Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@smutnéočko píše: Více
Ale taky má každá školka třeba svoje nastavení. Kamarádky mají různé školky. Do jedné mohou nosit jídlo z venku pouze koupené a originálně zabalené. Třeba když mají děti oslavu, Nemůžou donést nic upečené doma. Jinde můžou donést klidně ovoce ze zahrady, nebo domácí muffiny, omezení nemají žádné
V jedné dají dětem občas bonbon za odměnu, jinde maximálně ovoce, jinak sladké neexistuje. Taky to má každé zařízení jinak
@Havlova píše: Více
Na začátku učitelka třeba zavře dítě do tmy, z toho se dítě poděla, pak se na to přijde, dá se trestní oznámení a pak je i soud. Neříkám, že to je tak ve školce zakladatelky, ale vždy to mělo nějaký začátek. A myslím že v letošním roce se něco podobného stalo. Je třeba dávat pozor.
@Vada píše: Více
Dítě tam prý chodí rádo. Na druhou stranu se pokakává, nejí a kouše si nehty. Tráví tam 9 hodin. Spíš bych se přimlouvala za jeho nezralost.
@truelly píše: Více
Já mám stejné osypky ze státní vesnické základní školy.
@Dahlia0409 a hlavně vůbec nemá jistotu, když tam jedí jiné děti, že tam bude jíst i ta její ![]()
@smutnéočko Chápu zklamaní. Každá školka je jiná. V každé to funguje nějak. Asi bych tedy našla takovou, která mi bude vyhovovat.
@Havlova píše: Více
Ano. Je toho na to dítě moc. To taky může být..
všechny děti nejsou stejné.
Hlavně by ses měla nejdříve zamyslet nad sebou. 9 hodin je pro takhle malý děcko prostě moc. Můžeš si najít jinou práci, zaplatit chůvu nebo se přestěhovat blíž k rodině. Řešení jsou. A nebo holt budeš muset počkat, až adaptačka přejde. A nebo to přejít vůbec nemusí, protože jako učitelka z MŠ ti můžu říct, že téměř všechny děti se doma a v MŠ chovají naprosto odlišně. ![]()
To si opravdu každý dovolit nemůže. Ale pár informací jsem tu dostala a tak to zkusím. A jak to dělají jiné maminky, co chodí na 8 hodin do práce? Ale chápu, hold každý máme nějaké možnosti a na chůvu nemám a stěhovat se tam kde je babička. 100km daleko, máme život tady. Zkusím jiné možnosti. Kratší práci nebo školku
Ahoj, možná by stálo za to zvážit jinou školku. Například školka, která má hodně kroužků, individuální přístup, by mohla nabídnout lepší prostředí pro rozvoj dítěte. Školky se zahradou a terasou je skvělé pro venkovní aktivity. Zkus se informovat o zkušenostech ostatních rodičů a třeba navštívit školku osobně. Třeba by to byla lepší volba pro vaši dceru. Nevím odkud jste, ale když napíšete město, tak můžeme nějákou doporučit.