Školka pár dnů v týdnu pro 3letého

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3753
10.9.17 22:27

@LLump no jo další dítě - my bychom chtěli, jenže osud jaksi ne, i na to první jsme se načekali ažaž a moc dobře to nevypadá, ani mi o tom nemluvte :? :? ale nechci si stěžovat, aspoň, že máme malou
jinak hlídání u příbuzenstva je OK, tam není problém, ikdyž je sama s taťkou tak mě nepostrádá i několik dní, ale ta školka ji překvapila, ikdyž jsem ji varovala, že je to bez maminek a taťků
no uvidíme zítra, taky jde do 10hod a půjde i manžel, tak budu mít podporu na plínkovou scénu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
11.9.17 06:53

Já tě úplně chápu. Dcera šla do soukromé školky až po 4. roce (nedostala se do státní) a následně jsme se přestěhovali a od 5. roku šla od září do státní. Do té doby chodila jen na dopoledne, jelikož jsme měli doma už bratříčka o 3,5 roku mladšího. I v těch čtyřech letech mi přišla jako miminko a měla jsem problém ji do školky dát :nevim: Syn nastoupil letos, je mu 3,5 roku a já jsem teď doma sama zhruba do konce října než se nám narodí třetí dítko :P
Učitelkám určitě řekni, že si nepřeješ, aby malé dávaly plenku, samozřejmě je to pro ně pohodlnější… A držím palce se zvykáním :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
11.9.17 12:52

@Aluree tak dneska to bylo o poznání lepší, já se bála, že to bude horší, že už ví o co jde, ale bylo to OK
sotva jsem ji stíhala svlíknout a už mi zdrhla do třídy ani pusinku jsem nedostala :mrgreen: :mrgreen:, v 10 jsem tam nakráčela a byla neubrečená, bez plínky a v původních legínkách, takže mi bylo hned jasné, že se nepočůrala

učitelka říkala, že měla slabší chvilky, ale že to bylo lepší než v pátek, plínky jsem jim řekla už ráno, že si to nepřeju a byli úplně v pohodě až mě to překvapilo a prý bylo hromadné čůrání na záchodě, takže se nepočůrala

takže dnešní odměna, že byla hodná ve školce byla, že může vyjímečně sníst oběd na gauči u Páji a Jáji :mrgreen: :mrgreen:

uf spadl velký kámen ze srdce, byla jsem z toho rozladěná celý víkend :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
11.9.17 14:14

@Conulka tak to zní super, určitě ale počítej s tím, že nastane zase obrat, ale chce to vydržet. Tomík byl celý minulý týden úplně v pohodě a až dneska trochu pofňukával… Tak doufám, že to bylo jen po víkendu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
11.9.17 14:23

@Aluree jo, nebudu se předčasně radovat, ale jsem ráda, že nebylo žádný drama a scény, s pofňukáváním se počítá
tak teď už jen vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
11.9.17 14:31

@LLump no, jak jsem pro ni dneska v těch 10hod šla, tak akorát ostatní děti šly na vycházku a pokukovala po nich a přišlo, že by možná i ráda s nima šla, ale pak viděla tátu u auta a už letěla za ním :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
11.9.17 16:50

@Conulka Tak to je fajn, snad jí to vydrží a bude to jen lepší. Mladší je čerstvě tříletá a chodí se ségrou do stejné třídy, říkala jsem si, že to bude fajn. O prázdninách začala mít mamánkovské období, kdy začala dělat scény, když jsem šla třeba cvičit, tak už jsem tak hladký průběh neočekávala. První den šly po svačince, dobrý. Druhý den už do oběda, ráno se mě sice nechtěla pustit, začala jakože natahovat, ale jen jsem zmizela v šatně, tak bylo ticho. Plakala chvilku po procházce, další dny to samý, ale už neplakala. Dneska jsem si říkala, jak to půjde po víkendu a naběhly samy do třídy, zamávaly a bylo :) Tak snad jí to vydrží. Sice každé ráno říká, že nechce do školky, ale pak je tam spokojená. Určitě je to tím, že tam má ségru a celou ulici „sousedních“ dětí. Starší chodila chvilku do soukromé v těch třech letech a byla tam spokojená, ono je tam míň dětí, můžou se jim víc věnovat, já myslím, že to půjde, uvidíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
11.9.17 18:36

@Conulka Oba synové šli do soukromé školky po druhém roce, začínali jsme dvě až tři dopoledne týdně. Určitě radím vydrž. Připrav se na to, že možná ještě nějaké slzičky budou, prý se stává to, že to děti týden zvládají, ale pak jim dojde, že je to „napořád“(pro ně) a občas nějaké to vydírání ještě zkusí, ale to neznamená, že jim tam není dobře.
Jestli půjdeš v únoru do práce, tak jsi udělala moc dobře, že začínáš se školkou už teď. Pokud si teď zvykne, tak to bude mnohem jednodušší a může se taky stát, že toho přes zimu moc nenachodí, kvůli nemocem. V naší školce jsem zažila pár případů, kdy adaptace neproběhla moc dobře, rodiče nedali dětem dost času si zvyknout a bylo to hrozné.

• Citovat
  • Upravit
3753
11.9.17 20:18

Díky všem za podporu a rady, fakt se mi ulevilo, furt jsem sama v sobě bojovala s tím, jestli ji tam dát. Ono totiž, kdyby s tím sama nepřišla, tak bůhví jestli by mě to napadlo :oops: :oops:
ale je fakt, že v tom únoru by to mohl být mazec
já jí říkám, že musím do práce, na to je zvyklá od táty, že přesto nejede vlak a kdyby si oči vyplakala, tak to prostě nejde, aby byl táta s námi doma přes den a akceptuje to bez problémů. Taky říkám, že jsem s ní byla každý den co byla miminko, ale teď už je veliká, tak musí maminka zase do práce, aby byly penízky na hračky
ale, slibuju, že budu pracovat straaaašně rychle a pak hned si pro ni poběžím a půjdem spolu třeba na zmrzlinu (vždycky slíbím nějakou odměnu)
tak doufám, že mi to bude procházet :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin