Skoro samoživitel - jak skloubit stávající děti a novou partnerku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20
15.7.26 08:06
@Anonymní píše: Více

Ex se mnou uz nebydli, bydli v mém starém bytě. To že jí živím také nevidím jako velkou zátěž, ještě dostatek zbyde.

A musela jsi ho nějak přesvědčit, že to bude v pohodě nebo tak tě tak chtěl, že tu situaci akceptoval hned?

A vztahy s dětmi fungovaly ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
15.7.26 08:20
@DivícíSeŽena píše: Více

Ano, okruh žen akceptující moji situaci bude trochu menší. Navíc si ten potencionální okruh zásadně zužuji, že hledám jen v blízkém okolí pár kilometrů, protože nějaké pendlování a další dojíždění by pro mě bylo organizační peklo.

Tvoje shrnutí je velice pravdivé a zní dost pesimisticky, ale já jsem optimista a mám chuť žít a když vidím, kolik žen nedokáže najít použitelného chlapa a když ano, tak on nechce děti nebo nedokáže uživiti rodinu nebo je tam jiná potíž, tak si myslím, že to tak složité nebude. Navíc jsem si za poslední roky života vyvinul dost slušnou psychickou odolnost. To také není k zahození.

Myslím, že zásadní bude, jestli se mi podaří dcery vychovat k samostatnosti nebo jestli kolik budu muset hodně skákat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
15.7.26 08:30
@Toommaass píše: Více

Neřekla bych pesimistické, ale spíš realistické. A právě o to jde, mít realistická očekávání a nestavět si vzdušné zámky, které pak mají za následek zklamání a občas i zahořknutí. Jedno nebo dvě děti ve střídavce bych jako matka, která má také děti, jako problém nevnímala. Ovšem tři víceméně 3/4 času u tebe, to už je dost, pokud cílíš na ženy, které samy touží po rodině. A problematická ex, o kterou se do jisté míry staráš a neléčené psych. onemocnění, to je časovaná bomba sama o sobě. To málokterá bude akceptovat, i kdyby to třeba zpočátku viděla optimističtěji. Buďme upřímní, muži jsou v tomto ohledu často velkorysejší.
Jak už tu zaznělo, pokud by se nějaká hrnula do spolubydlení, bála bych se, aby tam nebyly nějaké skryté motivy.
Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
15.7.26 08:37

nechci ti brát iluze - ale stavíš dům a zatím nemáš ani pozemek, ani stavební povolení, ani materiál :mrgreen:

prostě řešíš absolutně předčasně typ vztahu, do tohohle se žádná nepohrne ani omylem, když už ano, bude mít zřejmě děti - a ty do toho zpočátku vůbec netahejte… za mne budeš rád, když najdeš vůbec nějakou kámošku s výhodami a dál se uvidí…

PS : dočetla jsem, že musí být z blízkého okolí, opravdu se svými požadavky ve své situaci nešetříš :zed: měl bys spadnout nohama z oblak do reality.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.26 08:59

Presvedcit, to ne, ale szivani uplne snadne nebylo, ale deti v tom az tak roli nehraly. Od zacatku to bylo tak, te jsem je mela porad u sebe, bio otec se nezajimal.
Vztahy s detmi si soucasny manzel predstavoval idealneji, deti byly dost zasazene rozvodem a nezajmem otce, takze si k soucasnemu muzi drzely odstup a byly dost rezervovane. On se na druhou stranu nesnazil byt „tatinek“, respektoval je, nevychovaval a byl proste kamarad, co pomuze, kdyz potrebuji. Dnes se na nej moje deti hodne obraci o pomoc nebo radu, urcite je pro ne opora.

• Citovat
  • Upravit
13048
15.7.26 09:21

Ještě k tomu dodávám, že ženy jsou, pokud jde o cizí děti, mnohem větší bestie než muži. S tím počítej, dokonce i ta, která má celkem slušnou vůli se s nimi sžít, to dost často nezvládne a k dětem má nehezký přístup a vadí jí časem spusta běžných věcí a může to narůst ve frustraci z obou stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí