Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
… nemyslim jeceni, ale zkratka, ze kdyz chteji neco rict, tak proste hulakaji.
Pozoruji to u syna, nevim, jestli je to zpusobeno skolkou, ze se tam ty deti snazi prehlusit.
Jsem od nej na 5 cm a on na me hulaka, jak kdybych byla na druhem konci zahrady.
Jako Pepin hadr - rano zacne, vecer skonci a ja mam hlavu jako skopek ![]()
Sluch ma v poradku, řekla bych…
@Luca82
![]()
Ma dcera to dela od te doby snad co mluvi.Bude ji za chvili 7let a dela to stale.100× denne ji rikam, at tak nekrici, ze stojim hned vedle ni.Ona se ztisi a za 5minut uz zas hulaka.
Ona ani nekrici, nerve, ale proste mluvi nahlas. A to opravdu znatelne…
@Luca82 píše: … nemyslim jeceni, ale zkratka, ze kdyz chteji neco rict, tak proste hulakaji.
Pozoruji to u syna, nevim, jestli je to zpusobeno skolkou, ze se tam ty deti snazi prehlusit.
Jsem od nej na 5 cm a on na me hulaka, jak kdybych byla na druhem konci zahrady.
Jako Pepin hadr - rano zacne, vecer skonci a ja mam hlavu jako skopek
u nás totéž, moje první odpověď je vždycky, že nejsem hluchá. Nepomáhá, řvou furt oba a třetí se začíná učit a najíždí na to taky ![]()
Kamoška má takového syna
. Moje děti teda taky nepatří mezi myšky, ale ten její syn je teda převálcuje oba najednou. Když jdem někam do restaurace, tak je slyšet jenom jeho ![]()
@bigl píše:
Kamoška má takového syna. Moje děti teda taky nepatří mezi myšky, ale ten její syn je teda převálcuje oba najednou. Když jdem někam do restaurace, tak je slyšet jenom jeho
jj, to musí být na budku…
@Luca82 píše: … nemyslim jeceni, ale zkratka, ze kdyz chteji neco rict, tak proste hulakaji.
Jako Pepin hadr - rano zacne, vecer skonci a ja mam hlavu jako skopek
Jo, prý to dělá tv, rádio a když rodič neposlouchá. Výše zmíněné jsme utnuly a už nehuláká (ale chvilku to trvalo, než začal mluvit normálně
)
Jo, pár měsíců ve školce a 2 nejhorší věci, co si přinesl: 1) Nemluví, ale huláká… a za 2) Pořád chce chodit pomaleji (byli jsme zvyklí chodit poměrně rychlým tempem všude, ale jak se se školkou loudají, tak teď normální=„jdeme hrozně moc rychle, chci jít pomalu“).
Kvůli tomu hlasitému křičení jsme ho pořád peskovali, až mu došlo, že když zakřičí, tak místo odpovědi se dočká přednášky o ztišení. Takže teď už často přiběhne a řekne „Já ti něco pošeptám, jo?“ a pak šeptá (z extrému do extrému
). A při zápalu hry často pomůže „Nadechni se, vydechni, a pak to řekni ještě jednou potichu“ (ten nádech a výdech ho zklidní).
No to ja ani nepocitam, kolikrat ho za den tisim.
Jako ty ucitelky ve skolce - no jestli to tam maji ve stejnem vydani 25× - tak jako svate to zeny. Nebo musi usinat s flanderou v ruce ![]()
A to on kdyz uz tedy nahodou nema co rict, tak se snazi alespon vydavat nejaky rusivy zvuk ![]()
Nekdy mam pocit, ze zvladne mluvit a hucet nebo hejkat soucasne ![]()
Jeee já myslela, ze to mám doma jen já. Dceři říkáme Pepina
Teď máme doma mimco, tak ji upozornuju ještě víc. Ale nic moc nepomáhá. Když ji řeknu nekric, já té slyším, jsem vedle tebe tak začne větu septat a konec věty už zase křičí ![]()
Moje deti rvou strasne, jsem vyrizena, vecer mi tikaji obe oci, porad jen nervi, nekric, ja te slysim.Taky uz jsem ji zkousela, jestli neni nahluchla-ta starsi, mladsi to okoukala a asi si mysli, ze je to tak normalni. Televizi nepoustime, ale ze nekdy neposloucham to jo, ale to je obranna reakce organismu na pretizeni, protoze mele a mele a mele, neni zticha ani 20vterin a nevydrzi to ani kdyz ji to chci udelat jako soutez
Dcera taky křičí, má to ze školky, je to na palici, jak kdybychom byli doma hlušší ![]()
Naši dva to dělají taky, je to šílený, přeřvávají se navzájem, ale ječí, i když jsou sami. Sluch mají v pořádku, rádio a televizi jako kulisu nepouštíme. Přisuzuju to tomu, že jsou živí, draví, mají přehršel energie, to ale nemění nic na tom, že je to vyčerpávající.
@atominnka píše:
Mám doma Pepiny dva![]()
![]()
![]()
my jednoho. Už se teda s hlučností mírní, je v pubertě. Ale užvaněnej je pořád neskutečně
A víš co - on na toho Pepu už i slyší, ačkoli se jmenuje úplně jinak. Jako brblá, ale když brácha řekne „Pepíku jdeme“, zvedne se a jde
![]()
Malá taky huláká, pořád opakuju, ať mluví potichu, tak začne skoro šeptat
chtěla jsem to připsat na vrub tchýni, ale jak tak pozoruju, tak dědičné to není
moje tchýně totiž mluví nehorázně nahlas…