Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Měla jsem to na SŠ úplně stejně. Teplé jídlo jsem měla až po příchodu domů.
Přežila jsem ![]()
@Anonymní píše:
Dekuji. takze obedvat bude kolem 15:30..
ty 4roky to zvladne
a nemají tam obědovou pauzu? to je divný, že by měli vyučování jen s jednou velkou přestávkou a pak už jen desetiminutovky… myslím, že my jsme měli pauzu na oběd, pokud bylo odpolední vyučování po 4., 5. nebo 6. hodinětzn. max 13.30
Taky jsme na SS nemeli jidelnu, ale meli jsme zajistene jidlo v blizke zakladce. Kdyz byla odpoledka (3× tydne) tak jsme chodili (kdo chtel, bylo nas ze tridy dost malo radeji si jidlo brali s sebou a ohrali v mikrovlnkach co byla ve skole k dispozici), kdyz ne, tak jsme se najedli az doma. V ty dny kdy jsem do jidelny nesla jsem si vzala vetsi svacinu.
Ale nutno podotknout, ze jsme meli normalne pauzu na obed i tu velkou prestavku ![]()
U Vas bych to resila vetsi svacinou at ma aspon neco a doma se naji tepleho jidla.
@Anonymní píše:
ty 4roky to zvladne
A proc by nezvladla
, je nejaka povinnost/nutnost obedvat ve 12-13? Snidane, vetsi svaca, vydatny pozdni obed a lehka vecere, proc by to nemohlo byt v pohode? Ja celou SS obedvala 14:15. Neni to uplne 15:30, ale blizi se to. Nijak mi to nevadilo.
@Anonymní píše:
Dcera konci kazdy den 14:15hod.
Co je to za střední školu, kde mají vyučování v kuse do čtvrt na tři? (malé přestávky neberu). A každý den stejně? To jsme neměli ani na základní škole.
@Anonymní píše:
Dcera konci kazdy den 14:15hod.
Tak at si v tech pul jedenacte na tu dési pauzu da velkou svacu (klidne i testovinovy salat a podobne) a doma si neco ohreje nebo si da az veceri teplou
to zvladne. Skolu ma kratkou ![]()
Cely anglosasky svet frci na studenych obedech a teplych/velkych vecerich…nebo spis pozdnich obedech, ja nekdy nevim, jak ty jejich nazvy poprekladat
Tak nebude mit sebou rohlik, ale neco poradneho, ono I kdyz se ten jejich sendvic narve masem a zeleninou tak je to pomerne syte, plus jeste mensi svaciny, a naji se odpoledne doma. Je to jen o zvyku. My I kdyz jsme jidelnu meli tak jsme jedli az po vyucovani, I kdyz az 15:30 to nebylo, myslim se 14:15 jsme koncili bezne, I tu hodinu navic s velkou svacinou prezije ![]()
@Čičorečka píše:
Co je to za střední školu, kde mají vyučování v kuse do čtvrt na tři? (malé přestávky neberu). A každý den stejně? To jsme neměli ani na základní škole.
My jsme to meli na gymplu…asi ne kazdy den teda, ale to bylo 7 vyucovacich hodin. Delsi prestavka byla jen jedna, a to mam pocit ze po prvnich dvou
Pak po 10 minutach.
@Anonymní píše:
ty 4roky to zvladne
A to je problem, protože…? ![]()
Taky jsme jídelnu neměli. Chudák moje mamka mi dávala peníze na obědy a já radši šla a koupila si jednou měsîčně něco hezkýho na sebe
takže to bych vůbec neřešila ![]()
My jsme měli pauzu na oběd jen v případě, že jsme měli více jak 7 vyučovacích hodin. Jinak taky jen v půl desáté. A je to na všech školách úplně normální. Málokdo z těch, co nebyli na intru, si obědy platil a většina byla dojíždějících. Takže ve finále jsme obědvali ve čtyři. Však jsou to téměř dospělí lidé, vy máte v práci pauzu přesně v poledne?
@Adina Mandalova píše:
Taky jsme jídelnu neměli. Chudák moje mamka mi dávala peníze na obědy a já radši šla a koupila si jednou měsîčně něco hezkýho na sebe![]()
takže to bych vůbec neřešila
To jsem na gymplu dělala taky, ale jidelnu jdme měli i celkem slušně vařili. Ale prachy byly prachy ![]()
Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím…
Tak dcera má teď v 6. třídě do 13.50. Každý den a má jen jednu velkou přestávku ![]()
Ono je otázka jestli začínají školu v 8.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.