Skvrny na zubech po sundání rovnátek

Anonymní
9.3.21 13:36

skvrny na zubech po sundání rovnátek

Ahoj holky. Příští týden mám jít na sundání rovnátek. Na internetu jsem se dočetla, že můžete mít na zubech bílé skvrny, hlavně na místech v okolí zámečků. Máte s tím nějaké zkušenosti? Zblízka jsem se na svoje zuby koukala do zrcadla a žádné skvrny tam nevidím, jen na jednom zubu u dásně. Takže bych tam asi žádné mít neměla a pod zámeček by se nic dostat nemělo, ne? Děkuju:))

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
9.3.21 13:39

Ještě bych chtěla dodat, že na zubní hygieně jsem párkrát byla a neřekli mi, že bych si zuby čistila nějak špatně, ani ortodontistka mi to neřekla. Ale mám z toho trochu obavy, a ne vždy jsem si zuby čistila 100% pečlivě. Žádné skvrny až na ten jeden zub ale nevidím:))

• Citovat
  • Upravit
2405
9.3.21 14:05

Ahoj, dceři sundávali rovnátka v prosinci. Zuby má krásné, žádné skvrny nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.21 14:08

@RenkaH děkuju moc za odpověď :) Ty články na internetu mě docela vyděsily

• Citovat
  • Upravit
5040
9.3.21 14:24

Po sundání fixních rovnátek mi je zubař čistil a leštil od zbytků lepidla. Takže jestli jsem měla skvrny, hned mi je rozleštil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.21 15:10

Pracuji na ortodoncii. Bílé skvrny - demineralizace skloviny by jsi už viděla a lekař by tě na ně jistě upozornil v průběhu léčbym Pod zámkem nic takového být nemůže.. ;) lepidlo se obrousí a budeš mít krásné zuby.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.21 17:18

Moc jsi mě uklidnila, děkuju! :)

• Citovat
  • Upravit
1573
9.3.21 21:12

Bílé skvrny se mohou objevit okolo zámečků z důvodů nedostatečné hygieny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.21 15:08

Ahoj, jak jsi psala, že pracuješ na ortodoncii (nejde mi tě označit, protože jsi to psala anonymně).. ještě jsem si pořádně prohlédla své zuby, protože z toho přeci jen mám trochu strach, na asi dvou zubech úplně u dásně to mám trošku bělejší, není to teda skoro vidět a nikdo si toho nevšimne, ale není na to nějaká zubní pasta? Kdyby to šlo nějak levně odstranit, udělala bych to, ale pokud ne, nevadí, skoro to není vidět:))

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.21 15:15

A nebo nějaká zubní pasta, díky které by se tomu dalo předejít? Nechci aby mi to začalo vznikat i na dalších zubech, ale naštěstí mi už za týden rovnátka sundají, takže to čištění půjde líp. Samozřejmě je nejdůležitější si zuby pořádně čistit, ale u těch dásní, až skoro pod nimi to nejde nejlépe, ale snad to bude bez rovnátek lepší:)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.