Školka - děti nesmí ven a k svačině mají paštiku

Anonymní
9.11.16 13:57

školka- je to normální i jinde?

Ahoj. Zajímalo by mě, jak je to v jiných školkách. Ráda bych dala dceru do místní školky, ale…
1.- pravidelně ven chodí jen předškoláci. Menší děti pustí občas na hřiště- zhruba 2× týdně. To hřiště by mi samozřejmě stačilo, je jasné, že organizovaná procházka s takto malými dětmi je náročná…Ale jsem zastánce toho, že má jít dítě ven každý den, pokud neprší- klidně jen na to hřiště.
2.- Děti dostávají ke svačinkám Nutelu a kupovanou paštiku( konkrétně šunková pěna), k obědu měli nedávno frankfurtskou polévku a uzené maso s knedlíky…
3. Pouštějí jim televizi. Nevím jak často, ale kamarádky dcera prý tvrdí každý den, že se dívala ve školce na televizi. Dnes tam byla jedna kamarádka něco vyřídit- a děti se opět dívaly na TV…

Dost mě to mrzí. Chtěla jsem dát dceru do místní školky, aby si našla kamarády tady u nás…
Prosím anonymně, mé držkování na Nutelu apod. slyšelo hodně maminek, tak ať si mě nespojí s nickem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Liz
2064
9.11.16 14:01

8o 8o tohle normální neni. Dítě bych tam nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9303
9.11.16 14:05

Co je to za školku :cert: :cert: :cert: Nikdy bych tam své dítě nedala!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
9.11.16 14:05

TAk tohle se mi taky rozhodně nelíbí, ani já bych tam dítě nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
9.11.16 14:07

Já teprve školku budu řešit, takže nevím, co je a není normální. Z toho co vypisuješ by mi nejvíc vadilo, že nechodí ven. To víš určitě nebo si to jen myslíš? Jídlo nevím, mně nutela ani kupovaná paštika nevadí a pokud se dívají na pohádky půl hodiny denně, tak by mi to taky nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7975
9.11.16 14:08

U malé ve školce, se chodí ven jen když je příznivé počasí, nejmladší děti vesměs na zahradu, mě to nevadí, nechci aby malá byla venku za každou cenu, obzvláště teď, mráz, mrholí, inverze,,to ať radši kouká na tu televizi :lol:
Ale to bylo psáno z legrace, tv ve školce u nás nemají takže se nedívají.
A jídlo, klasika, něco česká kuchyně, něco ty moderní ekopotraviny. Nutelu jsem neviděla, ale pokud jí nemá 7× týdně, tak bych to zkousla.

Když ti vadí jídlo, tak se můžeš se školkou domluvit a nosit si svoje obědy a svačiny, ale budeš to muset mít nejspíše podložené od mudr. Na druhou stranu to bude třeba tvojí malé líto, že nemá to co ostatní děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
9.11.16 14:10

To jídlo bych až tak neřešila, pokud by to nebylo nějak často..prostě občas bych to já osobně zkousla, ale chápu, že někomu by to mohlo vadit v jakémkoliv množství..ale to chození ven a TV 8o u nás chodí ven celá třída (jsou smíšené) a pravidelně s dětmi chodí i na procházky..nejdou ven jenom když prší..a o TV mi dcera teda nevyprávěla nikdy :think: ale ono to asi spolu souvisí, chodí ven, takže na televizi nemají čas :nevim: dítě bych tam nedala ani náhodou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
9.11.16 14:10
  1. Ven chodily určitě častěji než 1-2× týdně - ale záleželo na počasí, ty nejmenší v dešti a hodně ošklivém počasí ne.
  1. zrovna Nutellu a paštiku k jídlu nedostávaly, to určitě ne - ale zase nějak extrémně se tam stravování opravdu nehlídalo.
  1. televizi jim pouštěli - např. někdy odpoledne, když zbyly ve třídě 3-4 děti a paní učitelka si potřebovala něco dodělat… nebo třeba jeden díl Pata a Mata před odpočinkem… Tak nějak v rozumných mezích.

Pokud jsou to pro Tebe skutečně nepřekousnutelné věci, holt bude muset dítě do jiné školky.
Pro mne třeba byly zásadnější úplně jiné věci, ale to už je o názoru každého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
9.11.16 14:11

Uprimne to normalni neni. Syn chodi do skolky prvni rok a je to presny opak toho co pises. Navic nam na tridnich schuzkach rikali, ze od letoska je novy zavazny stravovaci plan, ktery je hrozne prisny a dle nej nesmi mit deti ani libovou sunku. Takze za me, pokud je to statni skolka (pripadne jakakoliv jina opravdu statem uznana skolka a ne jen nejake detske centrum), bych podala podnet ke skolni inspekci nebo kamkoliv kde by to mohli resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
9.11.16 14:11

U nás chodí každý den ven celá školka. Nejdou jen při velkym slejváku. Uzeniny ani nutelu jim nikdy nedali, tv nemaj v celý školce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
9.11.16 14:12
@Anonymní píše:
Ahoj. Zajímalo by mě, jak je to v jiných školkách. Ráda bych dala dceru do místní školky, ale…
1.- pravidelně ven chodí jen předškoláci. Menší děti pustí občas na hřiště- zhruba 2× týdně. To hřiště by mi samozřejmě stačilo, je jasné, že organizovaná procházka s takto malými dětmi je náročná…Ale jsem zastánce toho, že má jít dítě ven každý den, pokud neprší- klidně jen na to hřiště.
2.- Děti dostávají ke svačinkám Nutelu a kupovanou paštiku( konkrétně šunková pěna), k obědu měli nedávno frankfurtskou polévku a uzené maso s knedlíky…
3. Pouštějí jim televizi. Nevím jak často, ale kamarádky dcera prý tvrdí každý den, že se dívala ve školce na televizi. Dnes tam byla jedna kamarádka něco vyřídit- a děti se opět dívaly na TV…Dost mě to mrzí. Chtěla jsem dát dceru do místní školky, aby si našla kamarády tady u nás…
Prosím anonymně, mé držkování na Nutelu apod. slyšelo hodně maminek, tak ať si mě nespojí s nickem.

ne, všechny body normální nejsou…u nás chodí ven všechny děti, pouze když prší, jsou ve vnitř… pokud bych dostaly paštiku a Nutelu 1× za měsíc, budiž, ale rozhodně je to v rozporu se stravovacími normami, u nás v mš televize pouze když venku prší a nejde se ven…děti mají z toho svátek, jak ráno prší, už hlásí, že se budou dívat na televizi
já nejsem konfliktní, plno věcí chápu, ale toto by se mi nelíbilo

Příspěvek upraven 09.11.16 v 14:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
9.11.16 14:13

@BohunkaP můžu se zeptat jaké věci? Jen mě to zajímá, já budu školku teprve řešit v následujícím roce a třeba ani netuším, o co bych se měla zajímat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
9.11.16 14:14

Tak věřím, že každá školka to má jinak

• u nás chodí i ty prťavci na procházky vždy jdou s nimi 2 učitelky příp. uklízečka,
  • nutela a paštika no pokud to neni denně tak bych to i zkousla ale u nás co studuji jídelníček jsem to ještě neviděla - je to tam samá pomazánka :lol:
  • TV ve školce určitě nemají - občas jim paní učitelka pustí pohádku přes počítač na tu didaktickou tabuli či co to je ale to jen vyjimečně.

takže tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
9.11.16 14:14

To nechození ven by mi vadilo jako jediné, ale pobyt venku můžu dopřát dítěti sama. Ostatní mi přijde jako pitomost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
9.11.16 14:17

Mě by asi vadilo jenom to chození ven.. to ji přijde málo, U nás teda školka nechodí v každém počasí, ale chodí každý den pokud neleje, a neni nějaký vělký vítr..
Televize, a nutela by mě nevadila. sama nejsem dokonalá a občas Nutelu děti měli.. Pokud jim ji dají jednou, dvakrát do měsíce tak bych neřešila..u nás takové věci děti mají taky tak jednou, dvakrát do měsíce malou, když vemu uš kluk co chodí do školy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin