Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Tak to je značka ideál
Prostřídáte se s manželem a nějak to půjde ![]()
Super, super, děkuji všem za zprávy. Konkrétně letos to je 7 týdnů a 1 den. Do práce syna vzít nemůžu a ani manžel, už mi nějak hlava šrotuje jak to udělám. Spis jsem hledala inspiraci jak to funguje jinde. Syn není společensky, děti nevyhledává, nezapojuje se. Pracujeme na tom. Překážka i co se týká pokud by šlo nějaký tábor tak je to jídlo. Syn má velmi alergií a i do školky mu musím dělat svačiny a oběd. Takže ještě jednou všem velký díky!
@Anonymní píše: Více
Jídlo si na tábor po domluvě taky můžeš donést svoje… Tohle bych brala jako nejmenší problém ![]()
Těch výživove specifických děti je tam vždy víc…
A obvolat ty speciální v okolí, zda by ho třeba na pár týdnů nevzali? Že by tam „zaskočil“ za ty, co zrovna budou na prázdninách…My jsme to taky řešili soukromými školkami přes prázdniny, ale je fakt, že to nebyly speciální, tam je to asi složitější… Ale stejně bych to takto zkusila.
My zatím naštěstí toto léto jeste synovu školku 2 týdny mít budeme, příští léto netuším.
Žádný tábor ho nevezme, jedna dospělá osoba musí mít na starosti pouze něho, nebo maximálně dvě děti, hlídání v rodině nemáme, takže to budeme lepit home Office, ktere má zatim jen partner, dovoleny, sick days, požádám o výjimečně neplacené volno, což mě kolegové roznesou na kopytech, ale jako dítě nemůžu odložit do zastavárny, že. Vždy před prázdninami v lete takhle trnu.
Mám taky specifické dítě a on by tu jinou instituci (je jedno jestli je to příměšťák a nebo by bylo jiná školka) nezvládl.
Babičky na hlídání nemáme a tedy hlavně nemáme ani na nemocí (které jsou každý měsíc už několikátý rok ).
Takže pracuji na HO v případě mega nutnosti si bere HO manžel.
U větších dětí - pokud nešlo HO- jsem měla takovou práci, kde to šlo kombinovat s manželem časově (směny).
Jak to chceš řešit? Buď ráda, že máš jak pořešit neustále kolečko nemocí. My si to píšeme letošní školkový rok a není měsíc, aby nebyl doma - vůbec si neumím představit si brát co měsíc OČR (teď třeba na 14 dnů - má něstovice), v lednu/ únoru byl 3 týdny doma s chřipkou. Pak hned chytil ve školce rýmu a bylo z toho ucho na ATB (další 2 týdny), mezi nějaká další viróza, atd… Bez mého HO bychom se zbláznili. Syn by tedy ani nedal nějak trvale to hlídání.
U těch starších jsme se snažili si to dělit, ale s 20 dny (tehdy) dovolené toho zase člověk tolik nevymyslel, navíc těch prázdnin je mraky - u nás ještě zavřeno na zimní prázdniny, jedna školka měla i jarní - málo dětí -. Tak jsme to tam tehdy pytlíkovali jak se dalo.
@Snopy123 my jsme ve stejné situaci, jen o pár let později. Ještě nevím, jestli to dítě zvládne, ale příměšťák pro děti se speciálními potřebami chceme zkusit. Mít dennodenně na starost 9 týdnů v kuse těžšího autistu plus dvě třetiny prázdnin i druhého, druhý rodič chodí normálně do práce, do toho pár hodin týdně home office, to je prostě moc.
@Margery Chápu, to musí být mega náročný. ![]()
Je to náročné celkově. My naštěstí máme doma jen 1, ale i tak… Když se k tomu přidají nemoce je tak 60- 70% doby ze školního roku doma. A pracovat při nemoci začíná být po letech mazec…
On k tomu při nemoci / před nemocí / si dává bdělá okna a i normálně spí naprosto hrozně, takže to je mazec.
Ale zase být doma co měsíc taky nejde. Tu práci za mě nikdo neudělá. Řešíme to několik let, méně tedy než ty, a vlastně to nemá jiná řešení.
Sice píšu, že nemáme hlídání, ale i kdyby bylo, tak on by to nedal.
Teď jsem byla několik dní na služebce a manžel se sám z toho málem opupínkoval taky. A to byl s ním on, doma a syn ho miluje. Ale ta změna pro něj byla tak veliká a náročná i tak.
@Snopy123 chápu, kvůli nemocnosti obou dětí jsem do normální práce nemohla dlouho. Už je to lepší, ale zas nastoupily jiné jobovky. No držím palce, abyste se stabilizovali a bylo to v rámci možností dobré
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Nemam zadne hlidaci pribuzne ani kamaradky co by si vzaly dite na hlidani, to tak jedine v nejake krizi na par hodin, jinak ne. Pracuju jen na par hodin praci kterou jr na me kdy udelam. Jinak bych nezvladla ani vsechny nemoci ve skolce. Za dalsi rok si rikam ze by mohl jiz uz nejaky ten primestak, snad. Jinak budu proste doma, co mi zbyva. Normalne pracovat nejde.