Výuka mimo budovu školy - kdy je povinná?

10905
14.5.18 21:59

Výuka mimo budovu školy

Mám dotaz hlavně na místní učitelky: Jak dalece může být povinná výuka mimo budovu školy? Myslím tím jak pro žáka (např. rodině se nechce platit jízdné), tak pro školu např. v rámci RVP.

O co mi jde: V naší vsi touží kraj postavit jakési „megahřiště pro výuku chování v krizových situacích“ ( jako toto ) - buď pro celý kraj nebo pro jeho 1/3 (informace se poněkud různí) a jeden z argumentů je, že sem budou školy jezdit víceméně povinně nebo to pro ně bude z hlediska nároků na výuku chování v krizových situací, zdravovědy apod. velice výhodné.

Vím, že existuje povinná výuka plavání, které mimo školu ca v 99 % škol být musí (nemají bazén). Může být tohle podobné?

Tak by mě zajímalo z praxe, do jaké míry to může být pravda.
Jely byste tam se svými žáky?
Jak daleko byste kvůli tomu byly ochotné jet? (Typický program je tuším 3 hodiny.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1229
15.5.18 14:10

Ve škole, kde pracuji, by to povinné bylo. Zrovna tak je povinná návštěva např. Terezína. Žáci platí nějaký drobný poplatek, zbytek Unie rodičů. Žáci, kteří by se neúčastnili, by omlouvali absenci stejným způsobem jako absenci ve vyučování. Jeli bychom v rámci kraje, dále ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
15.5.18 18:53

@Blankaspl A bylo by to povinné pro tu školu, nevíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin