Skončí babyboom? Myslím, že ne

Anonymní
7.5.12 19:20

Skončí babyboom? Myslím, že ne...

Mluvila jsem dnes se dvěma naprosto zoufalýma maminkama, kterým nevzaly děti do školky a ony nemohou nastoupit do práce. A dokonce když jedna oslovila už soukromou školku, tak i tam jí řekli, že mají momentálně plno. Ona je dost bojovná a průbojná, takže bude útočit na úřady.
Prý ji zatím na dvou městských úřadech řekli, že babyboom skončí, ale mě připadá, že se teda rodí pořád opravdu hodně dětí? Nebude to otázka pár let, ale obávám se, že následujících 10 letech. Jak to vidíte, vy?
Chce to řešit i s ombudsmanem, protože to je opravdu v našem státě teď dost krize pro mladé rodiny.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3380
7.5.12 19:28

No ja jsem si rikala ze u druheho ditka uz snad nebude takovy problem se skolkou jak u prvniho a ono je to jeste horsi…takze zatim rozhodne baby boom neskoncil :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
7.5.12 19:31
@Ainy píše:
No ja jsem si rikala ze u druheho ditka uz snad nebude takovy problem se skolkou jak u prvniho a ono je to jeste horsi…takze zatim rozhodne baby boom neskoncil :-(.

Ale ano,skoncil. Jen bude trvat jeste tri roky,nez se to projevi na predskolnich zariozenich a jinde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
7.5.12 19:33

@farska taky myslím, já tajně doufám, že za dva roky dceru do školky dostanu.. naštěstí mám babičku hlídací, ale taky by to pro ni byl zápřah

• Citovat
  • Upravit
24016
7.5.12 19:33

Skončil, jen prostě ještě ty děti neodrosty a jak se vše v minulosti rušilo, tak teď předškolní zařízení nestačí kapacitně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
7.5.12 19:35
@farska píše:
Ale ano,skoncil. Jen bude trvat jeste tri roky,nez se to projevi na predskolnich zariozenich a jinde :nevim:

Přijde mi odvážné tvrzení, že babyboom skončil. Nevíte, kolik žen otěhotní tuto noc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
7.5.12 19:36
@Karleon píše:
Přijde mi odvážné tvrzení, že babyboom skončil. Nevíte, kolik žen otěhotní tuto noc :-)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
7.5.12 19:37

No a co ten počet porodů? Připadá mi, že neklesá a navíc v mnohých menších porodnicích spíše stoupá? Já si osobně myslím taky, že to není otázka tří let. Za to se jen zřizovatelé školek schovávají. A když pominu kolika školkám skončí vyjímky, že může být ve třídě třeba o 2-3 děti víc, tak nevím nevím.Myslím si, že by se z těch budov ve kterých školky byly měly školky zase stát, většinou to města pronajímají soukromým subjektům. Neříkám, že ve velkém množství, ale vždyť v průměrných 50.000 městech chybí 200 míst ve školkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
7.5.12 19:41

Myslím že všechno zruší.Učitelky naštvou a pak se budou děsně divit:nebo nebudou nebot to nebude už jejich problém.Děti se podle mě rodit budou tak jako doted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.12 19:44

Dle demografů žádný není a nebyl
http://www.demografie.info/?…

Problém školek je v tom, že se jich spoustu zrušilo a ruší.

• Citovat
  • Upravit
423
7.5.12 19:47
@farska píše:
Ale ano,skoncil. Jen bude trvat jeste tri roky,nez se to projevi na predskolnich zariozenich a jinde :nevim:

Nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
7.5.12 19:51
@Anonymní píše:
Mluvila jsem dnes se dvěma naprosto zoufalýma maminkama, kterým nevzaly děti do školky a ony nemohou nastoupit do práce. A dokonce když jedna oslovila už soukromou školku, tak i tam jí řekli, že mají momentálně plno. Ona je dost bojovná a průbojná, takže bude útočit na úřady.
Prý ji zatím na dvou městských úřadech řekli, že babyboom skončí, ale mě připadá, že se teda rodí pořád opravdu hodně dětí? Nebude to otázka pár let, ale obávám se, že následujících 10 letech. Jak to vidíte, vy?
Chce to řešit i s ombudsmanem, protože to je opravdu v našem státě teď dost krize pro mladé rodiny.

No, jen ať do nich jde. Já prostě musím dítě umístit od dvou a půl let. A to ještě od ledna… To jsem odvážná, co? :mrgreen: Ale prostě musím, nedá se nic dělat. Soukromou školku nemáme. Další dítě ihned neplánuji, tak nahlásím, že těhotná nejsem i kdybych už i byla (a nebylo to vidět) a pro nejhorší případ nachystám obálku :mrgreen:. Naštěstí u nás moc problém s umístěním dětí není, školka dokonce udělala přístavbu, aby mohla uspokojit všechny zájemce, tak snad nebude žádný problém.

Kamarádce držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
7.5.12 19:57

@Lucinka_Kla Není to odvážné, naprostá většina z těch co rozhodují a nechtějí dělat místa ve školkách tohle nezažili. Za minulého režimu, když měli děti ve školkách tohle prostě neexistovalo. Přišel kdy kdo chtěl a dítě do školky mohl dát. Myslím, že starší generace /ne samozřejmě všichni/ ani nepochopí jaké jsou to nervy a stres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
7.5.12 20:07
@Anonymní píše:
Dle demografů žádný není a nebyl
http://www.demografie.info/?…Problém školek je v tom, že se jich spoustu zrušilo a ruší.
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
7.5.12 20:10

nemyslím že by skončil je to jen výmluva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin