Školka v přírodě po jednodenní horečce

5165
17.6.18 08:47

Školka v přírodě po jednodenní horečce

Ahoj maminky,

prosím o názor, zda pustit syna (6 let) na první školku v přírodě na kterou odjíždí zítra, vrací se v pátek.

V pátek měl 39,8, ve školce nebyl, horečka se mu držela celý den. Včera měl již jen 37,5, dneska zatím bez teploty.

Mám několik variant:

• nejet vůbec
  • jet na celou školku v přírodě
  • přivést ho ve středu na ŠVP

Moc se těšil, v září jde do školy, takže je to poprvé a naposledy se školkou.
Zase myslím na paní učitelky, že by se mu to mohlo vrátit, ona by ho musela sledovat,
ptát se, jak mu je, apod.

Myslím, že se jedná o 1-2 denní virozu, měl ji manžel, já a mladší kluk, ale nemělo to vůbec takovýto průběh.

Takže přemýšlím a nevím, jak se rozhodnout? :roll: :roll: :think:

Děkuji za názory :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21706
17.6.18 08:52

já bych dítě normálně poslala a uvidí se. Pokud mu je už dnes dobře, tak to bude v pohodě. Jednou mi dítě odjíždělo po dohbodě s učitelkou i se silnější rýmou. Byly jsme domluvené, že kdyby se to razantně zhoršilo, přijedeme si pro ni. Naopak mi přijela domů zdravá, horský vzduch jí pomohl. A pro rýpalky dodám, že žádné jiné dítě od ní rýmu nechytlo a naše školka v tomto byla hodně benevolentní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.6.18 08:59

Ne, nepustila. U nás teď řádí enterovirové infekce. Jeden den horečka a za dva dny se dítě osype a udělá se ošklivá a bolestivá vyrážka. My dospělý jsme si to odbyli jen s horečkou, ale děti mají i vyrážku. Je to silně infekční. Ať máte cokoliv, syn by měl zůstat doma s ohledem na ostatní děti. Sama nevíš co mu je. Dovedu si představit nadšení rodičů, kterým onemocní děti, teď v době kdy spousta rodin jezdí na dovolené.

• Citovat
  • Upravit
4071
17.6.18 09:02

Teplota mu může ještě dnes stoupnout, syn ráno teplotu často ke konci nemoci nemá a večer mu to vystoupá, tak bych ho tam dovezla, až bude opravdu bez teploty. Na takovouhle akci bych dítě s teplotou neposlala nehledě na to, že je ještě určitě infekční. Třeba chřipka je infekční ještě 10 dní po propuknutí. Pokud by dnes už neměl teplotu vůbec (ani 37) a skákal by mi doma po hlavě, tak bych ho asi vyslala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
17.6.18 09:04

Ne nepustila. Vzdyt podepisujete bezinfekcnost, kde svym podpisem ztvrzujete, ze dite nebylo pred odjezdem nemocne ci vystavene infenci, kterou by mohlo roznest. A nehlede na to, ze zitra mu zas ty teploty mohou vyletet nahoru kmyz klidne i v autobusu - nevis co mu bylo, ted pro dite stres z odjezdu, to ze bude nekde sam bez rodicu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2505
17.6.18 09:18

Podle mě nejde jen o tvého syna a učitelky ale i o ty zdravé děti, které tam budou.. Je trošku nefér jít nemoci na proti a pak půlka dětí něco chytne a dopadne stejně jako tvůj syn.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
17.6.18 09:24

Možná skočit s malým k doktorovi,aby ho prohlídl,co s ním opravdu je. Pokud by to byla jen dvoudenní viróza,může být v pořádku,horší nemoci by Dr. poznal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
17.6.18 09:34

V pohodě hele. A komu se to nelíbí, ať nechá doma zdravé dítě. Já to tak párkrát udělala. Přivedla jsem ráno do školky zdravé dítě a raději ho zase odvedla domů. Jednou tam seděla holčička s lavórkem a zvracela. Pak už v šatně smrkal a kašlal chlapeček a jeho maminka sdělovala tatínkovi do telefonu, že měl ráno teplotu jen mírně zvýšenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
17.6.18 09:35

Ne, nepustila bych ho. Po nemoci ma byt v klidu a ne jezdit na SVP + nevíš jestli nenakazi ostatní. Navíc jak někdo zmínil výše, tak podepisujes bezinfekcnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
17.6.18 09:43

Jako učitelka říkám ani náhodou. Je oslabený,může nakazit ostatní.
Navíc nemůžete ani podepsat bezinfekčnost.
Rozumná ředitelka vam hi ani nevezme. Je to příliš velké riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
17.6.18 09:55

Domluvila bych se s učitelkama a dovezla ve středu, pokud bude do té doby naprosto OK. Dcera už párkrát měla horečku i z rozrušení, prostě jeden den 38,5 a druhý den nic a ty další dny taky nic, ale stejně jsem jí nechávala doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65418
17.6.18 10:09

taky bych se domluvila a dovezla třeba ve středu ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.6.18 10:12

V žádném případě ho neposílejte zítra do kolektivu. Proč myslíte, že se podepisuje to potvrzení o bezinfekčnosti?

Jestli něco, tak se domluvte s učitelkama a s pediatrem, jestli je v pořádku vozit ho tam v půlce týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
17.6.18 10:22

V potvrzení o bezinfekčnosti se píše o posledních 14. dnech, že nepřišel do styku s nákazou či infekčním onemocněním. Což teda nesplňujete.
Pokud nemáte možnost zkontaktovat učitelky a ani nestihnete před odjezdem lékaře, určitě bych ho neposlala. Když, tak v tu středu, ale takto bezprostředně po horečce ne. Oni někdy teploty ustoupí na pár hodin a potom se vrátí. A co by tam s ním dělali, když budou mít na starosti x dalších malých dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
17.6.18 10:34

Ne, po nemoci ma mit aspon tyden klidovy rezim. Coz ve svp mit nebude.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA