Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky
ty vypjateté komentáře o tom, jak si kdo má kde dupnout, jak je CT naprd anebo se má naopak udelat statim - je mi líto, ale kdyz víte o problematice kulový, tak by bylo namíste pouzivat opatrnejsí termíny (napriklada „ja si myslim, ze…“)
(vyjimka - při poruše močení se dělá statim MR)
jo a za 9) RHB skutečně až po zklidnění, což koreluje s delšími objednacími termíny
snad jsem postihla všechny nakousnuté problémy
@Pudloslava Máš naprostou pravdu, medicínu jsme nevystudovaly, tedy aspoň já ne. A doktoři mi taky nikdy v životě, když šlo o něco vážného, nepomohli.
Teď se starám o 7m kluka, který leze, staví se, včera vylezl čtyři schody, neposedí ani vteřinu a bydlíme v patře.. Do toho jsem v pátém měsíci těhotenství a chodím v předklonu, ukloněná ještě do pravé strany, protože se bolestí nenarovnám.
Doktor mi řekl, že do porodu to musím vydržet (kdybych to nechala být, tak teď už ležím v nemocnici pod kapačkama). Takže opět pomohli lidi, kteří titul MUDr. nemají. Konkrétně paní, která má titul PaedDr. (kdo neví, je to titul pro vystudovanou učitelku) a před lety u nás rozjela rahabilitační zařízení. Koukla na mě, řekla, že je to plotýnka, udělala lehkou manipulaci a hlavně se mnou začala cvičit. Její doporučení, abych první tři dny jen ležela, jsem nemohla splnit, ale cvičím co nejčastěji (chtěla každé dvě hodiny) a po dvou týdnech už si umím poradit s jízdou v autě i s taháním míma. Netvrdtím, že záda jsou vpořádku, ale už se s tím dá být matkou..
Takže vypjaté emoce možná nejsou nás, dospělých žen hodné, na druhou stranu konkrétně já sama nemám jediný důvod si doktorů vážit a obhajovat je. A to podotýkám, že můj tatínek i děda byli oba doktoři a většina doktorů z našeho města jsou rodinní známí.
Ahoj, mam take problemy. Myslela jsem, ze mam skriply nerv, tak jsem sla k praktickemu doktorovi. Ten mi dal leky na uvolneni svalu, kdyz to po 14 dnech nepomahalo, tak jsem tam sla znova a uz mi napsat zadanku na neurologii. Doktorka me vysetrila a poslala me na RTG panve a kycli a CT patere. Z toho zjistila, ze se mi trochu pohnula plotynka a tlaci na nerv. Od toho mam ty potize s nohou. Zatim mi dala nejake prasky na vyzkouseni, ale porad mluvi o operaci, kdyz by mi nepomohli, ale na operaci se mi teda nechce. Budu se ji muset zeptat, jestli se neda nahodit zpatky nejakym cvicenim, tak uvidim. Jeste jsem k objednana za mesic na vysetreni toho nervu jestli je jenom skriply a nebo uz je trochu poskozeny.
@xjanik Ahoj, já teda to mám týden, a už jsem vyřízená, taky v těhotenství, prosím máš nějaký tip, co ti pomohlo, co si zkoušela??díky moc
@Petra66 píše:
@xjanik Ahoj, já teda to mám týden, a už jsem vyřízená, taky v těhotenství, prosím máš nějaký tip, co ti pomohlo, co si zkoušela??díky moc
Jediné co pomůže je fyzioterapeut
Injekci ti v těhu nikde nedají!
Proosim mam blokly asi nerv v zadech jde mi to do nohy od stehna po lytky az po prsty hnusne brneni chvily chlad chvili horka noha, vubec nohu boj a zadek na leve strane co maam delat beru leky obstriky dekuji
@karolina222 píše:
Proosim mam blokly asi nerv v zadech jde mi to do nohy od stehna po lytky az po prsty hnusne brneni chvily chlad chvili horka noha, vubec nohu boj a zadek na leve strane co maam delat beru leky obstriky dekuji
Zašla bych k neurologovi.
Jestli dostáváš obstřiky, tak už jsi nejspíš u dr. byla, nevím, u jaké odbornosti, ale jak píše @Nelisa, chce to neurologa.
Rikaji mi nohu v klidu ale jak mam 4 let syna je akcni porad lita neposedi ja uz nevim snad obstriky zaberou jak ne riznu ji stejne ji necitim je mi 23 co jeste zaziju s tou pateri, jsem jak 80 leta babka
![]()
Ale musel něco vyšetřit a podle toho postupuje, ale je to normální postup nasadit analgetickou léčbu, eventuelně ty obstřiky, efekt se hodnotí aspoň po pár dnech. Jestli to, co bereš, nestačí, jdi za ním znova, ať dá něco silnějšího, přešetří tě, důležité je zhodnotit, jestli nemáš tzv. kořenovou lézi (od vyhřezlé ploténky, psal by to v závěru), to by pak bylo napsané v závěru a vyžadovalo to nějaké zobrazovací vyšetření- CT nebo MR. Pokud se vyloženě svíjíš bolestí, jdi na pohotovost, ideálně neurologickou v nejbližší nemocnici.
Začátkem roku mne postihlo něco podobného, chvíli jsem trpěla něž jsem šla k doktoru
nakonec se z toho vyklabaly potíže spojené s rakovinným nádorem jinde v těle
takže být tebou tak trvám na nějké zobrazovací metodě - RTG, CT
snad to bude jen skříplý nerv