Škola! Mám 2deti jsou od sebe 23mesicu.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65469
13.2.23 15:09
@Kelsey píše:
Tak to má sestra. Děti má v jedné třídě. Má je snad 14-15 měs. od sebe. Synovec potřeboval odklad. Neteř nepotřebovala. Tak jsou spolu v jedné třídě.

to je ale docela rozdíl, ne. Ona má rozdíl dva roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16289
13.2.23 15:13
@Lucka1111 píše:
no ono každé dítě má pubertu jindy, takže klidně ta listopadová s odkladem může ve 13 vypadat mladší než ty děti bez odkladu. Já jsem v listopadu, odklad jsem neměla, ale samozřejmě jsem patřila mezi ty starší ve třídě. A stejně když kouknu na fotky ze z víceletého gymplu, tak vypadám jako když patřím tak o 2 třídy níž :)
Ale samozřejmě může dojít i k opačné situaci, kdy to odkladové dítě bude vyspělé dřív.
Podle mě je nesmysl dávat dítěti odklad jen proto aby bylo ve třídě se sourozencem.

Měla jsem to stejně, byla jsem skoro nejstarší ze skoro 20 holek, menses jsem dostala předposlední a ještě rok před tanečníma jsem byla o hlavu a půl menší než většina z nich. Naopak nejvyspělejší (první prsa, první menses, první sex) byla holka narozená v červenci. Moje dcera bude to malé telátko (bude mít po mně pozdě pubertu, a ještě je narozená na konci toho července, takže je prostě nejmenší i nejmladší ve třídě), ale vědomostmi je strčí do kapsy, a že holt bude déle dětská a bude mít ty zájmy jinde, s tím se musí naučit vypořádat.
Ale s tím o 20m starším a o rok výš chodícím bráchou jsou nejhodnější, když se delší dobu nevidí. I si je v týdnu beru dva dny v jiný čas z družiny, abych měla jeden den hodinu jen na jednoho o samotě, a druhý den na druhého. Děti to hodně kvitují, užívají si, že doma můžeme probrat v klidu něco, co nechtějí řešit před sourozencem, a hlavně že nemusí po příchodu bojovat o pozornost. Naopak čím jsou starší, tím víc odděleného času jim dopřáváme, protože to je jediná cesta, jak pak přežít ten společný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2778
13.2.23 15:13

Mám děti od sebe 12m a nikdy by mě něco takového nenapadlo. I to je dost rozdíl a mladší k té starší vždycky vzhlížela, jako ke vzoru.
Já mám bráchu mladšího o 24m a vždycky byl pro mě jenom otrava a mrňous, byla by to pro mě strašná potupa, kdybych měla s ním chodit do třídy. Jak tě to napadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32930
13.2.23 15:20

Mám rozdíl 22 měsíců a ne. Neexistuje. Jsou od sebe o 1 ročník. Květnový syn šel s odkladem, březnový normálně.
Kamarádka má děti v jedné třídě, ale mají rozdíl 1 rok, oba v dubnu, chlapec měl odklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18737
13.2.23 15:24
@Lucka1111 píše:
no ono každé dítě má pubertu jindy, takže klidně ta listopadová s odkladem může ve 13 vypadat mladší než ty děti bez odkladu. Já jsem v listopadu, odklad jsem neměla, ale samozřejmě jsem patřila mezi ty starší ve třídě. A stejně když kouknu na fotky ze z víceletého gymplu, tak vypadám jako když patřím tak o 2 třídy níž :)
Ale samozřejmě může dojít i k opačné situaci, kdy to odkladové dítě bude vyspělé dřív.
Podle mě je nesmysl dávat dítěti odklad jen proto aby bylo ve třídě se sourozencem.

Já jsem září a zase jsem v 5. Třídě byla jak jejich učitelka - o hlavu vyšší než všichni ostatní, mentálně taky úplně jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.2.23 15:26
@vokishka píše:
to je ale docela rozdíl, ne. Ona má rozdíl dva roky

Je. U nás je to jiné. Děti jsou blízko sebe.
Osobně si myslím, že je to zase troll. Že se našel nový způsob trollení. Jestli to nebude taky ta, jak včera psala, že chce dát dva odklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
13.2.23 15:27

Jako že staršího budeš záměrně zpožďovat a mladšího předhánět? Aby si zudělala něco, co nedělá dobře ani dětem, ani té třídě?

