nebo aby mu rozjaření kamarádi nedali napít ze srandy piva, aby ho nepřecpali brambůrkama, chlebíčkama, aby se někam nezatoulal a podobně. Zkrátka měla bych nervy na dranc.
ynax píše:
no jenže ten náš taťka má 30.12. narozeniny. Takže předpokládám, že 31. bude celý den bude skuhrat, jak se trápí nebo ještě lépe celý den prospí a jen co otevře oko začne „slavit“ silvestra
Takže mi z toho taky tak nějak vychází, že budeme každý slavit jinde. No jeho smůla
rozhodně bych nejela, má rodinu, tak by si to mohl začít uvědomovat, jakmile mu začneš ustupovat, zvykne si na to a později už to nepůjde vůbec, takhle malé dítě ještě tak nevnímá, co přesně se kolem děje, ale až bude starší, to už si teprve takovou akci neumím představit
Taky mi to nějak nejede, dítě bych rozhodně nenechala samotné spát v chatě, všichni budou pít alkohol a ne málo, já bych si netroufla se opít a nejvíc by mi vadilo to ráno, všichni budou chrápat celé dopoledne a ty budeš muset zabavit dítko. Asi bych nejela.
Pak tady byl názor ynax že by mě bolela hlava a staral se tatínek, jenže tatínek bude nasávat celý den a dítě bych mu nesvěřila. Ta příroda je taková svině, že prostě to děcko bych mu jen tak nestrčila. Aspoň já ne.
Je to těžké rozhodnutí, zase chápu že chceš být s ním.
Zakladatelko tak ten můj by s takovým plánem na splečné trávení silvestra jel tak ryhle, že by s sebou vzal futra
Nemám potřebu trávit silvestra s ním(hlavně že jsme měli krásné rodinné Vánoce), klidně bych byla doma s malou a on ať si jede za kamarádama si ožrat hubu a mě z toho vynechá. Pokoušet se „zabít dvě mouchy jednou ranou“ je pěkná kokotina. Odneseš to akorát ty. ![]()
Buď bude s rodinou nebo chlastat s kamarádama-dohromady to udělat KE SPOKOJENOSTI VŠECH ZÚČASTNĚNÝCH nelze!!! Takhle bych mu to řekla.
My bychom měli jet na tři dny na hory a rovnou jsem mu řekla, že jestli si panáčkové myslí, že si tam budou vylejvat hlavy a my ženský se budeme starat o děti(bude tam několik rodin)tak na to ať rovnou zapomene, že jestli to tak udělá, druhý den si půjdu jezdit na sáňkách(lyžovat neumím) a on se bude v kocovině starat o malou( a ví, že jsem to schopná udělat
). Možná to zní tvrdě, ale když chce chlap trávit chvíle s rodinou, ať do toho netahá chlast.
Ten můj má spoustu možností během roku odjet, zlejt se s kámošema a přijet domů vyspinkanej a v pohodě zase jako táta od rodiny, tak proč to dělat v čase kdy se dohodneme, že ho strávíme jako rodina.
byla bych nekompromisní(v tomhle jsem
)…přeju mnoho sil
neznám vaše rodinné poměry, každý to má doma nastavené jinak, jen píšu svůj názor a naše poměry ![]()
Ynax
ale zase na to člověk musí bejt dost tvrdej, aby tohle dokázal udělat ![]()
Zakladatelko navíc když tak nad tím přemýšlím, nechtěla bych aby moje dítě vidělo svého otce na plech.Můj táta nepil, nekouřil, ale jednou si pamatuju domů přišel opilej a já měla trauma jako prase, protože byl úplně jinej, strašně jsem brečela, nespala a bála se ho! 20měsiců staré to dítě už tohle vnímá. Můj názor je, že by se cglast do rodiny tahat neměl(proto když manža jde jednou za uherák tady na „jedno“
tak nejde domů a spí na půdě-máme jí udělanou jako nahrávací studio-spát se tam dá, ale prostě jsme tak domluvení, že mě ani dítěti neleze na oči
a jsem mu moc vděčná že to respektuje).
Prostě bych u dala vybrat, buď s rodinou, nebo ať si jede sám chlastat. A pokud pojede, tak se tím netrap, udělej si hekej večer doma, dej si skleničku vína, zalez si s knížkou do postele a užívej si klidu. (Až malej usne) a nahoď si libý úsměv nad tím, jak mu druhej den bude špatně
(mě to dost pomáhá
)