Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Majda1980 píše:
Nevim, jak to udelat..ale zajimalo by mi proc?
Proč? No protože je to pro maminku nejjednodušší. Přece se nebude otravovat s prvňákama dvakrát po sobě, když to může sfouknout najednou. O děti nejde.
Dat jedno driv, kdyz je v dubnu? Ja jsem sla driv, ale jsem uplne na konci srpna. To nechapu proc. Mam dvojcata v 1.tride, jsou spolu ve tride, ale stejne se udajne spolu ve skole moc nebavi. Maji kazda svoji kamaradku uz od skolky, sedi s ni v lavici. Nechapu duvod, mozna kdyby byli jen o rok-jeden v srpnu, druhy v zari, tak to pochopim.. ale takto? ![]()
@michada90 píše:
Dat jedno driv, kdyz je v dubnu? Ja jsem sla driv, ale jsem uplne na konci srpna. To nechapu proc. Mam dvojcata v 1.tride, jsou spolu ve tride, ale stejne se udajne spolu ve skole moc nebavi. Maji kazda svoji kamaradku uz od skolky, sedi s ni v lavici. Nechapu duvod, mozna kdyby byli jen o rok-jeden v srpnu, druhy v zari, tak to pochopim.. ale takto?
Pochybuju že jsi šla o rok dříve když jsi na konci srpna.
A nemá tam být 13 měsíců?
Jinak známý to takhle udělal, ale deti byly rok od sebe. Teď jsou děti dospělé a všem to vyhovovalo.
Mně by nenapadlo to takhle řešit.
@ludmilaadamkova píše:
Pochybuju že jsi šla o rok dříve když jsi na konci srpna.
Správně měla jít za rok. Za nás to tak bylo. Já jsem narozená na konci června a byla jsem nejmladší vždycky. Kdo byl narozený o prázdninách, šel až další rok.
@michada90 píše:
Dat jedno driv, kdyz je v dubnu? Ja jsem sla driv, ale jsem uplne na konci srpna. To nechapu proc. Mam dvojcata v 1.tride, jsou spolu ve tride, ale stejne se udajne spolu ve skole moc nebavi. Maji kazda svoji kamaradku uz od skolky, sedi s ni v lavici. Nechapu duvod, mozna kdyby byli jen o rok-jeden v srpnu, druhy v zari, tak to pochopim.. ale takto?
Předčasně šlo moje dítě, protože je podzimní, srpen je řádný nástup.
Jinak moje dítko jako vždy nejmladší ve třídě bylo od první třídy v té vyšší polovině třídy a v současnosti je mezi nejvyššími.
@andelka83 píše:
Správně měla jít za rok. Za nás to tak bylo. Já jsem narozená na konci června a byla jsem nejmladší vždycky. Kdo byl narozený o prázdninách, šel až další rok.
Takhle to nikdy nebylo. Museli mít odklad, ti prázdninoví. Školní rok vždy začínal 1. 9.
@andelka83 píše:
Opravdu to tak bylo? Já měla za to že prázdninové děti patřily vždy k damému školnímu ročníku.. a jasně byly v podstatě o rok mladší než děti podzimní ze stejného školního ročníku.
@andelka83 píše:
Není to tak. Vždy od 1.9. do 31.8. Bratr je v červenci a žádalo se o odklad. Dcera je v srpnu a šla normálně, byla ve třídě nejmladší.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám 2 děti. Narození 21.3 a 22.4 jsou o 23 měsíců. Já bych je moc chtěla dat společně do první třídy. Poradíte jak to půjde udělat, pokud vůbec půjde. Moc doufám že ano. Předem moc děkuji za všechny odpovědi.
Mám děti 21 měsíců od sebe a nedokážu si představit, ze by starší chodilo s mladším do třídy. Úplně bych ditku tu školu otrávila. Dva roky jsou dost.
Nepremyslej nad blbinami a dej dítka do školy jak se má. Vždyť pokud starší ditko není z nějakého důvodu na odklad, tak bude ve školce nešťastné.
@ludmilaadamkova píše:
Opravdu to tak bylo? Já měla za to že prázdninové děti patřily vždy k damému školnímu ročníku.. a jasně byly v podstatě o rok mladší než děti podzimní ze stejného školního ročníku.
Od té doby, co jsem chodila do školy ne. Je mi 51. Ani u bratra (46, ani u syna, 29, ani u dcery 17).
@andelka83 píše:
To fakt ne, mozna nekdy v 19.stoleti. Vzdycky nastupuji decka narozena do posledniho srpna
@andelka83 píše:
ne, neříkáš to správně - rozhodné datum je 1.9.
Aha, díky. Tak to byla celoživotní náhoda, že jsem byla vždycky nejmladší. ( Jakože nic moc).
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.