Školka pár dnů v týdnu pro 3letého

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26574
13.1.14 23:29

JE malý, když si necháš rok doma, nic se nestane. Takže za mne: Nechat ho doma a kolektiv mu zajistit jinde-začít s ním třeba chodit do nějakýho kroužku pro malý děti, nějaký mateřský centrum, kam by mohl jít i jeho brácha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
13.1.14 23:42

Našemu budou v březnu tři, od října chodí na dva dny v týdnu. Pozitivum je, že se docela osamostatnil a za těch pár měsíců na jeho poměry opravdu hodně rozmluvil…Je to ale soukromá školka a sejde se tak deset dětí, takže se jim věnují každému. Je tam v osm a před čtvrtou ho vyzvedávám. Ale nejsem doma, ty dva dny chodím do práce. Negativem je, že má pořád nudli u nosu a kašle, teď celé vánoce super a jen tam minulý týden vlezl, už je zase nastydlý až hrůza. A to do těch dvou a půl let věku měl od narození jen asi třikrát lehkou rýmu.
Jinak v šatně ráno vždy kníká, že ‚neci‘,ale pak už běží do třídy k hračkám v pohodě, když ho vyzvedávám, taky si vždy hraje, nebrečí. Od září doufám bude chodit tady v místě do státní školky na celý týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
14.1.14 09:49

Za mě je lépe dávat každý den a vyzvedávat třeba už po obědě. Chvíli trvá než si zvykne, tříleťák se ještě neorientuje úplně v čase, takže by v tom měl chaos - jednou ano, podruhé ne). Navíc nezapadne úplně do kolektivu a to taky není dobrý start. ŘEŠILA jsem to stejné, vyzvedávám po obědě. Syn si vyhraje, má jiné podněty, dcera má klid. Navíc sourozenci kamarády sice budou a vyhrají si(až budou větší), ale taky bude víc šarvátek a bitek, mám to doma :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
14.1.14 09:53

Syn začal školku až teď - 3 roky a 9 měsíců a zatím bez problémů. Ve třech a půl chodil do soukromé - jednou týdně a nechtěl tam, tak přestal chodit…Taky záleží na povaze a vyspělosti dítěte. Já jsem byla ráda, že je doma s námi a společně jsme si to užívali :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
14.1.14 09:54

Takže buď školka každý den nebo vlastní aktivity, kde je kolektiv dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
14.1.14 09:59
@Zuzz píše:
Takže buď školka každý den nebo vlastní aktivity, kde je kolektiv dětí.

ono záleží i na typu školky. ty soukromé, tam jenaprosto běžné, že dítě chodí jen jeden nebo 2 dny. Spousta dětí v tom kolektivu je taky jen jeden konkrétní den, takže se zapadnutím do kolektivu mi problém nepřijde.
Mě by asi bylo líto dávat tříleté dítě„zbytečně“ někam denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
14.1.14 10:05

@Lama Lama
To určitě. Zkrátka našemu tohle nevyhovovalo nebo za ty tři měsíce „vyspěl“ a zatím se mu ve školce líbí. Každopádně si myslím, že kdyby chodil do školky Např. tři dny v týdnu, tak bude mít nevýhodu co se týká hledání kamarádů. Prostě nezapadne, pokud není extra průbojný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
14.1.14 10:11

Určo je to o povaze dítěte. Mladší chodí jeden den a je spokojená, kamarády má ( teda mluví o nich, jak moc je to kamarádsrtví netuším). Starší byl a bude nespokojenej ikdyby tam chodil i o víkendu. A já se mu nedivím, já řvala ve školce ještě poslední den. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
10.9.17 21:36

Ahoj holky, oživuji diskusi..

potřebuji poradit, protože jsem školkově neznalá matka…Mám dceru 2,5r a ta zhruba 3měsíce skoro denně mluvila o tom, že už je veliká a chce do školky. Přišla na to tak, že když jsem chodily venku, tak si všimla dětí za plotem jak řádí na zahradě školky a chtěla taky a já, že nemůže, že je ještě malinká. No a od té chvíle neposlouchám nic jiného než, že je veliká a chce do školky, i po varování, že tam maminky a tátové nemůžou, že tam jsou jen děti a tety na hlídání a přesto, že…Už veliká, školka bez maminek..
Tak jsem si vyhlédla jednu soukromou školku kousek od nás, na kterou jsem měla kladné reference a šly jsme se tam podívat, paní ředitelka si nás vyslechla, dcera se porozhlédla, líbilo se jí tam a nakonec jsme se domluvily, že to zkusíme na 2dopoledne týdně, s tím, že nejdřív se i to dopoledne rozpůlí a přijdu si pro ni už v +0hod, aby to nebyl pro ni velký nápor. V pátek tam byla poprvé, šla tam radostně, ale poslední půlhodinu už prý bala plačtivá, ale že prý je to normální a že by to nebylo normální, kdyby se jí vůbec nestýskalo. No ale mě to samozřejmě srdce trhalo, ale jak mě uviděla tak do 5ti minut byla úplně ok a pak v autě mi říkala, že se jí tam líbilo a že to zase zkusíme. Což nás čeká zítra. Celý víkend jsem jí na to připravovala, mluvily jsme o tom a sice se nteřásla nadšením jako poprvé, ale zdá se, že s tím počítá a je celkem OK.
Tak uvidíme, ale chtěla jsem se zeptat…jak moc to hrotit…co když bude zítra zase brečet…mám to nevzdávat? Zase když si teď zvykne, bude to mít v únoru až půjdu do práce jednodušší, než pak rovnou na 5dní, nebo ne…? Ve školce se ptát nechci - je jasné, že mi řeknou, ať nevzdávám, už kvůli těm prachům co jim člověk dá :,(
A ještě jedna věc - učitelka mi řekla, že má mít sebou 2náhradní sady na převlečení, kdyby se stala nehoda a malá se počůrala - už asi 2m je bez plen, sama si řekne nebo i dojde, když ví, kde je záchod nebo nočník, umí se i utřít po čůrání a i spláchnout a umýt si ruce mýdlem. Jenže v novém prostředí se stydí a neřekne si a samozřejmě se počůrala, tak ji převlékly, ALE daly ji plínku??? Což nechápu proč, když tam měla ty 2 sady oblečení. Mohly přeci dát jen kalhotky a legínky a kdyby se zase stala nehoda, tak teprve pak do těch posledních suchých šatů dát plínu. Přijde mi to jako krok zpátky a dcera bude mít akorát v hlavě guláš, kdy může čůrat do plíny a kdy musí na záchod. Mám se proti tomu zítra ohradit a trvat na svém???
Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
10.9.17 21:40

Oprava přijdu si pro ni v 10hod dopoledne

jo a když jsem řekla, že se jí musejí ptát, jestli nechce čůrat, protože sama se stydí, tak prej - ale my se ptaly maminko 8o hm, to by mě zajímalo kolikrát…když jsou děti zaujaté hrou, tak to přeci mohou lehce přeslechnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
10.9.17 21:55

Myslim, ze kratsi styskani treba prvni tyden je v klidu, tak to znam alespon u svych deti. Co se tyce te plinky, trvala bych na prevleceni bez plinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
10.9.17 21:56

Já bych to ještě zkusila, to že tam ze začátku trochu pláče je normální, je ještě malá. Kdyby tam měla probrečet celý den, tak to bych nedělala. Jestli půjdeš v únoru do práce, je dobré, když si začne zvykat na odloučení. Otázkou je, jestli pak půjde do státní nebo zůstane v soukromé, to by pak bylo nové zvykání. S těmi plínami bych se určitě ohradila. Takhle malé ti neřeknou, že chtějí čůrat, i když kříží nohy, když se stydí. Musí ji pravidelně poslat na wc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
10.9.17 22:05

@LLump @Lenka_Hal @xstrasilka děkuji, takže plínka je jasná, to zítra řeknu a ještě malé znovu ukážu, kde že je záchod a ať tam klidně jde sama a řeknu jim znova, ať se ptají třeba jednou za čtvrt hodiny

jinak po únoru bude nejspíš stále chodit do této školky, protože u nás je situace se státními školkama tristní a budu faaakt, šťastná když ji vezmou za rok od září, ale i to se stát nemusí :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
10.9.17 22:11

Teda ale musím říct, že je mi z toho strašně…tak to letí, nejradši bych ji měla jenom pro sebe, potřebuji to nějak vydýchat, snažím se dělat to nejlepší pro ni, což si myslím, že je kolektiv, ale…trpím jka pes i v případě, že by tam byla nadšená :( :(

chtěla bych aby byla zase miminko :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
10.9.17 22:16

@LLump potřebovala bych nějakou skrytou kameru uvnitř ve školce, abych se přesvědčila, jak se k dětem chovají
nějaký hračky a příjemný prostory a usměvavé vychovatelky nějak pro mě nejsou měřítkem kvality
trpím utkvělou představou, že ta péče ve školkách stojí spíš za prd, třeba se pletu a doufám že ano, ale mám pocit, že to nejlepší jí můžu dát jen já
jak se s tím vyrovnáváte, že se o Vaše dítě stará někdo jiný-cizí a jestli to dělá dobře, fakt mě to trápí, ale tak někde vzadu v mozku asi vím, že přeháním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin