Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Prosím Vás maminky, které máte Jané Nomad (možná i Slalom?) a která používáte skate za kočárek:
Musely jste kupovat ten drahý originál od Jané, nebo na něj pasuje i nějaký jiný? Já ho moc často asi využívat nebudu, ale občas ano, takže ho asi koupím, ale dávat za něj přes 1800,– mi přijde dost ![]()
Díky moc za rady.
M.
Ahoj Meduzo
,
zkušenost se skatem prozatím nemám, ale zajímá mě jaké budou reakce ![]()
My jsme koupili Nomad 2007 komplet před 14ti dny pro druhé mimi
. Nad skatem uvažuji také, i když manžel tvrdí, že je to zbytečné… ![]()
Používáš Nomad už dlouho? jak jsi s ním spokojená… ![]()
Já jsem se do něj zamilovala na první pohled, moc recenzí jsme na něj neneašla. Většina maminek používá Slalom. A tak jsme to riskli. 100% ideální kočárek asi stejně neexistuje, na každém se během užívání najde nějaká ta chybička… tak uvidíme ![]()
Evelinečka
Ahoja,
ještě Nomad nemám, budu ho kupovat až tak v dubnu, květnu. Máme teď Inglesinu Zippy, ten je absolutně super, ale chci pro druhé kočárek se spojenou rukojetí a možností nasazení korby.
Nomad jsem viděla u kamarádky a je super, moc lehce se ovládá a vůbec mě nadchnula hlavně váha a taky to, že až se přestěhujeme, vejde se do toho pidi výtahu, co tam je. Se Slalomem bych se tam nevešla na dýlku.
Takže bohužel nemám s Nomadem moc zkušeností, ale chci ho a taky proto pátrám po tom stupátku. Možná, že ho taky moc neužijeme, ale děsím se toho, až budeme třeba daleko v parku a Matýsek už nebude moct. Tak ho buď po:,–(ím na kraj korby, což vidím spíš jako nouzovku, nebo právě na ten skate, který chci vozit v koši dole.
Ale jak tak koukám, moc odpovědí tu zatím není ![]()
Máme nomad asi už rok a půl, tak mohu popsat naše zkušenosti.
Upadlo nám přední kolo. Handy Praha do týdne opravila.
Drhla nám brzda, tak nám vyměnili nýtky za šroubky a jak začne drhnout, tak utahujeme a je to dobré. Taky bez problémů opraveno.
Jinak jsem s ním spokojená. Občas vržou kolečka, tak je namažem.
Za ty peníze jsem byla naštvaná za tolik vad, ale neslyšela jsem o kočárku, který by byl bez vady. Je hlavně prostorný, náž dvouletý Honzík se v něm pohodlně vyspí a má tam dost místa. To je pro mě důležité.
Nevýhodou je že se nedá potah sundat a prat v pračce. Jak malej capká a pořád něco papá po cestě, tak se kočárek hodně ušpiní. Ale drhneme kartáčem a jarovou vodou a je to vpoho. Čekáme druhé mimi a chtěla jsem surfer, ale vzhledem k tomu že korbička je moc malá jsme radši koupili inglesinu magnum. Zdá se mi pro novorozeně bytelnější a hlavně prostornější.
Nomad bych doporučila hlavně jako sporťák, máme ho od osmi měsíců. A nedrží na něm žádnej slunečník.
Ahoj,
sice nevlastním tento kočárek, ale mám zkušenosti se skatem. U mého kočárku Herqules je otočná korba a když je jako sporťák, korba boudičkou u madla, je tam minimum prostoru. Skate by se vešel jen, kdyby opěrka zad byla nastavená pro úplné sezení. Takže bych byla spíš skeptik Doporučím ti aspoň telefonicky kontaktovat prodejce stupátek a ptát se. Psala jsem do diskuze „jaky skate alias stupatko ke kocarku ?“. Tak jukni. Ještě douška: Levnější se dají najít i v bazarech na netu a pak prodejce kočárku se taky zeptej jak je to s reklamací vad kočárku v případě, že užíváš skate, někdy se totiž člověk nestačí divit a ptá se Proč se tedy ty skaty vyrábí?
Víc asi neporadím. ![]()
Přeju hodně zdaru Janek