Tak je dej do montesori, budou chvílema ve společném trojročí. Ale každý začne jindy, podle svých potřeb, ne polde tvých představ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7980
13.2.23 15:36
@hospodki píše:
Já jsem září a zase jsem v 5. Třídě byla jak jejich učitelka - o hlavu vyšší než všichni ostatní, mentálně taky úplně jinde

my na gymplu měly zas učitelku biologie co vypadala hrozně mladě a vůbec se nelíčila. Takže když jsme se před maturitou byli podívat na pitvu, tak první dotaz patologa byl, kde máte učitelku? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8666
13.2.23 15:57
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám 2 děti. Narození 21.3 a 22.4 jsou o 23 měsíců. Já bych je moc chtěla dat společně do první třídy. Poradíte jak to půjde udělat, pokud vůbec půjde. Moc doufám že ano. Předem moc děkuji za všechny odpovědi. :srdce:

jako aby ses nemusela s každým dítětem učit jiný věci? nebo co je tam za důvod? Dej si mokrej hadr na hlavu, třeba tě přestanou napadat takový blbosti. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
13.2.23 15:58

Bože můj, do čeho jsi život vložil? 🤦🏻‍♀️ 🤦🏻‍♀️ 🤦🏻‍♀️ Snad je to jen pr.el.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
13.2.23 16:22
@kocourGarfield píše:
@ludmilaadamkova proč by to byla blbost? Důvody odkladu mohou být různé.

Já bych taky nechtela mít děti spolu ve třídě ( naštěstí nemám ), ale duvodu už jsem slyšela spousty. 8)

Jinak pokud děti jsou 21.3 a 22.4 jsou o 13 měsíců ne 12 :lol:

Máš pravdu.

• Citovat
  • Upravit
42582
13.2.23 18:14
@zrcadlo píše:
Mám děti 20m od sebe, první je v listopadu, druhé je v červenci, šly obě v řádném termínu, tzn. rok po sobě, protože je první podzimní a druhé letní. Teoreticky kdybych dala staršímu odklad, nastoupily by do první třídy spolu. Ale obě děti jsou bystré, tzn. odklad ani omylem, naopak mi říkaly učitelky ve školce, že škoda, že je dcera až červencová, že by tu první třídu zvládla s přehledem o rok dřív (no zvládla, ale nedosáhla by na tác s jídlem v jídelně :mrgreen: ).
Ty máš obě děti jarní, tzn. že to starší má dost daleko k odkladu a to mladší má neskutečně daleko k předčasnému zaškolení. Tzn. i kdyby se sešlo, že to starší bude výrazně pozadu a to mladší výrazně napřed, tak šance jsou pramalé, nehledě na to, že by to starší žilo s tím, že ono je to pomalejší a horší, tomu mladšímu by se zase podstatně zkomplikovalo osvojení těch sociálních dovedností, protože by bylo nalepené na staršího sourozence. Vybalancovat to tak, aby ani jeden sourozenec nežárlil v případě, že ten druhý si najde víc kamarádů, je oblíbenější apod., je sakra složité.
Za mě experiment dost na vodě…

Nějak jsem ten nástup dětí nepochopila. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42582
13.2.23 18:19
@Lucka1111 píše:

Dcera byla nejmladší ze třídy, je srpnová. Patřila k největším (v 11 letech 167 cm) a nejvyspělejším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16289
13.2.23 18:51
@Havlova píše:
Nějak jsem ten nástup dětí nepochopila. 8o

Jako mých dětí? No první dítě je narozené v listopadu, do školy šlo tedy v šesti letech a v listopadu mu bylo 7. Druhé dítě je narozené na konci července, tzn. do školy šlo v čerstvých šesti letech hned rok po tom prvním. Jsou od sebe 20m. Kdyby od sebe byly 20m, ale to první by bylo narozené např. v dubnu a to druhé v prosinci, tak pokud by šly obě v řádném termínu, chodily by ob rok a ne hned rok po sobě.
A pokud by mi tedy to listopadové vykazovalo známky odkladu, šly by děti do první třídy ve stejný rok s jedním odkladem.
Je to jasnější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42582
13.2.23 18:55
@zrcadlo píše:
Jako mých dětí? No první dítě je narozené v listopadu, do školy šlo tedy v šesti letech a v listopadu mu bylo 7. Druhé dítě je narozené na konci července, tzn. do školy šlo v čerstvých šesti letech hned rok po tom prvním. Jsou od sebe 20m. Kdyby od sebe byly 20m, ale to první by bylo narozené např. v dubnu a to druhé v prosinci, tak pokud by šly obě v řádném termínu, chodily by ob rok a ne hned rok po sobě.
A pokud by mi tedy to listopadové vykazovalo známky odkladu, šly by děti do první třídy ve stejný rok s jedním odkladem.
Je to jasnější?

Už ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin