Změna MS ano - ne

690
11.5.18 15:18

Zmena MS ano -ne

Ahojky, potrebuju asi vice nazoru - muj syn 5 let bude od zari 2018 predskolak, do skolky chodi na vesnici od 2,5 roku je to tam bezva jsme spokojeny ( byla to skolka ktera nam ho vzala kdyz jsem se vracela do zamestnani ), na teto vesnici je i skola od 1 do 5 tridy takze vetsina deti jde i do teto skoly po skolce. Premyslim co je pro syna nejlepsi. Zda ho neprelozit na rok do skolky co je u nas ve meste - aby si ziskal kamarady a sel pote do skoly s detmi co uz bude znat pokud by jsme ho prelozili. Nebo ponechat ve stavajici skolce a ve skole nebude mit moc kamaradu. dekuji za nazory :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1062
11.5.18 15:50

No skoro to vypadá, že by bylo fajn ten jeden rok být v jiné školce, kde si najde kamarády se kterými půjde do školy. Ale z praxe mi připadá, že dost často si děti ve škole, v první třídě, stejně najdou i jiné kamarády, se kterými si rozumí víc. :palec:
A to by pak bylo škoda, že by si zvykal dvakrát, jestli mě chápeš. Ve městě je i možné, že půjdou jinam do školy, ne?

Já bych možná nechala dochodit školku, kde se mu líbí a pak se třeba stejnak děti rozprchnou a změna bude jedna. :mavam: Ale je to teda dilema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
11.5.18 16:00

U nas jsou skoly dve..takze jich neni mnoho..jeste ze skolky co ted je odchazi jeho nejlepsi kamaradka uz do skoly coz je taky dulezita informace..je to opravdu dilema :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
11.5.18 16:12

Každopádně tím že půjde do školky a do školy jinde neznamená automaticky, že bude mít míň kamarádů. Několikrát jsem zažila, že přišli do první třídy kamarádi spolu, třeba se i znali rodiče a tak a po týdnu bylo všechno jinak. Nebo tam byl někdo z jiného města a kamaráda našel hned první den, takže to bude v pohodě.
Jinak tý první varianty bych se bála, že se nebude líbít nová školka(děti se tam už budou víc znát než v první třídě-tam je to větší mix :mrgreen: víc možnosti pro seznámení. Výhodná by byla jen kdyby si v nové MŠ opravdu našel víc známých do školy, ale jestli s tím jde počítat :nevim: Každé má opravdu něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
11.5.18 16:30

Volila bych tu školku, která je pro vás nejjednodušší na odvádění a vyzvedávání. Dcera chodila 3 roky do školky s dětmi, se kterými nastoupila do první třídy a my se po 4 měsících odstěhovali a od ledna nastoupila v cizím městě do nové školy a zvládla to všechno perferktně. Takže jsem pro, abyste to měli pokud možno co nejdéle pohodlné pro vás pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin