Skromná svatba - nebude to nakonec líto?

Anonymní
28.1.16 18:16

Skromná svatba - nebude to nakonec líto?

Vždycky jsem chtěla princeznovskou svatbu někde na zámku a sto hostů nejméně, ale čím jsem starší, tak od toho odpouštím. Rodinu postihly smutné události a zbylo nás vlastně jen málo, tedy z těch, které opravdu mám ráda a chci je na své svatbě. Závistivců a „zlé krve“ máme taky dost, ale zařekla jsem se, že takové lidi nechci. Např. teta kdysi odmítla mou maminku na svatbě, protože byla „pod její úroveň“ atd. S přítelem jsme navíc dost introverti. Rádi se bavíme, máme rádi velké svatby, tančíme, ale vlastní svatbu chci skromnou, v kostele a pak nejspíše takové venkovní posezení na chalupě v krásné přírodě s obědem, případně dort, sladké atd atd a večer by se to rozpustilo. Nechci asi žádnou hudbu, protože by nikdo netančil, to vím 100% a kapela nebo dj by byly vyhozené peníze. Kamarádky mi ale říkají, že mi to pak bude jednou líto, že jsem se měla bavit a ať si to rozmyslím. Mohla bych udělat velkou svatbu a sezvat kde koho, ale to pak nebude to co si představuji a bude to spíše nutnost (tetiček a sestřenic by se našlo až až). Máte někdo zkušenosti? Představuji si tak 20 lidí max, obřad a pak nenucenou „zábavu“, kdo bude chtít odejít, klidně může…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
767
28.1.16 18:21

Já jsem si taky kdysi představovala pompézní svatbu. Nakonec jsme se rozhodli ze dne na den, že se vezmeme a tak svatba byla jen v úzkém kruhu rodinném a s nejlepšími přáteli. Bylo nás 10 a bylo to super. Po obřadu jsme šli na oběd a potom k nám na zahradu, kde jsme slavili až do rána. Kdybych dala za svatbu 100 000 kč, kousala bych si prsty dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
28.1.16 18:25

Ja kdybych pred ctyrmi lety mela zkusenosti co ted, tak udelam malou svatbu nebo svatbu v zahranici nekde u more. Zjistila jsem totiz, ze at se snazis sebevic, tak se nezavdecis vsem, akorat se nervujes, nestihas… bratranec mel obrovskou klasickou vesnickou svatbu a po obede pulka hostu naskakala do bazenu a uz nevylezla (byl to teda nejteplejsi den leta). Druha pulka jen zavidela, protoze jim nikdo nerekl, ze tam bazen je :-D takze program se skoro nekonal a vsechno prislo tak nejak vnivec… pak kamaradka mela svatbu na hrade a i kdyz meli prostor na obrad pronajaty, tak jim tam vodili hosty hradu na prohlidku :roll:
Nejlepsi je vykaslat se na ostatni a udelat si to hlavne pro sebe a podle sebe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.16 18:32

@anivbl Ten bazén je super :mrgreen:
Další aspekt je, že snoubencova rodina je z druhého konce ČR a budou remcat, že jeli 5 hodin, aby si někde dali jen oběd :? Ale jak píšeš, nikdy se nelze zavděčit všem, už jsem na štíru s tím, že jsem nepozvala toho a tamtu, ale zařekla jsem se, že nebudu už nikoho poslouchat. S tou hudbou ještě popřemýšlím, ale spíše to chci opravdu komorní…
Kamarádka měla svatbu ve stylu piknik na louce a bylo to parádní. Nicméně hostů bylo dost a vše jim zařizovala cateringová služba, hudbu taky neměli a nikdo snad neremcal.

• Citovat
  • Upravit
22796
28.1.16 18:35

My měli skromnou svatbu, aspoň co do poštu lidí určitě. Bylo nás myslim 17? Hudbu ani žádnou hromadnou zábavu jsme neměli, po obřadu následoval oběd a prostě odpolední popovídání v restauraci, dort… A s večerem jsme to pomalu rozpustili, my jako novomanželé jsme odjížděli nějak po osmý hodině, vez nás můj táta do hotýlku, kde jsme měli zamluvenej pokoj, chtěli jsme trošku romantiky a ne se vracet do našeho tehdy pidibytu. Jinak jsem si užila všechno, jak jsem chtěla (nechtěla jsem svatbu za statisíce a všechno bylo podle mě „tak akorát“ - nic ošizený, ale nic přehnaný) a nelituju vůbec. Trošku líto mi bylo, že na obřad nedorazil nikdo z kamarádů, který o svatbě věděli (holt pátek, mimo Prahu a bez večerního veselí…). Ale dvě opravdu dobrý kamarádky jsem tam měla (zbytek jsou beztak spíš „známí“) - obě byly pozvaný i na oběd a všechno, takže zpětně fakt nelituju, bylo to přesně tak, jak mělo. Muž je navíc dost introvert a tyhle oficiality vyloženě nemusí, takže tohle bylo „tak akorát“ i pro něj, aby si to taky užil, resp. aby to vyloženě neprotrpěl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32935
28.1.16 18:35

Vaše představa se mi moc líbí. Svatba je pro vás, ne pro okolí. Udělejte to jak to citite. Mně se líbí odpolední svatby, dost času, po obřadu káva, dort, večeře rautem, povídání.. Hudbu bych dala jako kulisu, a kdyby později večer někdo měl chuť si zatancit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
28.1.16 18:36

V září to bude 10 let, kdy jsem si prožila svou krásnou malou svatbu. A tím myslím opravdu malou - my dva + dva svědci a jako fotodokumentaristka manželka manželova svědka. Tudíž nás bylo 5. Dokonce jsme se brali ve středu v 11 hodin. po obřadu jsme zajeli akorát na oběd, odpoledne jsme všechny objeli a rozvezli koláčky, které jsem si sama napekla (pekla jsem jich cca 230).
Druhý den ráno jsem odvezla výslužku ještě do práce a pak jsme na pár dní zmizeli, aby se s tím všichni srovnali.
Na naši svatbu vzpomínáme rádi, já nikdy nelitovala toho, že proběhla takto - naopak, ve finále to bylo docela dobrodrůžo utajit to přede všema. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
28.1.16 18:38

Udělej to podle sebe, tak jak ty budeš chtít a na všechny ostatní se vykašli! Já si taky představovala jako malá, že budu mít velkolepou svatbu s dvěstě lidma… nakonec jsem si říkala, že je to hloupost. Bylo nás cca dvacet, ale byla jsem přesně taková, jakou jsem se vysnila. Princezna ve vysněných šatech, s vysněným účesem a kytkou. Byla to nádherná svatba a ani trošku nelituju! Kdybych to měla opakovat, možná vezmu jen naše rodiče a svědky. Člověk by tam měl mít ty, co jsou pro ně opravdu důležití. Vážně je to pravé mít na svatbě celou vesnici, aby tě nepomluvili, když jsou ti ty lidé lhostejní? Nebo mít na fotkách obličeje o kterých si za deset let ani nevzpomeneš jak se jmenovali?

Mám jen jednu radu, nenech si do toho kecat! Všem ostatním po tom nic není!
Ať vše dopadne jak má :kytka:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.16 18:40

My taky asi nebudeme mít dj..jen notebook s bedničkama a někdo z hostů to tam bude pouštět a případně se střídat, taky chceme malou svatbou (budeme mít teda malou tombolu a fotokoutek a možná pár společenských her, které snad trapné nebudou)..na zámečku a teda pak v restauraci, ale taky to chceme brzo večer rozpustit..další den letíme na svatební cestu, takže bůh ví, kdy bude odlet.. :nevim: my budeme mít na svatbě cca 30 hostů a příbuzný z tátovi strany taky nezvu..nechci je tam, akorát pak nám závidí, že máme tohle a tamto..o to já nestojim.. :oops: a zvát někoho z povinnosti se mi taky nechce..

• Citovat
  • Upravit
22796
28.1.16 18:42

My nějak neměli ani koho dalšího pořádně pozvat - jsme oba z celkem malých rodin, s tou širší rodinou se nějak nestýkáme. Naše svatba podle mě přesně odpovídala tomu, jaký jsme. Já bych teda byla brala večer vzít ty asi tři dobrý kamarády, co s náma byli, a zajít někam třeba na bowling, ale bylo to technicky náročný a mužovi se do toho vůbec nechtělo, tak jsem to nelámala přes koleno. A večer ve dvou jsme si užili. Fakt nelituju, a i když jsem pak byla na svatbě kamarádce, která měla klasiku - hostinu pro asi 40 lidí, večer s hudbou pro spoustu dalších kamarádů - tak jsem nezalitovala, protože i když jsem se na tý její svatbě skvěle bavila, tak tu naší si takhle představit neumim, nebyli bysme to my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
28.1.16 18:44

Pod pojmem malá svatba si představuju novomanžele + svědky. :D Nás bylo 8, obřad+oběd. Nikdy jsem toho nelitovala. :nevim:

Vaše představa se mi taky moc líbí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
28.1.16 18:51

Určitě si udělaje svatbu, jaké tobě a tvému manželovi vyhovuje. Klidně komorní a příjemnou. Jen si pozvi dobrého fotografa, ať máš spoustu hezký fotek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
28.1.16 18:51

My byli čtyři, jen svatba a oběd a nelituju toho. Ale mě představa velké svatby vždy děsila a manžela taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
28.1.16 18:53

Svatbu si udělejte podle sebe, je to vaše svatba, pak by vám to líto být nemělo.
My si prosadili svůj styl i přes protesty rodiny, a je moc fajn, když se podívám na fotky a videa ze svatby a brečím smíchy i po dvou letech. Rozhodně nelituju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
28.1.16 18:57

Dneska bych se vzala ve dvou - měli jsme luxusní svatbu a těch peněz mi dnes přijde škoda

na druhou stranu se o ní mluví dodnes a máme nádherné fotky a vzpomínky, takže jsem nikdy nelitovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný