Šití začátečníci-problémy :D

137
23.10.14 15:10

Šití začátečníci-problémy :D

Ahoj švadlenky. Která dobrá duše mi poradí? Jsem totální začátečník toužící se naučit šít. Koupila jsem si šicí stroj Lucznik Milena419,ale mám problém-jehla se mi pořád láme o spodní člunek, prosím vás holky nevíte co s tím? Podle obrázku mám vše dobře zasunuto tak nevím kde je chyba :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5730
23.10.14 15:13

@victorka8 Nešiješ silnou látku tenkou jehlou? Nebo s ní nenarážíš při šití o špendlíky? Většinou se to stává, když se jehla prohne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
23.10.14 15:23

Je jehla správně nasazená? Zkus jen bez látky a nitě otočit horním ramenem, aby se jehla protočila. Zkontroluj spodní nit, horní nit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
23.10.14 15:27

Zkoušela jsem pustit stroj bez látky a nitě a pořád naráží do spodního člunku. Otáčela jsem i horním ramenem a pořád to samý. Nechápu to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27709
23.10.14 15:32

@victorka8 tak jí máš špatně nasazenou nebo moc dlouhou zkus jí víc zasunout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
23.10.14 15:40

Přijde mi jakoby byl spodní člunek špatně nasazený, ale podle návodu ho mám dobře. Prostě šlápnu jemně na šlapku a jehla hned narazí do toho člunku, pokud šlápnu víc tak se jehla hned o ten člunek zlomí. Jo jehlu mám uplne nejvíc zasunutou jak to jen jde :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.10.14 16:13

Mám úplně jiný stroj, ale na člunku je taková pacička, která se musí dát do polohy kolmo k člunku, zasunout člunek a pak pacičku zas zaklapnout k člunku…
Nemáš tam taky nějakou takovou záludnost?
Nebo ten člunek třeba vzhůru nohama :think:
Vyfoť to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.10.14 16:17

http://www.raj-siti.cz/…ena/d-69877/
tady je to vyfocené, pacičku ta máš taky :mrgreen:
Když šlápneš na „pedál“ nebo otočíš ručním kolečkem, musí se člunek začít otáčet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
23.10.14 16:45

Když mám jehlu úplně nahoře tak je člunek přesně v tyhle poloze jako na fotce co jsi poslala.Ale když šlápnu na pedál tak se ten člunek otočí a jehla narazí do té zaoblené části na člunku. Zkusím to vyfotit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.10.14 16:54

Hm, byla jsem zkoumat ten můj :mrgreen: a neotáčí se člunek, ale ta věc mezi člunkem a tím kovovým, co drží těma černýma pacičkama.
Je tam výřez, do kterého jehla vjede, ten „mezidíl“ zachytí vrchní nit z jehly, obtočí ji kolem spodní niti z člunku a jak jede jehla nahoru, zas si tu horní nit vytáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
23.10.14 16:58

Takhle to vypadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
23.10.14 17:01

No právě je tam takový výřez kde by měla ta jehla zapadnout, ona ta moje tam zapadne ale pak se ten člunek otočí a ta jehla narazí jakoby do něj..Nevím ajk to vysvětlit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.10.14 17:04

Máš tam blbě nasazený ten „mezidíl“…
Na první fotce je u té pravé černé packy v tom mezidílu výřez - takové V, které má být nahoře, když je jehla v poloze dole.
Vyndat člunek, odcvaknout ty černé packy, sundat to velké kovové kolo a nandat tam správně ten mezidíl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.10.14 17:05

Otočný chapač je pravděpodobně správný název pro „mezidíl“ :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
23.10.14 17:12

No jo, ale na ty druhý fotce máš polohu člunku když tam ten mezidíl nasadím a podle návodu ho tam mám dobře nasazený. Já jsem ho zkoušela dát i jinak, ale on tam ani jinak nezapadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat