Školka a prázdniny během roku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56312
13.5.18 21:30
@bublinek píše:
Já jsem taky nenarazila na tábory pro školkové dítko.

Běžně jsou, i u nás v zapadákově.
Dcera je na něj přihlášená. Na ten její konkrétní berou od 3 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
13.5.18 21:32

@Ivulka88 Mně připadá smutné, že argumentuješ tím, že by se syn o prázdninách s tebou nudil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
13.5.18 21:37
@Moise píše:
Běžně jsou, i u nás v zapadákově.
Dcera je na něj přihlášená. Na ten její konkrétní berou od 3 let.

Ono to tak běžné není u nás na okrese není ani jeden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
13.5.18 21:42
@Gumidci píše:

U nás teda taky ne pro tak malé děti. Většinou jsou od 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
13.5.18 21:50
@Gumidci píše:

Já nevím, máme tu dvě menší MC a v každém tahle možnost je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
13.5.18 21:51

U nás je školka o prázdninách pro pracující rodiče. Nemohou zakázat nikomu dát do školky dítě o prázdninách, ale na MD maminky děti o prázdninách nedávají. Taková tolerance vůči pracujícím, protože by se mohlo i stát že rodič co pracuje nebude mít kam umístit dítě protože maminka na MD má pocit, že její dítě se s ní nudí. Já když byla na MD také jsem nedávala a ani mě to nenapadlo. Užili jsme si to ze synem spolu a vždycky jsem dokázala něco vymyslet aby se nenudil.Ano bylo to náročnější pro mě-pač jsem lítala po výletech a byla vyřízená, ale užili jsme si to a vzpomínám na to ted když musím do práce a moje děti do školky a po příměstských táborech i o prázdninách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
13.5.18 22:02

Já teda budu teď rodit ale syna mám ze školky odhlašeného ( 5 letý ).V době kdy je naše školka otevřená jsou nahlášené děti pracujících z druhé školky a to pouze do naplnění kapacity a pak obráceně. A mezitím je 14 dní úplně zavřeno. Takze sice mě nikdo spovidat nebude jestli jsem doma nebo ne ale reálně bych riskovala že zaberu místo které někdo nutně potřebuje. Ale teda obavy z toho hukotu mám to je pravda :lol: chlap bude doma až červenec/srpen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
13.5.18 22:09
@sloninka píše:
@Ivulka88 Mně připadá smutné, že argumentuješ tím, že by se syn o prázdninách s tebou nudil.p

Tak ono každé dítě nemá babičky a dědečky. Syn je neustále se mnou. Přes léto na výlety jezdíme minimálně, toho si dost uzijeme na jare a na podzim. Trpím na upaly a ono je těžko honit se za dvěma detma někde na výletě ve 30ti stupnovych vedrech. Proto trávíme celé prázdniny na zahradě za domem u bazénu. Náš syn je dost akční, maminka uz ho jen tak neohromy když je s ni pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
13.5.18 22:12

Upozornuji ze u nas problém s kapacitou není. Ani se nerozlišuje maminka pracující a nepracujici. Je jim to jedno. Ve školce o prazdninach byt ucitelky musí, at je tam syn nebo né. Syn nikomu místo nezabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
13.5.18 22:13

Já jsem dítě do školky o prázdninách dala jednou na poslední týden a už bych to neudělala a taky už jsem to nezopakovala nikdy. A to jsem pracovala. Spousta dětí z jiných školek, žádný program, zpruzelá učitelka, co to řešila tak, že jim pustila TV. No fakt ne. Zpestření vypadá jinak. Moc nechápu, jak se může někdo o prázdninách nudit, to mi přijde krapet smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
13.5.18 22:17
@lamicina píše:
Já jsem dítě do školky o prázdninách dala jednou na poslední týden a už bych to neudělala a taky už jsem to nezopakovala nikdy. A to jsem pracovala. Spousta dětí z jiných školek, žádný program, zpruzelá učitelka, co to řešila tak, že jim pustila TV. No fakt ne. Zpestření vypadá jinak. Moc nechápu, jak se může někdo o prázdninách nudit, to mi přijde krapet smutné.

Je to běžná věc. Sama se synem necestuji jezdíme jako rodina a přítel je hodně pracovne vytizeny. Takže zbývají jen víkendy. Nudit se je jednoduché. Když bydlis na vesnici kde nic není. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
13.5.18 22:22

@Ivulka88 A proč sama se synem necestuješ? A to nemáš nějaké kamarádky, které by přijely? Já znám tolik lidí, co by aspoň o víkendu rádi vypadli k domku s bazénem…

Hele upřímně: Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod. Pro Tebe je nejpohodlnější frknout dítě do školky. Tvrdíš, že nikomu překážet nebude, a že mu to doma děsně chybí. Na tábor/příměšťák ho nedáš. Tak tu nic neřeš a frkni ho tam. A nedělej, jak Ti to je blbý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
13.5.18 22:26
@Ivulka88 píše:
Je to běžná věc. Sama se synem necestuji jezdíme jako rodina a přítel je hodně pracovne vytizeny. Takže zbývají jen víkendy. Nudit se je jednoduché. Když bydlis na vesnici kde nic není. :nevim:

Co je běžná věc, nuda? Asi jak pro koho. Pro mě pořád divný, ale mě přesvědčovat nemusíš, když to u vás školka umožňuje a přijde Ti to super nápad. Upřímně neznám nikoho takovýho, kdo má možnost být s dítětem o prázdninách a dával ho do školky. U nás ve městě navíc děti hodně rotovaly po školkách, takže jen jako poslední štace a nouze nejvyšší i pro pracující rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
13.5.18 22:51
@Ivulka88 píše:
Je to běžná věc. Sama se synem necestuji jezdíme jako rodina a přítel je hodně pracovne vytizeny. Takže zbývají jen víkendy. Nudit se je jednoduché. Když bydlis na vesnici kde nic není. :nevim:

Mně přijde, že už jsi rozhodnutá. A tady nás přesvědčuješ, abychom ti umístění dítěte do školky posvětili.
Proč sama se synem nikam necestuješ? Promiň, ale přijdeš mi dost pohodlná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
13.5.18 23:27

Já bych ho do školky klidně dala, nevidím na tom nic špatného. :nevim:
Aspoň jsem díky této diskuzi zjistila, že i u nás máme příměstské tábory pro školáky, jeden týden dokonce i pro předškoláky (vede ho moje sousedka ze zš a stojí většinu mého týdenního platu 8o ), ovšem otevírací doba se mi ráno vůbec neslučuje s dobou pracovní. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí