Sladění barev

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14079
25.6.12 15:35
@Denisa313 píše:
Aj to pomáhá :D???

No momentálně ne :lol:, jelikož prťous mi navozuje stavy šíleného hladu. Ale jinak by to působit mělo. A nejlíp působí, když není co mlsat :mrgreen:.
Jinak mi doporučovali červenou ložnici, kdyby se nám nedařilo počít. Máme doooost tlumený barvy a počali jsme zdárně nečekaně už poněkolikáté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
25.6.12 15:55

Mmch zakladatelko, napiš si do Googlu „zelená kuchyňská linka“ a pak nalevo, že chceš ukázat jen „Obrázky“. Nejen, že ti vyjede mraky kombinací (linka a barva stěny), ale můžeš nám sem i hodit odkaz, jaká ta tvoje zelená je zelená… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
miparime
25.6.12 17:26

Děkuju za odkaz, ale než na to všechno přijdu…jsem na tyhle věci naprostý antitalent :,(

• Citovat
  • Upravit
miparime
25.6.12 17:26
@Wiolla píše:
Zajímavý odkaz. Vyblbla jsem se s barvičkama. :lol: Jen se to pevně drží schématu, takže na webové stránky dobrý, ale do bytu bych si nevybrala…Pro účely zařizování bytu bych doporučila spíš knížku Barevná harmonie: http://www.kosmas.cz/…na-harmonie/ Je naprosto úžasná! 200 základních barev nakombinovaných do 150 různých nálad/návrhů, popsané doplňkové barvy, zda na zem, závěsy, potahy, doplňky, jinam… A vyšel i druhý díl. Ten ještě nemám, ale chystám se na něj. ;)

Děkuju za odkaz, ale než na to všechno přijdu…jsem na tyhle věci naprostý antitalent :,(

• Citovat
  • Upravit
miparime
25.6.12 17:33
@Wiolla píše:
Mmch zakladatelko, napiš si do Googlu „zelená kuchyňská linka“ a pak nalevo, že chceš ukázat jen „Obrázky“. Nejen, že ti vyjede mraky kombinací (linka a barva stěny), ale můžeš nám sem i hodit odkaz, jaká ta tvoje zelená je zelená… ;)

http://kuchynske-linky.heureka.cz/…90cm-zelena/
Tak asi takhle a dívám se, že ta tapeta za tím nevypadá vůbec špatně :)

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
25.6.12 17:35

Tak k té bych šla do lattéčka :)

• Citovat
  • Upravit
miparime
25.6.12 17:45
@Amber_1977 píše:
@miparime Ahoj, záleží na odstínu té zelené linky, já si ji představuji jako limetovou (taková ta zářivá jedovatě žlutozelená, co se teď hodně prodává). Pokud je to ono, asi bych si vymalovala kuchyň světlou smetanovou (asi to bude odpovídat latté barvě? ale skutečně velmi světle) a na stěnu za linku bych dala čokoládovou hnědou - nicméně, je to kombinace, která se nehodí pro všechy odstíny zelené..
Já to v bývalém bytě řešila tak, že jsem si vzala do obchodu „prkýnko“ z plovoucí podlahy a k němu hledala vhodný dekor nábytku a potom jsem si v OBI stáhla všechny vzorníky Dulux barev - doma si vybrala ty, co by se mi na zdech líbily a ty jsem si na bíle vymalované zdi nalepila a pár dní na ně koukala při různé denní době..

Jako Vás obdivuju jestli to vše zvládáte sama…já jsem si teda na webu našla firmu maliri-nateraci.cz,takže by asi bylo dobrý i podotknout, že si to sama vymalovávat nebudu. Stačila mi takhle ložnice - šílená dřina navíc jsem lepila i tapety a fakt nic moc.

• Citovat
  • Upravit
14079
25.6.12 19:00
@miparime píše:
http://kuchynske-linky.heureka.cz/…90cm-zelena/
Tak asi takhle a dívám se, že ta tapeta za tím nevypadá vůbec špatně :)

Já až si budu nechávat dělat novou kuchyň, dám si na tu zadní stěnu buď sklo, nebo desku z kamene, stejně jako na linku. Teď tam mám dlaždičky a je to hrozný, ty spáry pořád šudlat. No jo, před těma deseti lety se to tak holt dělalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
25.6.12 19:46
@miparime píše:
Jako Vás obdivuju jestli to vše zvládáte sama…já jsem si teda na webu našla firmu maliri-nateraci. cz, takže by asi bylo dobrý i podotknout, že si to sama vymalovávat nebudu. Stačila mi takhle ložnice - šílená dřina navíc jsem lepila i tapety a fakt nic moc.

