Slehlá hlavička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10657
12.9.12 21:44

@Beru Já jsem se pediatričky pořád na každý poradně ptala, co s tou plackou a ona mi pořád dokola říkala, že se to srovná a když ne, pak se nedá nic dělat. Nechtěla to nijak řešit, tak jsem si to domluvila sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
12.9.12 21:44
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosím o vaše zkušenosti. Malé je 5 měsíců a vzadu má slehlou hlavičku, prostě placatou. Polohuju jí ale jak se mele tak se stejně přetočí jak chce, na bříšku taky nevydrží, po 2 min. řve :( Mudra říká, že se to srovná, ale kolegyně mě vyplašila, že se to srovnat nemusí, že její kamarádka má taky placatou hlavu. Do kdy se ta hlavička tvaruje? Není v 5m už pozdě? Díky moc za rady.

vůbec to neřeš, malej má skoro 6 měsíců a šišatou hlavu má pořádně, protože preferoval ležení ne levo asi měsíc, srovná se to, už teď vidím, že se to lepší. Miminkům roste hlavička dlouho, hodně roste mozek a tím se hlavička zakulatí, třeba až v jednom roce, tak si s tím vůbec nelam hlavu :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
12.9.12 21:46
@slunicko83 píše:
vůbec to neřeš, malej má skoro 6 měsíců a šišatou hlavu má pořádně, protože preferoval ležení ne levo asi měsíc, srovná se to, už teď vidím, že se to lepší. Miminkům roste hlavička dlouho, hodně roste mozek a tím se hlavička zakulatí, třeba až v jednom roce, tak si s tím vůbec nelam hlavu :D :D

jj, mě bylo řečeno, že hlavička se tvaruje do dvou let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
12.9.12 21:47

@Honzuovka mně právě i doktorka říkala, ať se nestresuju a to měl fakt placku a do toho ještě díru… Právě proto mě to překvapuje s tím půl rokem :think:

• Citovat
  • Upravit
10657
12.9.12 21:51

@Billi píšu jen to, co jsem se tam dozvěděla od dr. Ale u každého dítka je to fakt jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
12.9.12 21:52

A když to teda není přes pediatra, proplácí ty výkony a helmičku pojišťovna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
12.9.12 21:52

@Honzuovka nebo tak :D tak to jsem úplně v klidu, páč miminku se ta hlavička za tu dobu musí srovnat i kdyby nechtěla :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
12.9.12 21:54

@Beru na hlemičku musí dr. ve Frýdku napsat poukaz a proplatí ji pojišťovna. Tam se akorát platí 500Kč za konzultaci a vyšetření u lékaře a 1000Kč za naskenování hlavičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
12.9.12 21:55

Taky se v tom utopí další prachy. Za penzion, za dopravu, za jídlo (my chodili na oběd i večeři do restauračky :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
12.9.12 22:20
@slunicko83 píše:
@Honzuovka nebo tak :D tak to jsem úplně v klidu, páč miminku se ta hlavička za tu dobu musí srovnat i kdyby nechtěla :pankac: :pankac:

Kamarádčin chlapeček měl slehlou hlavičku ještě z porodu (byl dlouho v pánvi) a hlavička se mu nesrovnala. Teď mu jsou 4 roky a od roka se to nijak nezměnilo. Jen že mu narostly vlásky, tak si nechává na jedné straně o trochu delší, aby se to opticky maskovalo. Ale hlavičku má slehlou pořádně pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
12.9.12 22:22

@Honzuovka
Tak u nas to neni o tom, ze bychom nechteli jet nebo o veku, ale o tom, ze ma dalsi onemocneni a kazda infekce nebo namaha pro ni muze mit fatalni nasledky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
12.9.12 22:23
@Honzuovka píše:
@Beru Já jsem se pediatričky pořád na každý poradně ptala, co s tou plackou a ona mi pořád dokola říkala, že se to srovná a když ne, pak se nedá nic dělat. Nechtěla to nijak řešit, tak jsem si to domluvila sama.

Oni o teto metode dr zatom vetsinou jeste nic nevedi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
12.9.12 22:23

Tak jsem náhodou narazila na tuhle diskuzi. Můj synovec má taky pěkně slehlou hlavu, dr říkal, prý se to srovná. Nespoléhejte na to, synovec má 2 roky, ta hlava je naprosto příšerná, velmi viditelné, nehezké, vypadá jak šišatý „lebkoun“, je mi ho líto. Nevím jak u vás ale moje sestra na to zcela kašlala a malého ani nepolohovala a teď vypadá jak vypadá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
12.9.12 22:24

Tak hlavicka nejvic doste do 8 mesicu veku, takze tam je ucinost helmicky nejvetsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
12.9.12 22:25

@Aishenka jj nemusí se to srovnat :? je to škoda, když se to u těch větších sleženin nijak neřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí