Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, prosím uklidněte mě. Malá necelých 5) spadla, rozsekla si hlavu. Tak jsme hnedka jeli na pohotovost, tam jí to zašili, zrentgenovali, řekli že v pořádku a pustili nás domů. Jenže já jsem pořád nesvá, už je to půl dne a furt jí hlídám. Spát jsem ji dala až teď. Nevykazuje žádné příznaky ničeho ale všude se dočítám že to může přijít az třeba po 12h
![]()
Dobrý den,
jsem expertem přes vztahy, ne přes medicínu, ale pro klid duše bych doporučoval děťátko sledovat, zda spí a neupadlo do bezvědomí. Občas ho probuďte. Jestli nezvracelo a nechovalo se zvláštně, nemuselo by to být vůbec vážné. Vězte, že úrazů hlaviček batolat je mnoho a jen občas jde o něco opravdu vážného.
Luděk
Nejspíš opravdu můžete byt v klidu, lékaři na pohotovosti věřím dokážou posoudit rizika v konkrétním případě.
Nicméně, když si dvouletý syn rozsekl čelo, měli jsme doporučení 48 hod po 2 hodinách budit do plného vědomi a vždy zjistit zda normálně reaguje (tedy napr. zda odpoví na jednoduchou otázku).
Zůstala bych tedy v klidu a pro kontrolu ji první noc jednou dvakrát probudila.
Od toho je ten rentgen, kdyby tam bylo něco v nepořádku, zjistili by to. Klid.
Nám jen poradili mít týden klidový režim.
@hermi5678 píše:
Ahoj holky, prosím uklidněte mě. Malá necelých 5) spadla, rozsekla si hlavu. Tak jsme hnedka jeli na pohotovost, tam jí to zašili, zrentgenovali, řekli že v pořádku a pustili nás domů. Jenže já jsem pořád nesvá, už je to půl dne a furt jí hlídám. Spát jsem ji dala až teď. Nevykazuje žádné příznaky ničeho ale všude se dočítám že to může přijít az třeba po 12h![]()
Hezký večer,
je děťátko v pořádku?
Luděk
@Vztahový expert Dobrý večer, děkuji za reakce. Je živější než kdy dříve
My dospělí to prostě bereme nejhůř ![]()
@hermi5678 píše:
@Vztahový expert Dobrý večer, děkuji za reakce. Je živější než kdy dříveMy dospělí to prostě bereme nejhůř
Rád čtu. Ono se říká, že u prvního dítěte jedete s každou blbostí do nemocnice, u druhého to necháváte být, u třetího si z toho děláte srandu.
Luděk