Ne, vymalovat sama nezvládnu :mrgreen: Na to mám přítele (po zkušenostech s natěračskými firmami dle referencí).
Ale sama si vybírám dekory podlahy, nábytku a barev na výmalbu - a je to docela fuška dát vše dohromady tak, aby se mi to dlouhodobě líbilo, ladilo to spolu… Je to na dlouho, ale když si vezmu, že v tom pak několik let budu bydlet, tak je to vlastně chvilka :lol:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
25.6.12 19:49
@Milli píše:
Já až si budu nechávat dělat novou kuchyň, dám si na tu zadní stěnu buď sklo, nebo desku z kamene, stejně jako na linku. Teď tam mám dlaždičky a je to hrozný, ty spáry pořád šudlat. No jo, před těma deseti lety se to tak holt dělalo.

Za linkou mám vymalováno emailem (tzn. voděodolná, omyvatelná barva) - vyšel levněji než nějaká sklodeska apod.. (což se mi ohromně líbilo, ale ta cena..) a obklady bych taky nechtěla, i když to bývala hitovka :lol:

• Citovat
  • Upravit
14079
25.6.12 20:35

@Amber_1977 - no jo, už je to pár let, tak to ještě chvíli musím vydržet. Jen mě to chytlo, protože sestra se zrovna nastěhovala do nového a dodělávají parádní kuchyň.

Já se chystám malovat zítra - muž je na dovolené, tak se vyřádím bílením špajzky :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
25.6.12 20:39

Tak to jsi dobrá, @Milli já se tedy přiznám, že tak jako mám dobrou představivost, tak jsem zase mizerná na ruce a ani vybílení špajzu bych nedala, aniž bych způsobila nějakou katastrofu :zed:

• Citovat
  • Upravit
14079
25.6.12 20:49

Ve špajzu se případní kocouři ztratí :mrgreen:, navíc je to nejmenší místnost v bytě. Mimo to budu bílit barvou a ne vápnem, tak ještě líp, tam žádné fleky nebudou - jen aby mi to dobře schlo.
A chci to udělat, dokud je muž na dovolené a děti chodí do školky - rychleji to sklidím, nemusím při tom vařit, soudcovat hádky, klidnit napětí z práce atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
25.6.12 21:11
@miparime píše:
Děkuju za odkaz, ale než na to všechno přijdu…jsem na tyhle věci naprostý antitalent :,(

No proto je nejlepší mít nějaký mustr a jet jen podle toho. :jazyk: V knížce nalistuješ stránku, která se ti barevně/pocitově líbí a tam je všechno ostatní sladěno/rozhodnuto.

Se přiznám, že zařizování-slaďování je pro mě taky utrpení. Já vím, co se mi nelíbí, ale neumím s lehkostí říct, co se mi líbí. Takže to mám vydřené (obíhání, přikládání prkýnek k dlaždičkám atd.), odpřemejšlené horem dolem (což bolí, já jsem děsně nerozhodná), prostě perfekcionalista, kterému se hned tak něco nelíbí, návhry od jiných také ne a přitom opravdový cit na to nemám. :lol: Vražedná kombinace. 8)

Tak ať to dobře vymyslíš.

(Btw ta zelená je pěkně jedovatá, ale v kombinaci s šedou a latté/vanilkové(?) vypadá docela snesitelně. :jazyk: Viz např. zde: http://www.kuchyne-next.cz/…zek-195.html)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
miparime
26.6.12 11:15
@Amber_1977 píše:
Ne, vymalovat sama nezvládnu :mrgreen: Na to mám přítele (po zkušenostech s natěračskými firmami dle referencí).
Ale sama si vybírám dekory podlahy, nábytku a barev na výmalbu - a je to docela fuška dát vše dohromady tak, aby se mi to dlouhodobě líbilo, ladilo to spolu… Je to na dlouho, ale když si vezmu, že v tom pak několik let budu bydlet, tak je to vlastně chvilka :lol:

Máte nějaké blbé zkušenosti s firmami? Tak to já mám manžela, ale na tyhle práce jaksi ne, veškeré houseworky odmítá. Tak jaksi nemám jinou možnost :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný