Školka a druhé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
115
13.4.21 09:35

Jo dekuju uklidnily jste mě. Já jsem potkala totiž známou, která ve školce pracuje a já ní ní, že dávám malou v září k nim do školky. A ona se úplně zarazila a jako ptala se, že teda nejdeme do 2.? A já pak nad tím přemýšlela a říkala si a co by to jako změnilo?? Stejně by to školky šla!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
13.4.21 09:36
@Katherinak píše:
Zdravím a chci se informovat jak to máte vy maminky. Dcerka má v říjnu 3 roky a tak už vyrizuji přihlášku do školky. Pořád doufám a věřím v zázrak, že partnera přemluvim a půjdeme do 2. ale pak mě zajímá, jak jste řešili školku vy, když jste měli 2 dítě doma?? Nekoukaly na vás učitelky skrz prsty, že jste doma a dáváte dítě do školky? Nebo daly jste hned od 3 let?

Ahoj, dceru jsem začala dávat ve 3 letech do školky jen na dopolko. Učitelky se fakt nedivili, že dceru nemám doma, když jsem zároveň s druhým na rodičovské, ale pak přišel (vrátil se) covid a dceru jsem dávat přestala, abych snížila riziko nákazy a ušetřila ji testování. Doufám, že se to zase někdy vrátí k normálu a dcera se bude zase socializovat s vrstevníky :lol: i když moc nedoufám, že v září opět nastoupí 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8742
13.4.21 09:36

Školka je instituce vzdělávací, ne hlidaci. Do školy taky chodí i ty děti, které mají doma mladší sourozence… skrz prsty se u nás všichni dívají na paní, co má deti ve školce od 8 do 4 každý den a ještě se chlubí, jak je to super, ze má od nich klid a do práce se rozhodne nechystá. Ale to sis nebude tvůj případ. Je tu spousta děti s mladšími sourozenci a nikdy to nikdo neřešil. Krom korony, kdy bylo doporučeno, ze kdo může, ať si děti doma nechá. Někdo to udělal, někdo ne. A ani to nikdo neřešil. Sourozenec přece není důvod k vyrazeni z předškolního vzdělávání. Doby, kdy se do přihlášky dávalo razítko zaměstnavatele, jsou už naštěstí pryč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
13.4.21 09:38
@Katherinak píše:
Zdravím a chci se informovat jak to máte vy maminky. Dcerka má v říjnu 3 roky a tak už vyrizuji přihlášku do školky. Pořád doufám a věřím v zázrak, že partnera přemluvim a půjdeme do 2. ale pak mě zajímá, jak jste řešili školku vy, když jste měli 2 dítě doma?? Nekoukaly na vás učitelky skrz prsty, že jste doma a dáváte dítě do školky? Nebo daly jste hned od 3 let?

Nekoukal blbě nikdo, protože to tak měla většina matek, rodičů. Pro děti chodili s dalším dítkem v kočárku, šátku.
Já jsem dala staršího do školky, mladšímu byl rok a půl. No stejně první dva roky to bylo ve stylu 3-5 dní ve školce,3 týdny doma. Vysoká nemocnost. Takže jsem je měla doma většinou oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
13.4.21 09:45

@Hedvikaaa já z toho mám právě taky strach. Kdybych nastoupila do nové práce, kterou ještě teda nemám 🤷‍♀️do původní se vracet nechci (12ky, víkendy)tak budou určitě hrozně nadšený, kdyz místo zauceni půjdu rovnou na ocr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
13.4.21 09:52

Nedávala sem, neměla jsem potřebu a po předchozí krátké zkušenosti, kdy jsme se nemohly po návštěvě školky vymotat z nemoci, už se mi nechtělo.
Ale každého věc, nic méně nechápu proč jsou děti matek na mateřské ve školce do zaviracky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
13.4.21 09:58
@Aries6 píše:
Nedávala sem, neměla jsem potřebu a po předchozí krátké zkušenosti, kdy jsme se nemohly po návštěvě školky vymotat z nemoci, už se mi nechtělo.
Ale každého věc, nic méně nechápu proč jsou děti matek na mateřské ve školce do zaviracky…

