Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Blackova.K ouško poprvé nemáme, jenom první „školkovou nemoc“. Už to měl, i když do školky nechodil ![]()
@Semtex Tak já třeba nemam jinou možnost a syn by se doma ukousal nudou. Miluje děti a po 3 dnech na antibiotikách neni infekční. Je pravda, že potřebuje víc spát, ale to neni problém ve školkce zařídit.
@BaraF píše:
Moje děti chodí do školy i v době kdy berou ATB, pokud nejsou infekční a necítí se unavené, dělali jsme to tak i ve školce (jakmile nejsou „jako bláto“ tak nevydrží v klidu, doma se nudí a zbytečně vyvolávají konflikty).
Ale dítě po zánětu středouší bych v prosinci do lesa neposlala ani na půl hodiny, připadá mi to zvrhlé i pro zdravé dítě, natož pro rekonvalescenta.
Mně zas přijde zvrhlé dávat dítě na ATB do školky
.
Nicméně souhlasím, že dítě po zánětu středouší bych ani na ty 3 hodinky ven nedávala.
@Karleon na tom něco bude, máš pravdu
jako já se samozřejmě vynasnažím udělat vše pro to, aby doma mohl zůstat, jen řeším, zda by to byl moc velký prohořešek, kdybych fakt nikoho nemohla sehnat, ho tam případně na ty tři hoďky dát, no…
@Semtex píše:
@Karleon na tom něco bude, máš pravdujako já se samozřejmě vynasnažím udělat vše pro to, aby doma mohl zůstat, jen řeším, zda by to byl moc velký prohořešek, kdybych fakt nikoho nemohla sehnat, ho tam případně na ty tři hoďky dát, no…
zkus to vykoumat. Aby jste pak nebyli cel svátky na kupě, teda prcek.
@leňula2 právě že by nebyl celé tři hoďky venku. Půlku z toho by spal uvnitř v teple a pak, jak jsou vzhůru, tak už odpoledne nechodí nikam na procházku jako dopoledne, ale jsou hlavně na zahradě nebo uvnitř, tak bych třeba poprosila učitelky, aby ho držely spíš vevnitř…
@Semtex píše:
@leňula2 právě že by nebyl celé tři hoďky venku. Půlku z toho by spal uvnitř v teple a pak, jak jsou vzhůru, tak už odpoledne nechodí nikam na procházku jako dopoledne, ale jsou hlavně na zahradě nebo uvnitř, tak bych třeba poprosila učitelky, aby ho držely spíš vevnitř…
Já nevím, moje děti chodili do lesní školky, tak si celkem dovedu představit, jak to tam chodí
. Mě přijde, že jsou právě nejhorší ty změny teplot. Být v chladu venku, pak zalézt do tepla, tak se zase spotí, pak zast vylézt, ofoukne je.
Jinak ale lesní školku naprosto schvaluju, děti tam byly moc spokojené.
Tak holky díky, uvidíme, jak to dopadne. Třeba nakonec kámoška bude moct, nebo ten farář
nebo pak nevím, třeba bych sehnala nějakou důchodkyni ![]()
@leňula2 to je fakt, že ten přechod je horší, no.
@annaei : to nemyslis vazne ze davas do skolky dite s antibiotikama???
…
Jako davam dceru s lehkou rýmou a kaslem (bez teplot antibiotik) ale tohle je moc. A to jsem otrla matka…Pokud bych se to dozvěděla u nas ve skolce tak by bylo toco…A jestli nektera dala takhle dite s antibiotikama tak je pro me krava…
.A kvůli takove krave mel 14 mesicni syn bronchitidu protože dcera něco dotahla. Vyborne…
![]()
@annaei píše:
@Semtex Tak já třeba nemam jinou možnost a syn by se doma ukousal nudou. Miluje děti a po 3 dnech na antibiotikách neni infekční. Je pravda, že potřebuje víc spát, ale to neni problém ve školkce zařídit.
A když bude milovat hovinka budes mu je taky davat? ![]()
@kattkka Tak tady se běžně takhle děti do jeslí i školek dávají. Učitelky mu je tam normálně dají. Přítel má dva dny za rok na to být s dítětem doma. Já kdybych pracovala jsem na tom stejně tim, že chodim na vysokou tak mam štestí a mam většinou tu možnost snim být doma. Syn se vždy se svojí nemocí, ale trefí do data, kdy já nemužu a musí přítel. Pokud je nemocný tak že má teplotu a vidim na něm, že mu fakt neni dobře. Tak hledáme jakkékoliv řešení, aby tam nešel. A vždycky jsme ho našli. Nebudu snim 14 dní doma jen tak preventivně, když vidim, že je zdravý a jenom musí dobrat antibiotika. A, že by byl kvůli tomu, že ostatní rodiče to dělají stejně víc nemocný si nemyslim.
@kattkka A nikdy nemužeš ukazat prstem přesně na dítě od kterého to tvoje dítě dostane. Je pravda, že mi snad nikdy neměli nemoc, která trvala víc jak 2 dny. Nepočítám rýmu a kašel mezi nemoci
@annaei tohle je fakt odpověď…Nechapu jak muze jit dite do skolky s antibiotikama…Dite je nemocne když ma antibiotika a klidovy rezim…Jako pokud ma antibiotika tak ty nejsou preventivne…
@annaei píše:
@kattkka A nikdy nemužeš ukazat prstem přesně na dítě od kterého to tvoje dítě dostane. Je pravda, že mi snad nikdy neměli nemoc, která trvala víc jak 2 dny. Nepočítám rýmu a kašel mezi nemoci
Proste jednou ma antibiotika a ma byt doma. Hotovo neobhajuj tady hovadinu…A o to hur ze je ma na zanet stredniho ucha… Však si zahravej..:Az bude hluchy tak se budes divit…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.