Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, tak se zase hlásim. Byly jsme na kontrole u Dr. a ta mi řekla, že hlavička se určitě srovná, ať to vůbec neřešim. Říkala jsem jí že mam strach že ne a taky jsem se jí ptala na tu helmičku. Řekla mi že je to podle jejího názoru zbytečný, že to malá nemá nějak moc a hlavička se rovná nejvíc do 2 let ale i pak roste a vyvijí se. Řekla mi ať se spíš zaměřim na to, proč je celý den na zádech, ukázala mi jak s ní mám cvičit a doporučila plavání, a jak se malá začne pořádně hýbat (je s tím pohybem trochu pozadu) tak uvidim prej sama jak se to srovná. Jen tak pro zajímavost jsem se jí zeptala, jestli má v ordinaci dítě, kterýmu by se hlava nesrovnala, tak říkala že jednoho chlapečka, co je z dvojčat a byl v břiše hodně skříplej. Trvalo mu hodně dlouho než se šešulka trochu srovnala, ale teď je mu 6 a hlavičku má dobrou, jinak se to prej srovnalo vždycky. Tak jsem trochu klidnější
to je zase román
a jak jste na tom vy?
Ahoj, tak se hlásím, už máme za sebou druhou kontrolu ve Frýdku. Tak hlavička se nám krásně srovnává. Až mi pošlou sken na mail, tak vám přidám fotky, ať se můžete podívat na tu změnu.
@Honzuovka
Sem si na vas zrovna vzpomela, jestli das vedet
To je super, ze vam to pomaha
Jezdite na otocku?
My to budeme resit asi az na jare, jezdit v zime se mi moc nechce a nejspis bude operace, tak bychom to stejne nemohli nosit ![]()
@Sarik12 jj, jezdíme na otočku. Kontrolu máme vždycky kolem 13. hodiny, tak ráno v šest vyrazíme a máme to akorát, jsme tam tak půl hodinky až hodinku a zase razíme zpět do Prahy. Domu sice dorazíme někdy po devátý, ale lepší než vyhazovat peníze za hotel.
Ahoj zdravím, chtěla bych prosím taky radu, mám 3m chlapečka a včera jsem byla v poradně a dr mi řekla že se slehlou hlavičkou bych se měla objednat na rehabilit.na Vojtu. Tak nevím jestli tam mám jit nebo ne. vím, že mimča u toho cvičení strašně pláčou. Tak fakt nevím šišulenku máme pekně slehlou na boku. Malej je mrštný hlavičku pekně otáčí sám akorád častěji leží na té slehlé, poradte prosím kdo o tom taky slyšel .Tady nikdo o takovém způsobu napravení nepíšete. ![]()
@veravr píše:
Ahoj zdravím, chtěla bych prosím taky radu, mám 3m chlapečka a včera jsem byla v poradně a dr mi řekla že se slehlou hlavičkou bych se měla objednat na rehabilit.na Vojtu. Tak nevím jestli tam mám jit nebo ne. vím, že mimča u toho cvičení strašně pláčou. Tak fakt nevím šišulenku máme pekně slehlou na boku. Malej je mrštný hlavičku pekně otáčí sám akorád častěji leží na té slehlé, poradte prosím kdo o tom taky slyšel .Tady nikdo o takovém způsobu napravení nepíšete.
Moje rada zní: rozhodně jděte. ![]()
Hm, asi jo, ale stejně mi není jasné když tady všichni píší, že se jim to samo napravilo proč taky ještě nepočkáme.
Já bych taky šla..zkoukne ti ho, a třeba to nic nebude a rozcvičíte akorát ty svaly, aby otáčel i na druhou stranu..Posuzovat z netu, že ostatní miminka to zvládla sama je zbytečné..to nepoznáš, že vy to zvládnete taky..
Určitě půjdem, potom bych si to vyčítala, kdyby trpěl skoliozou nebo něčí takovím ach jo ![]()
Ahoj holky, koukám že diskuze se trochu oživila, tak taky přidám svojí trošku. Nám se hlavička docela hezky srovnala
sice ji má ještě trošičku slehlou, ale je to tak o 80% lepší. Je to hlavně tím, že sedí a plazí se. Jestli se to ještě trochu spraví tak si myslim, že pod vláskama to nebude vidět.
@veravr píše:
Hm, asi jo, ale stejně mi není jasné když tady všichni píší, že se jim to samo napravilo proč taky ještě nepočkáme.
já bych tam šla. Jestli vás tam Dr. poslala, tak to malý asi potřebuje, třeba potřebuje rozhýbat krček
nezatracovala bych to hned na začátku a když vám to nebude vyhovovat, tak to přerušíš. Nám Dr. nabídla buď plavání nebo Vojtovku, ale doporučila to plavání. Jenže mám strach že to malá odmarodí a rozhýbala se sama hezky, tak to asi necháme do jara.
No nás poslala na Vojtu ale nevím proč, malej je čilej otáčí hlavičku pekně do obou stran a začíná se i točit na bok, myslím že ve třech měsících je dobrej, známé holčička je o měsíc starší a nic z toho ještě ji nejde tak nevím
@Honzuovka ahojky, našla jsem tuto skoro rok starou diskuzi a chtěla jsem se tě zeptat jak se malýmu hlavička po helmičce spravila a jak dlouho jste jí nakonec nosili?
@katka 84 Ahoj, malej má teď pěknou hlavinku. Začínali jsme v loni začátkem září a sundali jsme ji na Vánoce. Nedávala jsem mu ji na noc, přestože by ji měl mít 23hod denně, hrozně se v ní potil.
Poslední dvě fotky jsou už po helmičce.