Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky bych jela i na druhý konec republiky - když je možnost nápravy, přece nenechám děcko se šišatou hlavou
Teď by měla být i ta správná doba, že ještě rychle roste hlavička, tak se to líp rovná.
Já teda zas o tom tolik nevím, jenom od té kamarádky a z těch stránek
Třeba sem zavítá, taky tu chodí…
Tak jsme objednaní. Uvidíme, co nám tam řeknou odborníci. Díky za odkaz ![]()
Ještě dám info pro maminy, které o tom taky uvažují:
Za konzultaci u lékaře se platí 500Kč jednorázově.
Za naskenování hlavičky se platí 1000Kč.
Helmička je placená pojišťovnou. My máme VZP, nevím, jak je to u jiných pojišťoven.
@Honzuovka tak to není zas tak hrozný
To se trochu ještě určitě dotvaruje. Horší jsou asi ty asymetrický sleženiny a deformity, kdy dítě bylo před porodem moc dlouho sestouplé v pánvi.
Starší Kluk měl minisleženinu, ale byla tam a ta se mu tedy opravdu srovnala v období 6-12měs, v roce už měl hlavu kulatou. Do půlroku tam byla viditelná
@eshta naštěstí má placku vzadu a celkem
symetrickou placku
, ale i tak to není normální tvar hlavy. Mě to teda štve hodně. Malej je od narození uřvánek, takže se pořád nosil, na bříšku je taky dost často, tak nechápu, kde se ta placka vzala. Největší dopad na to měl asi ten týden v nemocnici, kdy fakt v jednom kuse ležel
. Ach jo
@gabi.design To se pak vláskama nějak zakamufluje
U kluků je jen blbý to, že mají většinou krátký vlasy, ale zase jsou to jen chlapi no.
Malej to má teď takhle, ale obličej mi nepřijde, že by měl nějak deformovanej.
Ten červenej flek má od porodu. (nemlátíme ho
)
@Honzuovka Přijde mi, že to má podobně jako můj syn. To je jen symetrická sleženinka, to by mohlo za pár let vypadat normálně až trochu povyroste. Zepředu vidět nic není. Asi horší je to s těma asymetrickýma sleženinama.
No uvidíš, co ti řeknou na vyšetření, pak určitě poreferuj ![]()
A je teda moc krásnej, krásný očka ![]()
@eshta děkujeme ![]()
To je jasný, dám vědět jak to tam chodí, aby ostatní maminy věděly, do čeho případně jdou.
@Honzuovka píše:
Malej to má teď takhle, ale obličej mi nepřijde, že by měl nějak deformovanej.Ten červenej flek má od porodu. (nemlátíme ho)
přesně takhle to má malý možná ještě o trochu víc…ted začal spát na boku tak snad se to trochu zpraví ![]()
@Pettule69 píše:
přesně takhle to má malý možná ještě o trochu víc…ted začal spát na boku tak snad se to trochu zpraví
Mě malej spí na boku už měsíc a moc se mu to nesrovnává.
@Honzuovka
Diky za info, hned na to kouknu. Nase mala ma hlavu slezenou priserne, od ucha uz ji ujizdi do strany. Za druhym uchem ma pak hrb, takze uz ani mechanicky ji nejde hlavu otocit. O helmickach jsem slysela, ale nenasla jsem to. Takze tohle je super informace ![]()