Sladit nebo nesladit kaši?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
15.7.14 16:37

Sladím, nesladkou by mi děti nejedly. Ale my jsme taky rodina co sladí a sladkostem se (bohužel :mrgreen: ) nevyhejba.

ale jestli to dítě jí a nestěžuje si, tak je to pro něj lepší a zdravější, kor na noc.

spíš mě trochu zařáží, že dvouleté dítě pořád ještě jí kaši. U nás mají děti už normální večeři, někdy teplou, někdy chléb, nebo i jen zeleninu, když je teplo a jedli hodně přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
15.7.14 16:58

Pokud kaši sní, tak nevím proč by jí měla mít oslazenou. Ono přijde období, kdy začne vyžadovat např. sladkosti apod. a už s tím nic nenaděláte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
15.7.14 21:28

Ja bych urcite nesladila. Pokud ji dite papa takovou jake je, tak bych ji zbytecne cukr nedavala. Casem ho sni vsude dost. Od meho bratra zdravotnika vim, ze tukove budnky se vytvari do 2-3 let zivota ditete a pak se jen nafukuji. Cim mene budek se vytvori v detstvi tim lepe pro budoucnost ditete a jeho telesnou hodnotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
15.7.14 22:35

@pavelg Ahoj, mléčné kaše nevařím. Vařím jen občas obilné (místo mléka používám vodu), které nesladím. Když už chci některý pokrm osladit, pak rýžovým sirupem :palec:
 http://www.countrylife.cz/…country-life

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
16.7.14 00:34

Pokud je z normálního mléka, ne nějakého UM tak je sladká dost. Já ji malé dělala s ovocem, trochou marmelády, lžičkou medu, nebo teď když je ji 5, tak posypu grankem a nesladím. V tomto věku bych dochutila ovocem, jestli ji bude chutnat víc a bude ji mít rychleji snězenou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9865
16.7.14 13:01

Cháchá, to je jak u nás. Já kaši nesladím (děti 3 a 5 let), max. občas posypu grankem nebo pokapu medem, když jsem v dobrém rozmaru :mrgreen: Manžel dětem kaši sladí. Jí to tak i tak. Jo a štrůdl taky nesladím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
18.7.14 10:38
@Jahru píše:
Cháchá, to je jak u nás. Já kaši nesladím (děti 3 a 5 let), max. občas posypu grankem nebo pokapu medem, když jsem v dobrém rozmaru :mrgreen: Manžel dětem kaši sladí. Jí to tak i tak. Jo a štrůdl taky nesladím.

Já sladím všechno, ale jen lehce, podle mně normálně a manžel si ještě stěžuje, že je to všechno málo sladké :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
18.7.14 21:40

Malá má 14 měsíců a kaše jí každý večer, dělám instantní pohankovou, špaldovou atd. ve vodě. Přidávám ovoce, dost ovoce, nesladím. A potěším tě, dlabe ji taky půl hodiny (ale poslední tři dny ji dělám trochu řidší a stáhly jsme to na 20 minut :)). Není to o tom, jestli chutná, ale někomu to prostě déle trvá… Naše na to jídlo prostě nemá čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí