Skolka - nic o diteti nevim

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8847
8.9.23 13:50

@Maggdallena jo, přijde mi v pořádku pokecat s učitelkou o tom, jak se moje dítě v té školce má. To „půl hodiny“ bylo obrazně. Reálně to bylo pár minut, ale prostě vždy tak dlouho, jak bylo třeba ke sdělení všeho potřebného.
@BohunkaP druhá učitelka. Bylo to při vyzvedavani po obědě. Byly tam obě, ta, co měla ranní, právě odcházela až po tom vyzvedavacim zmatku. Jedna se starala o děti, druhá predavala ve dveřích rodičům informace. Tam, kde jsem pracovala loni, jsme při tom poobedovem vyzvedavani byly dokonce tři. Dvě učitelky a AP. Takže bylo postaráno o děti i rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.23 13:51
@unuděná píše:
A vy jste neměli nějakou „třídní schůzku“? U nás se většinou dělala jedna hned zkraje září (pro děti co jdou prvně tuším už v červnu), aby se rodiče seznámili s chodem školky, s učitelkami atd.

Ne my ne, protoze nastupival v lednu. Takze co meli lonske deti, my ne a letos se to bere jakoze uz pokracuje. Pritom se pomenily tridy a nastoupily nove ucitelky.

Příspěvek upraven 08.09.23 v 13:52

• Citovat
  • Upravit
3724
8.9.23 13:52

Syn také 3,5, také od pondělí poprvé ve školce. Před tím nikam nechodil. Učitelky mají také kopec práce a nic nesdělují, ale já upřímně… jsem ráda, že mám dopoledne na práci, a že nic nehlásí je za mě jedině dobře :lol: Syn je drak a já se bála, že bude školka vzhůru nohama, takže když proplujeme ze šatny ven na ulici, jsem ráda, že nic neříkaly :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.23 13:53
@Mutlice píše:
Syn také 3,5, také od pondělí poprvé ve školce. Před tím nikam nechodil. Učitelky mají také kopec práce a nic nesdělují, ale já upřímně… jsem ráda, že mám dopoledne na práci, a že nic nehlásí je za mě jedině dobře :lol: Syn je drak a já se bála, že bude školka vzhůru nohama, takže když proplujeme ze šatny ven na ulici, jsem ráda, že nic neříkaly :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Taky dobry pristup :D

• Citovat
  • Upravit
22074
8.9.23 13:54
@Midaku píše:
@BohunkaP druhá učitelka. Bylo to při vyzvedavani po obědě. Byly tam obě, ta, co měla ranní, právě odcházela až po tom vyzvedavacim zmatku. Jedna se starala o děti, druhá predavala ve dveřích rodičům informace. Tam, kde jsem pracovala loni, jsme při tom poobedovem vyzvedavani byly dokonce tři. Dvě učitelky a AP. Takže bylo postaráno o děti i rodiče.

Pokud jste byly tři, tak to bylo super.

Tam, kde jsou dvě (a plný stav dětí typický pro státní školku), považuji nějaké „debatní kroužky“ s rodiči za dost mimo… právě proto, že je v tu předspánkovou dobu takový „vyzvedávací zmatek“, tak by se měly obě učitelky primárně věnovat dětem, s rodiči řešit pouze nejnutnější věci a pokud s nimi potřebují něco probrat, domluvit se na osobní schůzce ve vhodnější dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2356
8.9.23 13:58

Tak navaž řeč, ony ani podle nějaké ochrany osobních údajů nesmí takhle veřejně něco říkat. Ale když se zeptáš, určitě ti rády odpoví. Nebo navazuj takhle kontakt, že se třeba zeptáš na 1 věc, priste další atp…Akorát je nezdržuj, vem si, že ta učitelka má od těch dveří stále zodpovědnost za všechny děti ve třídě, tak nemůže každému popisovat hodinu, co Pepíček celý den dělal a s čím si hrál. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8847
8.9.23 13:59

@BohunkaP to je asi na ucitelkach. V naší minule třídě to bylo přesně tak, jak píšeš. Na shledanou a vypadněte. V současné třídě a v předchozí školce si to uctileky evidentně vymyslely jinak. Ono taky záleží na časovém režimu, některé třídy obedvaji 11:30, jiné 11:50, podle toho jsou taky v jiné fázi, když rodiče přijdou v těch 12:30. Někde už jsou nachystaný v postelich, jinde se teprve prevlikaji. Ono to nelze zobecnovat. Pokud to mají vymyšlený tak, že žádný dítě nestarada nedostatkem pozornosti, tak ať si debatuji, jak chtějí. Kdyby měly plkat ve dveřích a děcka mezitím volná zábava pobihanim po lehátkách, tak to by samozřejmě bylo něco jinyho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
8.9.23 14:07
@Anonymní píše:
Taky dobry pristup :D

ne že by mě syn úplně nezajímal, ale beru to tak, že kdyby se dělo něco závažného, řeknou to. když ho beru ze třídy nebo z jídelny, tak za poklusu prohodím „nezlobil?“ (hóóódně opatrně) a když řekne, že ne, mažu pryč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
8.9.23 14:10

Syn už je teda pár let že školky, takže si nepamatuju kdy a jak dlouho s námi rodiči učitelky mluvily, ale určitě jsme informace měli. Například si pamatuji, že vyprávěly, jak usnul na zahradě na lavičce, tak ho přikryly dekou, a jak pak měl na tváři otisknutý lísteček :D. Třídní schůzky byly každý rok… možná jsem měla dost informací i proto, že jsme měli SRPŠ a účastnila jsem se často organizace akcí pro rodiče a děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2125
8.9.23 14:10

Kdyby byl nějaký problém nebo tak něco tak by ti to paní učitelka určitě řekla.

Chápu takový ten pocit nejistoty ale ber to tak že žádná zpráva dobrá zpráva :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65365
8.9.23 14:12
@unuděná píše:
Asi je to normální, i když aspoň větičku bych taky čekala ve stylu „vše ok, hezky baští, akorát mu déle trvá, než po obědě usne“. Ale neboj, kdyby se cokoli dělo, dozvíš se to.

Tak kdyz chodi po obede, tak tahle informace vypadne. Takze ji toho stejne moc neřeknou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32200
8.9.23 14:14

Ten začátek roku je tak hektickej, že na tyhle řeči mezi dveřmi v těchto dnech učitelky moc času nemají…obzvláště, jestli tam mají hodně nových malých dětí, které pláčou…to je masakr ;)…takže na to, jak se tvoje dítě doma vyspalo apod…na to možná dojde během roku…a kdyby byl nějaký problém, tak ti to řeknou hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrg
547
8.9.23 14:15

Ráno, když předávám malého na půl 7, jsou spojené dvě třídy a učitelky se střídají po týdnu. Takže ty „naše“ učitelky vidím jen liché týdny. Jenže ráno spěchám, nevodím ho tak brzo, abych pak žvanila mezi dveřmi. Odpoledne je to zas naopak, po 3 hodině zase spojí dvě třídy a učitelky, které měli směnu ráno, jdou domů. To obvykle vyzvedává táta, takže kontakt s našimi učitelkami je spíš z jeho strany. Pokud vyzvedávám já, je to až na 4 a to už jsou děti z celého areálu školky spojené a tam už jsou úplně jiné učitelky, není tedy o čem se bavit, když měli dítě na starost ani ne hodinu. Vše potřebné je vyvěšeno na nástěnce. Pokud je nějaký problém, tak nás vyhledají. Jinak je to opravdu pouze o pozdravení, max řeknu kdo ho odpoledne vyzvedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24954
8.9.23 14:15

Tohle je o LIDECH, my měli obvykle štěsí na učky a navíc já jsem držka, takže ty small-talky prostě začínám já (kolikrát i v obchodě u kasy kam chodím často a už se s prodavačkama za ty roky prostě známe :-D), když se usměješ a zeptáš se konkrétně např. co jídlo a spaní, tak bys měla dostat konkrétní odpověď, taky jsem věděla, s kým si hraje a kamarádí a dle toho se třeba i skámošila s dotyčnou mamkou (když jsme si oboustranně sedly) a sešly jsme se třeba i odpoledne na kafe na hřiště nebo v klubu v sobotu nebo tak prostě… vše je o KOMUNIKACI.. s jednou z nich jsme třeba kámošky dodnes a to jsou děcka už dlouho v pubertě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6670
8.9.23 14:18
@Lucy75 píše:
Tohle je o LIDECH, my měli obvykle štěsí na učky a navíc já jsem držka, takže ty small-talky prostě začínám já (kolikrát i v obchodě u kasy kam chodím často a už se s prodavačkama za ty roky prostě známe :-D), když se usměješ a zeptáš se konkrétně např. co jídlo a spaní, tak bys měla dostat konkrétní odpověď, taky jsem věděla, s kým si hraje a kamarádí a dle toho se třeba i skámošila s dotyčnou mamkou (když jsme si oboustranně sedly) a sešly jsme se třeba i odpoledne na kafe na hřiště nebo v klubu v sobotu nebo tak prostě… vše je o KOMUNIKACI.. s jednou z nich jsme třeba kámošky dodnes a to jsou děcka už dlouho v pubertě ;)

Četla jsem to tak trochu na půl oka a říkám si, proč se proboha ptáš prodavačky u kasy zrovna na jídlo a jak se vyspala. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin