Školka - děti nesmí ven a k svačině mají paštiku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.11.16 18:55

zakladatelka

@SIMONA1234 čekala jsem právě hlavně na reakce nějakých učitelek. Zkusím to vypátrat, jestli to není jen teď na „rozjezd“ Asi bude problém především ve velkém počtu dětí na učitelku. To nechození ven mi právě vadí ze všeho nejvíc…
Ale podle toho, co jsem slyšela, tak si na to maminky stěžovaly i loni. Ale jak říkám- vypustit na hřiště by stačilo… Tvé argumenty beru.

Já se právě opravdu snažím- nedávám nic chemického( občas na výletě udělám výjimku-např. špekáček na ohýnku- výjimečně)
Televizi doma pouštím tak 2× v týdnu tak na 15 minut( pohádky z večerníčků)
ale chodíme ven každý den dvakrát( a 2× v týdnu jednou, protože máme kroužek)
a je mi moc líto, takhle to všechno přivézt v niveč…
Asi se poohlídnu po jiné školce, ale to jsem původně právě nechtěla, chtěla jsem, aby poznala místní děti a tak…

to jídlo už asi ani řešit nebudu, když jí doma zdravě…

Děkuji všem za reakce, zakl.

• Citovat
  • Upravit
1444
9.11.16 19:23

Zakladatelko, nejdřív bych to zkusila řešit, pak bych teprve dítě přeložila. Když to nezačnete řešit, tak nic nezměníte. To jídlo by mi asi taky vadilo. Jsem překvapená, kolika holkám to nevadí. Paštika do školky nepatří. Kuchařky nemají být líné a mají radši udělat zdravou pomazánku. Vyjde to levněj, akorát je to pracnější než namazat paštiku (podle mě to zabere max 15 min navíc).
Kamarádka, která řešila tehdy televizi ve školce na vesnici obvolala všechny školky u nás ve městě je jich 6 a televizi nikde buď nemají, nebo mají, ale nepoužívají.
A ven by chodit měli denně. Takže zkus to řešit, máš na to právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.16 19:41

@hanyny Dcera zatím do školky ještě nechodí. jen jsem si toho teď začala všímat, když nás to čeká. Já prostě nemám sílu něco řešit- každý mi říká, že se to tady opravdu nezmění, není snaha z druhé strany. A polovina maminek nadává a polovině je to jedno, asi tak. Nemám ráda spory a bojím se organizovat nějaký protest- odnesla bych to já, případně dcera- nějaký takový pokus už tu loni proběhl a ta maminka lituje, že se na to nevyprdla… Přitom to je fajn ženská… ach jo
 zakl.

• Citovat
  • Upravit
1444
9.11.16 19:57

Je možné, že na to nemáš povahu. ale takto se nezmění nikdy nic. Když se budeme všichni podřizovat a neřešit problémy. Buď se teda podřídíš a budeš mlčet, nebo dáš dítě jinam.
Zřizovatelem školky je obec, co to zkusit pořešit tam? Kdyby vás bylo víc, tak se tím budou muset zabývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
9.11.16 19:58

Tak my jsme narazili asi taky na školku, která je rarita.
Doma pečené „moučníky“. Chleba pokaždé jiný a k tomu domácí pomazánka.
V oddělení, kde je dcera, ani nemají TV. Ve druhém mají nějakou chytrou, na výuku a možná i na pohádky, ale tam se to moc neprovozuje (ta pohádka, myslím).

Jednou jsem si šla pro dceru ještě před obědem a oni se zrovna vraceli z procházky, učitelka zpívala Lachtaní písničku od Nohavici a děcka jí hltaly.

Teď v období zdobení dýní není den aby se nezakopávalo o něco co dovezli rodiče, posledně jsem si přerazila palec o 4 přepravky s dýněmi na vyřezávání.
Když moje máti uklízela svůj šicí „koutek“, vyfasovala jsem krabici od bot s knoflíkama, když jsem to tam nesla bylo mi divně, ale jak se učitelka rozzářila, to mluvilo za vše.
Ještě ten týden dcera donesla náhrdelník z knoflíků.
Každý týden výrobky a nové básničky a písničky.
Je pravda, že platíme trochu víc, ale když můžeme proč jí to nedopřát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
9.11.16 20:14

@bublinek ono to asi taky bude o tech penezich trochu. Jinak takova skolka je super…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.16 20:29

@bublinek Ráda bych připlatila za takovou školku. Je to o lidech, samozřejmě. Bohužel tady se nám to sešlo…
 zakl.

• Citovat
  • Upravit
7216
9.11.16 20:32
@BohunkaP píše:
Osobně jsem zatím nabyla dojmu, že ti, kterým to vadí, to jsou takové dvě hlavní skupiny maminek:

První skupina jsou maminky, které očekávají od školky něco, čeho vlastně ve skutečnosti samy nejsou schopny (a často dokonce k tomu ani ochotny). Doma dítěti pohádku pustí - ale ve školce jim to vadí, tam očekávají „superpéči“ a dokonalost.

A pak je druhá skupina: rodiče, kteří se dětem skutečně věnují na tisíc procent, příp. mají třeba nějaký alternativní životní styl, apod. - a kteří očekávají, že školka v tomto bude automaticky pokračovat. Že se jejich požadavkům podřídí a bude s dítětem zacházet tak, jak zacházejí oni. Ovšem jaksi opomíjejí fakt, že ve školce je dětí více a především z rodin s požadavky zase úplně jinými.

Příspěvek upraven 09.11.16 v 15:22

Já vnímám to rozdělení ještě trochu jinak. Aspoň co jsem vypozorovala u nás.

První skupina jsou matky které berou školku jako hlídací instituci, potřebují do práce, nebo doma další dítě. Je jim v podstatě jedno co se tam děje pokud to má nějaké hranice.

Druhá skupina jsou matky které chtějí aby jejim dětem něco školka dala, aby je to posunulo, socializovalo a naučili se něco nového.

On školka je vzdělávací instituce a ne hlídání. Takže mě osobně by televize vadilo, to můžu pustit dítěti i doma, na to nemusí být pod dohledem pedagoga. :nevim: Prostě že školka je doplňek toho co většinou rodič není moc schopný poskytnou - kolektiv, dramatická činnost, uvědomění si vlastní zodpovědnosti - že se musí držet poblíž učitelky, ne že bude učitelka neustále dohlížet jen na to dané dítě.

Nutela občas mi nevadí, je v podstatě cukr s olejem a trochou kakaa. Cukr je všude, olej jak by smet a kakao :nevim: Víc by mi vadila ta pěna, protože to jsou pomletý hnusy (hlavně kůže), zrovna na dobré maso si potrpíme, ale nárazově bych to neřešila, ale pravidelně ano.

Chození ven, pro mě důležitá věc ale asi i pro učitelky. Ono když je dítě celý den zavřené tak je podstatně hůře zvladatelné, aspoň to moje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31215
9.11.16 21:19

Nechozeni ven by mi vadilo hodne. Uz tak po mesici ve skolce pozoruji upadek kondicky u dcery - my byli venku porad - pres leto i 6-7 hodin denne, dcera nachodila denne 8-10 km, ted je sice kazde dopoledne vypusti na zahradu, ale to ji neunavi (na prochazce byli dvakrat, coz mi prijde dost malo, na to, ze je v predskolacich…). Misto aby mi dite chodilo ze skolky unavene, chodi nevybite :mrgreen:. Ale ja ji tam davala primarne kvuli socializaci a vzdelavani (take nekym jinym, nez okoukanou matkou)- coz zjevne funguje. Televizi pouzivam doma denne, ale jen kratce, oni meli behem toho mesice pry jednou. Jidlo - strava mi neprijde moc pestra (obe svaciny vetsinou chleba s pomazankou), ale co uz. Ovoce a zeleninu ma doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
10.11.16 08:05

To nechození ven mě zaráží a vadilo by mi to (pokud to tedy není jen přechodný režim, než si děti zvyknou, to bych samozřejmě pochopila). U nás chodí a chodili každý den, pokud neprší. Převážně jsou na zahradě. Na procházky chodí ti nejmenší jen málo a docela to chápu.
S tím jídlem, u nás je třeba také sem tam paštika a šunková pěna atd. Ale obojí „domácí“, potom hodně bývají nejrůznější pomazánky (opět je kuchařky vyrábí). Střídá se pečivo. Mívají i různé jogurty, tvarohové krémy a tak. Jinak i u nás se vaří frankfurtská polévka a plněné knedlíky. Ale mně to nevadí, také to doma občas uvařím. Mívají i zdravá jídla. Vůbec obdivuji, že za ty peníze jsou schopní vůbec něco vařit. Je pravda, že první rok jsem hodně nadávala, bylo to s jídlem o dost horší, ale minulý rok se hodně zlepšili. Jsou zapojení do nějakého programu proti obezitě, tak možná to také pomohlo.
Než hledat jinou školku, tak bych to zkusila prvně řešit s paní učitelkou, příp. ředitelkou. A možná by neškodilo zjistit, co si myslí ostatní rodiče. Pokud by vás bylo víc, tak máte větší šanci něco změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin