Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím, nebyl někdo v podobné situaci? Mateřská mi končí v červenci, školka nejdříve v září-nyní byl zápis. Do své práce se kvůli směnám již vrátit nemůžu. Budu tedy hledat od září novou práci. Je možné podat okamžitou výpověď až v tom červenci? Mám obavy, že když dám výpověď nyní, bohou mít přednost děti obou zaměstnaných rodičů. Mám ale zase strach, abych pak nemusela zůstat v práci ty povinné 2 měsíce-nastoupit nemůžu…aby mě nevyhodili na absence.
@JanaK30 píše:
Prosím, nebyl někdo v podobné situaci? Mateřská mi končí v červenci, školka nejdříve v září-nyní byl zápis. Do své práce se kvůli směnám již vrátit nemůžu. Budu tedy hledat od září novou práci. Je možné podat okamžitou výpověď až v tom červenci? Mám obavy, že když dám výpověď nyní, bohou mít přednost děti obou zaměstnaných rodičů. Mám ale zase strach, abych pak nemusela zůstat v práci ty povinné 2 měsíce-nastoupit nemůžu…aby mě nevyhodili na absence.
Tak v práci řekni, že jako matka dítěte do patnácti let žádáš o úpravu pracovní doby a chceš mít pouze denní a to ještě zkrácený úvazek a uvidíš, jak hezky dostaneš odstupné a pustí tě sami (nejdřív teda řeknou, že tomu brání vážné provozní důvody. Ty řekneš, že vážné provozní důvody musí být skutečně vážné a ne to, že se tam jinak dělá na směny a že to můžou vysvětlit soudci, když budou chtít). ![]()
@JanaK30 dite se neprijima do skolky podle toho jestli ma/nema zamestnanou maminku…ale podle veku a spadovosti
@JanaK30 Skolka pozaduje potvrzeni o zamestnani? Nebo proc bys nemohla dat vypoved ted, aby 2mesicni lhuta uplynula 31.7.? Kdyz budes ve vypovedni lhute, stale jsi zamestnana. Nebo muzes pozadat o ukonceni PP dohodou ke dni skonceni rodicovske.
Dalsi moznost je si pozadat o volno do 4 let veku ditete. A pritom hledat vhodnejsi praci.
Školka nema právo zjišťovat zda rodiče dítěte jsou zaměstnáni. Takže bych to vůbec neřešila
@Tichošlápek píše: Školka nema právo zjišťovat zda rodiče dítěte jsou zaměstnáni. Takže bych to vůbec neřešila
Nema ale vyplňuje se tam zamestnavatel ![]()
@novakova.t píše:
Nema ale vyplňuje se tam zamestnavatel
Kam se vyplňuje zaměstnavatel? teď jsme byli u zápisu a nikam jsem to nepsala
@Samuše bohužel. @JanaK30 precti si podminky prijeti do školky. Muzes pozadat o prodloužení RODIČOVSKÉ, ale pokud se nechces vracet, tak je to zbytečné.
@xjuklickova rodicovska dovolena je do tri let, takze v tomto pripade uz nic neprodlouzi. jedine neplacene volno.
zakladatelko, výpověď klidne dej, pracovni pomer ti bude trvat do konce cervence. jen si ted nevybavuji, kdy bys mela spravne nastoupit. aby ti to vyslo…
@novakova.t Já jsem taky nevyplňovala zaměstnavatele do přihlášky. A ani jsem nestihla říct, že se mi nezhrouotí svět, když dceru do školky nevezmou, že budu dál doma s druhým miminkem co se má narodit. Ale my jsme hold vesnická školka. Dceru přijali i když je konec dubna…
Pro školku je důležité aby byla bez plenky, sama se najedla a uměla pít z hrníčku. To hravě zvládá teď…
@novakova.t vazne? U nás ne, taková kolonka tam vůbec nema byt
Ahoj, ta kolonka zaměstnavatel se vyplňuje ne proto jestli máš práci, ale proto kdyby se něco stalo a nemohli tě sehnat např. na mobilu, aby věděli kde tě hledat. Jinak u nás se pro přijetí počítají jen body za věk a spádovou oblast. A samozřejmě dítě musí být bez plenky.
Ahoj, normálně bych podala výpověď nyní, aby hezky uplynula výpovědní lhůta. Zaměstnaná stále budeš a kolonku v přihlášce tak můžeš vyplnit. V září pak nahlásíš ve školce, aby tě už u tohoto zaměstnavatele nesháněli a tečka.
U nás tedy ve školce nerozhodovali podle zaměstnaní matky, zda má, či nemá. A já nechala kolonku na zaměstnavatele prázdnou a čerstvě tříletou srpnovou dceru mi vzali od září, přestože jsem byla doma s druhým dítětem.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.