Skoro úplně bez peněz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7333
5.5.19 23:05
@Anonymní píše:
Za komunistů měla naše rodina holý zadek. Rodiče totiž byli politicky nezpůsobilí a dávali nám to komunisti sežrat.

Ale jídla bylo dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75878
5.5.19 23:05
@Božislava píše:
Charita je krátkodobá pomoc. Dlouhodobá pomoc je změna systému na systém, kdy není potřeba charity.

Než se to tady transformuje na funkční komunismus, Bohuš, zakladatelka chcípne hlady. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
5.5.19 23:11
@sirikit píše:
Než se to tady transformuje na funkční komunismus, Bohuš, zakladatelka chcípne hlady. :jazyk:

Asi máš radši nefunkční demokracii-OK. Já však přemýšlím v širších souvislostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75878
5.5.19 23:17
@Božislava píše:
Asi máš radši nefunkční demokracii-OK. Já však přemýšlím v širších souvislostech.

Já mám ráda prohnilý imperialismus. 8) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.19 23:18
@Božislava píše:
Ale jídla bylo dost.

To máš pravdu. Tak moc, že i ve městech na maličkých dvoreckach bylo běžné chovat králíky, jen aby bylo co jíst. :lol:

• Citovat
  • Upravit
6439
5.5.19 23:20
@Božislava píše:

To už jste tady jednou měli. Jenže to poučení z krizového vývoje ve straně a společnosti po XIII. sjezdu KSČ vám moc nefungovalo. A pokud jste plánovali na pětiletky, to se taky moc neosvědčilo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
5.5.19 23:25
@samá práce píše:
To už jste tady jednou měli. Jenže to poučení z krizového vývoje ve straně a společnosti po XIII. sjezdu KSČ vám moc nefungovalo. A pokud jste plánovali na pětiletky, to se taky moc neosvědčilo. ;)

Politická dogmata jsou přítěží v této společnosti, ať už v jakékoli barvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
5.5.19 23:27
@Anonymní píše:
To máš pravdu. Tak moc, že i ve městech na maličkých dvoreckach bylo běžné chovat králíky, jen aby bylo co jíst. :lol:

Chovatelství holubů bylo taktéž rozšířeno, chalupeření a chataření atd. Ano to bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
5.5.19 23:30

Tuhle jsem prošla statistiky kolik jsme v roce 1989 chovali kusů dobytka jako například skotu, vepřů a podobně a nebo kolik jsme vypěstovali brambor a dnešní odhady a úplně mně zamrazilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75878
5.5.19 23:33
@Božislava píše:
Politická dogmata jsou přítěží v této společnosti, ať už v jakékoli barvě.

Já na politická dogmata v jakékoli barvě peču. :jazyk:
Uznávám přírodní zákon Příčiny a důsledku.
Lovíš? S největší pravděpodobností nechcípáš hlady.
Seš chytrej, zorientuješ se v terénu a dokážeš se prodat - máš se po zásluze fajn.
Blbneš, děláš chyby a prosadit se nedokážeš - využijou tě v jakémkoli systému, to se můžeš spolehnout. 8)
Idea „každému podle jeho potřeb“ mi připadne silně demotivační, což je dobře vidět na extrémně štědrém systému českých sociálních dávek, kdy kde jakej nefachčenko vymýšlí, jak nejlépe podojit stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.19 23:35
@Božislava píše:
Chovatelství holubů bylo taktéž rozšířeno, chalupeření a chataření atd. Ano to bylo…

Prosím Tě, to nemá s konícky co do činění, jednalo se o nutnost. Obchody totiž většinou zely prázdnotou a kdo chtěl mít jistotu pořádného nedělniho oběda, musel se zařídit sám. Nevím, v jakém světě žiješ, ale určitě jsi slyšela o frontách a prázdných regálech.

• Citovat
  • Upravit
2813
5.5.19 23:36
@Božislava píše:
Tuhle jsem prošla statistiky kolik jsme v roce 1989 chovali kusů dobytka jako například skotu, vepřů a podobně a nebo kolik jsme vypěstovali brambor a dnešní odhady a úplně mně zamrazilo…

Jo, ale víš o tom, že převážná vetsina šla na export? A to i přes to, že se zdejším lidem nedostávalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
5.5.19 23:42
@Božislava píše:
Chovatelství holubů bylo taktéž rozšířeno, chalupeření a chataření atd. Ano to bylo…

Zase ti Tvoji holubi? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Oni teda nadělají stejně tolik sajrajtu, jako nadělali komanči :mrgreen:

@Božislava píše:

A na ty chalupy, chaty, v podstatě teda dvojí domácnost a auto, kterým se tam jezdilo, měli všichni?

@sirikit
Souhlasím s Tebou a taky klidně pomůžu ;)

• Citovat
  • Upravit
7333
5.5.19 23:47
@sirikit píše:
Já na politická dogmata v jakékoli barvě peču. :jazyk:
Uznávám přírodní zákon Příčiny a důsledku.
Lovíš? S největší pravděpodobností nechcípáš hlady.
Seš chytrej, zorientuješ se v terénu a dokážeš se prodat - máš se po zásluze fajn.
Blbneš, děláš chyby a prosadit se nedokážeš - využijou tě v jakémkoli systému, to se můžeš spolehnout. 8)
Idea „každému podle jeho potřeb“ mi připadne silně demotivační, což je dobře vidět na extrémně štědrém systému českých sociálních dávek, kdy kde jakej nefachčenko vymýšlí, jak nejlépe podojit stát.

Ano dojiči státu: Bakala, Kožený atd. Ti toho vydojí, kam se hrabou dávky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.19 23:48
@Božislava píše:
Jo, jo tohle za komunistů nebylo…

Ze tohle za komunistu nebylo? Ale bylo. Nase mamka musela par dni pred vyplatou odnaset vratne lahve od mleka do obchodu, aby mela na pecivo. Otec byl alkoholik, vsechny penize propijel a kdyz se s nim chtela rozvest, tak ji 4× vyhodili od posudkove komise, at pry nerozvraci rodinu. Takze ani za komunistu nebylo vse ruzove.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat