Skromná svatba - nebude to nakonec líto?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3395
28.1.16 18:57

Dneska bych se vzala ve dvou - měli jsme luxusní svatbu a těch peněz mi dnes přijde škoda

na druhou stranu se o ní mluví dodnes a máme nádherné fotky a vzpomínky, takže jsem nikdy nelitovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
28.1.16 19:16

Měli jsme malou svatbu - já, manžel, rodiče nás obou se svými partnery, nejbližší 4 přátelé + 4 děti. Nejenže jsme měli vše bez nervů-obřad+focení+oběd, ale ještě jsme měli svatbu prakticky zadarmo-byť jsme žádné dary nechtěli, sešly se nám finance a svatbu z 90% pokryly(i tak jsme se vešli do 10tis).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.1.16 19:17
@Anonymní píše:
Vždycky jsem chtěla princeznovskou svatbu někde na zámku a sto hostů nejméně, ale čím jsem starší, tak od toho odpouštím. Rodinu postihly smutné události a zbylo nás vlastně jen málo, tedy z těch, které opravdu mám ráda a chci je na své svatbě. Závistivců a „zlé krve“ máme taky dost, ale zařekla jsem se, že takové lidi nechci. Např. teta kdysi odmítla mou maminku na svatbě, protože byla „pod její úroveň“ atd. S přítelem jsme navíc dost introverti. Rádi se bavíme, máme rádi velké svatby, tančíme, ale vlastní svatbu chci skromnou, v kostele a pak nejspíše takové venkovní posezení na chalupě v krásné přírodě s obědem, případně dort, sladké atd atd a večer by se to rozpustilo. Nechci asi žádnou hudbu, protože by nikdo netančil, to vím 100% a kapela nebo dj by byly vyhozené peníze. Kamarádky mi ale říkají, že mi to pak bude jednou líto, že jsem se měla bavit a ať si to rozmyslím. Mohla bych udělat velkou svatbu a sezvat kde koho, ale to pak nebude to co si představuji a bude to spíše nutnost (tetiček a sestřenic by se našlo až až). Máte někdo zkušenosti? Představuji si tak 20 lidí max, obřad a pak nenucenou „zábavu“, kdo bude chtít odejít, klidně může…

proč by Ti to mělo být líto, když je to Tvoje představa? Osobně fakt nechápu, co je na velkých svatbách úžasného a že jsem jich viděla mraky :think: krom toho, že se tam vždycky najde blbec, co ostatním kazí atmosféru - to při komorní nehrozí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
28.1.16 19:21

Nejlepší je udělat si podle sebe, podle toho, co opravdu chceš. Mnohem víc ti bude líto, kdybys udělala něco, cos nechtěla, jenom třeba kvůli příbuzným, lidem okolo a tak.
My jsme měli s manželem svatbu v zahraničí, jen my dva, náhodní svědci, netajili jsme to, ale ani nerozhlašovali.

• Citovat
  • Upravit
133
28.1.16 19:21

Mě se taky představa zakl. líbí…jen nevím, proč večer rozpustit, vždyt se můžou bavit když bude dobrá nálada i do noci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
28.1.16 19:25

Měli jsme malou svatbu. Sourozenci a rodiče.
Obřad v kostele, focení, hostina u sestry v obýváku, hudba z CD.
Bylo to úžasné, komorní a po 15-ti letech jsou vzpomínky stále krásné.
Myslím, že každý by si měl ten den prožít podle svého přání. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
28.1.16 19:25

My měli pidisvatbu, nikdy mi o líto nebylo, je to 17 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
28.1.16 19:38
@Anonymní píše:
@anivbl Ten bazén je super :mrgreen:
Další aspekt je, že snoubencova rodina je z druhého konce ČR a budou remcat, že jeli 5 hodin, aby si někde dali jen oběd :? Ale jak píšeš, nikdy se nelze zavděčit všem, už jsem na štíru s tím, že jsem nepozvala toho a tamtu, ale zařekla jsem se, že nebudu už nikoho poslouchat. S tou hudbou ještě popřemýšlím, ale spíše to chci opravdu komorní…
Kamarádka měla svatbu ve stylu piknik na louce a bylo to parádní. Nicméně hostů bylo dost a vše jim zařizovala cateringová služba, hudbu taky neměli a nikdo snad neremcal.

Tak sice bazén super byl, ale ženich s nevěstou byli docela zklamaní, měli nachystaný program, živou kapelu a tak a skoro všichni byli venku… ten piknik by se mi taky líbil, zní to docela hezky. Fakt kdybych se rozhodovala dneska, udělám malou komorní svatbu a zbytek peněz využiju nějak smysluplnějc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
28.1.16 19:55

Lito ti bude, pokud se nechas ukecat na veci, o ktere nestojis (a jeste kamaradkami)…jediny, kdo ma urcovat prubeh svatebniho dne je nevesta a zenich. Udelej si to podle svych predstav, ne podle kamaradek, a budes spokojena ;)
Ja osobne mela na mistni zvyklosti taky malou a skromejsi svatbu, ale byl to kompromis mych a manzelovych predstav a bylo nam fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
28.1.16 20:05

My měli svatbu malou, jen nejužší rodinu, v malé restauraci, bez tance a organizované zábavy - a vyšlo to krásně, dodnes na to rádi vzpomínáme a nelitujeme ani v nejmenším :srdce: Je to vaše svatba a když si ji uděláte podle svého, tak litovat nebudete ;) Spíš si myslím, že byste litovali, kdybyste dělali svatbu podle představ ostatních :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.16 21:06

Měli jsme malou svatbu. Do 30 lidí. Rodiče, prarodiče (i když ne všechny), sourozenci, svědci a 2 páry kamarádů… Bez hudby, jen radio, měli jsme pár týdnů předtím pohřeb… Spíš to bylo o tom, že jsme se sešli (resp. sjeli z celé republiky) a pokecali.
Kamarádka na ni i po víc jak deseti letech vzpomíná, jaké to bylo super.
Jedinej, kdo s tím měl problém, byla manželova sestřenice - nepozvali jsme ji. Ale my nezvali žádné širší příbuzenstvo…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.16 21:20
@Anonymní píše:
@anivbl Ten bazén je super :mrgreen:
Další aspekt je, že snoubencova rodina je z druhého konce ČR a budou remcat, že jeli 5 hodin, aby si někde dali jen oběd :? Ale jak píšeš, nikdy se nelze zavděčit všem, už jsem na štíru s tím, že jsem nepozvala toho a tamtu, ale zařekla jsem se, že nebudu už nikoho poslouchat. S tou hudbou ještě popřemýšlím, ale spíše to chci opravdu komorní…
Kamarádka měla svatbu ve stylu piknik na louce a bylo to parádní. Nicméně hostů bylo dost a vše jim zařizovala cateringová služba, hudbu taky neměli a nikdo snad neremcal.

Taky jsem měla na svatbě lidi z celé republiky, i když teda manželovi rodiče jeli jen 4 hodiny :mrgreen:.
Přijeli den před svatbou, dostali u nás doma pohoštění, druhý den svatba, a následující den byl navíc u nás pro všechny oběd. Pak jsme se rozjeli zase po republice a neděli měli všichni na vzpamatování. A obdobně to měl i brácha, když se teď ženil…
Ubytování jsme jim samozřejmě zařídili a zaplatili…

an. 21:06
an.

• Citovat
  • Upravit
282
28.1.16 21:47

My meli svatbu, kdyz byl vazne nemocny muj tatinek a nemohl prijit. Nemohla prijit ani manzelova mama. Na svatbu jsme pozvali toho, koho jsme chteli a u jedne zname prijeli misto 1 osoby 3 :-) a tak puvodne jsme to chteli na 20 lidi, pak se to vyhouplo na 40. Svatba byla v kostele, domluvil se perfektni sbor -dohodli jsme melodie, co chceme. Byla to krasa. Na hostine jsme nemeli jsme zadneho dj apod, ale vybrali si hudbu, ktera se nam libi do pc. Spolecny tanec je nadherny, nechtela bych si ho nechat ujit! Tancili jsme vzhledem okolnostem jen chvili, pak tam ale hrala hudba (melodie byly ale jen pianko) a kdo chtel mohl si zatancit. Meli jsme i dort a k nemu tombolu-ale nikdo neplatil za listek. Bylo to jako nase podekovani za dary (v tombole byly cennosti-jako klimatizace-vejir nebo zazitky -poukaz na maltu.. apod). Vsichni se dost pobavili. My dva jsme si to velice uzili a porad na to vzpominame. Nakonec jsme byli radi, ze vsichni prisli-pro ne to byl tez zazitek a taky vzpominaji. Takze na zaver-nektere veci by si nemel nechat clovek ujit. Ja si trebas myslela, ze nepotrebuju tanec, ze to zrusime. A musim uznat, ze jsme ho dali a bylo to krasne. Svatba je jen jednou (teda doufam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
29.1.16 04:18

Pro mě to byla svatba malá, pač já měla na svatbě 4 lidi a manžel 51.Vdavala jsem se v zahraničí a kamarádi mi chyběli:( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný