Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tohle jsou věci, co by měly učitelky ve školce zvládnout. Takhle malé děti opravdu pozornost udržet nemusí, tuplem třeba dvouhodinové představení.
Pokud rušil a nebo poletoval, měla si ho jedna učitelka vzít stranou, pak by ostatní nerušil ![]()
A pokud je synek jinak v pohodě, tak neboj, nevyloučí ho. To by musel vyvádět jiné věci, aby ti to navrhli. A je ve školce třetí týden, ještě má nárok na aklimatizaci, takže ani nějaké pofňuknutí nikdo normální řešit nebude…
@Mar__tanka1983 píše:
Tohle jsou věci, co by měly učitelky ve školce zvládnout. Takhle malé děti opravdu pozornost udržet nemusí, tuplem třeba dvouhodinové představení.
Pokud rušil a nebo poletoval, měla si ho jedna učitelka vzít stranou, pak by ostatní nerušilA pokud je synek jinak v pohodě, tak neboj, nevyloučí ho. To by musel vyvádět jiné věci, aby ti to navrhli. A je ve školce třetí týden, ještě má nárok na aklimatizaci, takže ani nějaké pofňuknutí nikdo normální řešit nebude…
Přesně tak 👍
@Mar__tanka1983 Přesně, nám to i učitelky říkaly, že je to normální u takto malých dětí, že ty režimové záležitosti úplně na 100% nejsou vždy schopné dodržet. Kdyby se to stalo v naší školce, jedna z asistentek si ho vezme stranou a nikdo z toho nebude dělat drama.
Syn chodí druhým rokem do školky, teď má 4 roky a pozornost taky neudrží. Jako aby seděl hodinu a něco sledoval? To vůbec, prostě odchází, jde dělat něco jiného, pak se vrátí, chvíli kouká, pak zase odejde. Jako nevím jak tohle natrénovat. A první rok chodil syn první dva měsíce s řevem do školky 🤷 někdy hned po zaklapnutí dveří, jindy max.do 5 minut se uklidnil, ale dokázal tam ztropit hysterak a nikdy učitelky ani slůvkem nezminily, že by to bylo na vyloučení ze školky 🙂
Myslím že je to běžné ty prtata neumí často fungovat ve společném modu a nucené aktivitě. Nevím jak bylo to představení dlouhé. Ale je to tak se vším.
Mám dceru budou ji 3 a hrála s námi zjednodušené prší a vydržela 2 max 3 hry pak k tomu začala dělat i jiné věci.
Ony s tím učitelky počítají. problém je s agresivním dítětem řekl bych třeba nebo s dítětem co se hodně počurava či pokakavává atd.
Ahoj maminky,
prosím dotaz. Syn 3,5roku chodí do školky. Každý den do oběda, o půl 1 vyzvedávám.
Máme menší problém, čůrat chodí teda sám, jídlo taky vcelku papa, ale neudrží pozornost. Např. v pátek měli loutkové představení celá školka a malej to nevydržel, lízal všude kolem, rušil prý i ostatní. Jde to nějak lépe natrénovat? Docela mám strach aby mi pak neřekli, at školku odlozime, vracím se už do práce. :/
No a kolem 11 pravidelně pofnukava, ale snad nic hrozného a teda že se neumí oblékat.
Trochu mám strach, může to byt důvod k vyloučení? Do školky nemám pocit že se nějak extra těší, nepláče, ale bere to tak že tam bude a za 5hodin pro něj přijdu…
Navíc ještě není extra výřečný tak asi o to hůř s vrstevníky…