Nevím kdy měla vaše školka zavíracku. U nás v 16:30. Do konce tam bývalo málo dětí, většina byla do 16h pryč. Já jsem chodila obvykle 15:30. Když jsem viděla, že už jsou venku, tak i později, ať si pohraje ještě. Mladší do 15h spal. Než se vzbudil, někdy jsem ho musela i budit, než jsme se vymotali..a to jsme měli školku v domě, vedlejší vchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
13.4.21 10:04

Mě spíš udivuje řešit to, když nejsi ještě ani těhotná a podle Tvého textu se partner k druhému nemá :nevim: Nemusí to být hned, klidně se může stát, že než se druhé narodí, toto dítě bude předškolák.
Postoje společnosti jsou k tomu různé, ale silné ročníky jsou dávno ve škole a na hodně místech jsou dostatečné kapacity školky. Tím se posouvají i postoje směrem k pozitivismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.4.21 10:04

@Aries6 Ona spousta dětí v té školce chce být odpoledne dlouho, protože to je už čas, kdy si mohou jen hrát s kamarády- dopoledne bývá totiž řízený program, chodí ven, po obědě spí.. :nevim: Nemyslím, že by nějaká mamka nechávala dítě ve školce do 17:00, pokud by byla doma a dítě tam být nechtělo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
13.4.21 10:07

Jednou mi učitelka ve školce řekla, proč si chodím pro dceru tak pozdě, když mám doma roční dítě, tak jsem jí slušně řekla, že i když mám roční dítě, tak chodím do práce a budu si ji vyzvedávat kdy budu chtít. Pak už to nikdo neřešil, ale změnili jsme školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
13.4.21 10:41

Nechápu, proč furt někdo řeší takové nesmysly. Proč by dítě nemohlo do školky, když má doma mladšího sourozence? Pokud by to tak bylo, tak by přece logicky bylo fér, aby např. čtyřleťáci okamžitě přestali chodit do školky, jakmile se jim narodí sourozenec. :roll: školka je vzdělávací instituce, ne hlídárna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.4.21 10:43

@Katherinak nedavala bych do školky, pokud dítě není připravené, pokud se těší atd, tak bych dala, ať každý kouká jak chce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
13.4.21 11:12

Hmm nechápu spíš proč mají furt všude problém, že se chodí do školky pro dítě pozdě…můžete mi prosím říct, kde pracujete, že můžete dítě vyzvednout ve 4 hod???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.4.21 11:16
@Katherinak píše:
Hmm nechápu spíš proč mají furt všude problém, že se chodí do školky pro dítě pozdě…můžete mi prosím říct, kde pracujete, že můžete dítě vyzvednout ve 4 hod???

U nás s tím nikdo problém nemá :nevim: Teď si dovedu představit, že to bude horší, protože nemohou spojovat třídy. Otevřeli 3 předškolácké a nesmí je míchat, takže tam, kde by odpoledne stačila jedna učitelka, budou muset být 3 a třeba včera v jedné z nich spaly jen 2 děti. To je pakárna, rozmrzení učitelek chápu. Na druhou stranu když prostě rodiče pracují na plný úvazek, tak to jinak nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2336
13.4.21 11:48

Ještě ani nejsi těhotná +málokdo je doma od prvního týdne těhotenství, takže se klidně může stát, že půjdeš ještě na rok do práce, tak to školka smysl dává. Ale mít doma mimino a denně dávat sotva tříleté dítě do školky, kór v době Covidu, kdy se všude apeluje, aby lidé co nejmíň chodili do kolektivu, to mi je totálně proti srsti. A ne, školka není vzdělávací instituce, ačkoliv se teď tím každý ohání. Školka primárně slouží k zajištění děti pracujícím rodičům. Stačí se dítěti přiměřeně věnovat, potkávat se s pár kamarády a upevněný vztah v rodině mu dá víc než pančelka s dvaceti vyhukanýma tříleťákama…No ale každý svého štěstí strůjcem. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin