Skoro samoživitel - jak skloubit stávající děti a novou partnerku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Skoro samoživitel - jak skloubit stávající děti a novou partnerku
Dobrý večer,
Jsem skoro samoživitel, tzn. vychovávám tři malé dcery, ale úplně sám na to nejsem, občas prarodiče pohlídají, občas jsou děti u matky. Ale více méně finančně je živím komplet, matka nepracuje, ani toho není schopná, bydlí jinde a ex taky živím komplet. Podle pocitů z OSPODU a probíhajícího soudu, že mi děti budou svěřeny tak na 50-85% nocí.
No a tak nějak jsem se začal ohlížet po nové přítelkyni, ale není mi jasné, jak to mám vlastně zkloubit dohromady, moc nevěřím na dobrý vztah dětí a budoucí macechy obecně a trochu se bojít všechny ty ženy sestěhovat pod jednu střechu, že to nebude dělat dobrotu.
Také přemyšlím o variantě, že bych se s nějakou jen vídal, ale prostě bych si ji k sobě nanastěhoval, hlavně kvůli těm dětem.
A nebo, že bych třeba přistavěl patro, abych měl dvě bytové jednotky v jednom domě. Tak nějak doufám, že třeba najdu rozumně mladou ženu a ta bude chít děti.
Možná se zbytečně bojím a třeba jen stačí při budoucím seznamování odfiltrovat ženy, které si s mými dětmi „nerozumí“.
Uvítal bych reálné zkušenosti někoho, kdo žil v podobném vztahu jako rodič, macecha nebo dítě a co fungovalo a co nefungovalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Takhle bych vubec nepremyslela, deti bych do vztahu vubec netahala, hledala bych zenu, ktera to ma podobne a randila, co vam cas dovoli. Jak bys chtel filtrovat, nechapu, prece je nebudes hned seznamovat s kazdou??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihakniha píše: Více
Tak samozřejmě že je nebudu zpočátku seznamovat. Ale dřív nebo později ta situace dozrazje do té doby, tak o tom už přemýšlím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že ono se vám to tak nějak vyfiltruje samo. Nebudete se v tom muset takhle pitvat. Protože ono zase nebude tolik ženských, které by se chtěly nastěhovat k chlapovi, který živí svou ex, má v péči tři děti a ještě si chce dělat další. Moc nevím, proč by se do toho hrnula stará, natož pak mladá ženská… Se strategií „budeme se vídat a děti do toho nebudeme tahat“ budete mít určitě větší šance…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Toommaass píše: Více
Osobně bych hledala jen na nezávazné setkávání, s dětmi dlouho žádnou novou paní neseznamovala.
Byla bych férová, na rovinu řekla, že péče o tři děti je komplet na mě a Ex je problematická, nepostará se o ani o sebe, natož o děti a musím ji živit.
Obávám se, že se to samo profiltruje
a zůstanou jen ty, kterým bude občasné setkání vyhovovat a jinak budou mít dost jiné práce třeba se svými dětmi.
Pokud bys cíleně hledal někoho na sestěhování, nejspíš by zájem měly nějaké problematické existence, typu Ex, které nemají kde bydlet a jsou bez peněz a s dluhy.
A to k dětem nechceš.
Takže opatrně…
Nemá Ex nějakou neléčenou duševní nemoc?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, to je bohuzel situace, kterou rodice, kteri maji u sebe po rozvodu deti, resi bezne, jen vetsinou jsou to zeny, ktere s detmi pak uz nemaji sanci na novy vztah, zatim co ex si buduje novy zivot. Podle me to tak uplne nejde, jeste se tremi. Nejake ne moc vazne schazeni dejme tomu, ale kolik casu na to clovek ma…sesivane rodiny jsou vetsinou docela katastrofa, malokdy jsou ty deti za to rady, vezmou z obou stran nove partnery a vsechno funguje. A novi partneri maji na to zit s cizimi detmi. Ja uz nehledam, beru to tak ze partnerske vztahy byly cast zivota ktera mela vest k zalozeni rodiny, ted uz dite mam a na dalsi jsem stara, tak je tohle uz za mnou. Nechala bych to asi nahode, jestli potkas nekoho, kdo tvoji situaci bude znat, a stejne do toho vseho zapadne.
- Citovat
- Upravit
No, me nejde dohromady něco jiného, ex nepracuje, ty ji zivis, ale bez problémů se postara o 3 deti po 15 - 50% noci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja nevidim problém v seznámení děti s jinou ženou s detmi, a prece u tebe hned nemusi bydlet nebo přespávat, ne? Ale na společné aktivity je to přece super. Asi mam na to jiný pohled než většina lidí tady, ale na společném programu s jinými lidmi, ať už se ženami, ale třeba i s muži s dětmi, přece není vůbec nic špatného. A aspon odfiltruješ na začátku lidi, kteří mají k dětem divny přístup nebo je nemají rádi, nebo si s těmi tvými nesednou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako dlouholetou macechu mě to téma zaujalo, ale úhel, že se začínáš poohlížet o ženě, když ti soud nejspíš děti z větší části přiklepne, je pro mě po všech zkušenostech teda na grc. Hledáš někoho k sobě, s kým Ti bude dobře a koho po uvážení a se souhlasem té osoby třeba jednou začneš pomalu seznamovat se svými děti.
Třeba to půjde, třeba ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@free333 píše: Více
Ano, má neléčenou duševní poruchu. S dětmi ji pomáhá babička, její matka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buďme realisté, žen, které by toužily založit rodinu a nevadily by jim tři děti v péči a ex s neléčenou duševní poruchou, kterou jako bonus musíš živit, těch moc nebude.
Takže si myslím, že řešit fungování je předčasné, prvně bys ji měl vůbec najít a předpokládám, že to bude oříšek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Najdi si nějakou co to má podobně, jen na randění.
O nějakým stěhování a větším seznámení s dětmi bych v nejbližších letech vůbec neuvažovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mám jen jedno dítě, v plné péči, mám hlídání jednou měsíčně a teď mám půl roku přítele, co má stejně staré svoje dítě. Na začátku jsem mu řekla, že můžu na rande jednou týdně a pak jeden víkend v měsíci, postupně si to sedlo, že se seznámil s mojí dcerou (potkali jsme to neplánovaně), pak jsme seznámili i děti a tu patchworkovou rodinu bysme jednou chtěli - ale už ne další společné dítě, chceme to postupně, ať jsou děti v klidu.
Nutno říct, že jsem v době, kdy mě oslovil, nikoho aktivně neshledala, single mi bylo dobře, neplánovala jsem, že bych chtěla jednou s někým bydlet, ale zamilovali jsme se a šlo to samo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mediula píše: Více
Díky, takové reálné zkušenosti z podobných situací jsem si chtěl přečíst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mela v dobe seznamovani 4 deti, nejmladsi 8 let, ale plne v peci, bez moznosti hlidani ap. Se soucasnym manzelem (spolecne dite nemame) jsme nejdriv par mesicu randili, pak se seznamil s detmi a s nami zacal bydlet po cca 9 mesicich. Ale nezivim ex, ex s nami nebydli, neni ve hre dusevni porucha - kdyby toto bylo, bud spolu s manzelem nejsme, nebo jen v partnerstvi bez spolubydleni.
Jinak znam otce v podobne situaci jako ty, jen s 1 ditetem ve stridave peci, dus. porucha matky lecena, matka castecne pracujici a bydlici jinde, i tak velke problemy. Tento otec se casem znovu ozenil a ma dite s novou zenou.
- Citovat
- Upravit