Slehlá hlavička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2488
25.9.16 17:12

Ahoj, ozivuji diskuzi. Můj 5m syn má hodně slezelou hlavičku. Od dr. Jsem si vyžádala doporučení na rhb až teď. Do té doby stále říkala že se to srovná, at polohuju, jenže mé dítko polohovat nechtělo. Válečky dokázal odsunout nebo se dostal na ně a ležel na nich, odsunul mi hlavou 2kg mouky a na bříšku řval. Tak jsem šla na rhb a byla mi doporučena vojtovka. Bohužel jsme ji ještě necvičili, malej byl a je nemocný :( a bylo mi řečeno že jdeme už pozdě :cert: :cert: :cert: vojtovka spraví otáčení a svaly na hrudi a páteř, ale co ta hlava? Srovná se? nebo se mám objednat do Ostravy do plagia centra? Ještě nutno podotknout, ze syn se snaží od 3m zvednout do sedu a otáčí se na bříško a někdy i zpět na záda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
25.9.16 17:14

Jo a moje fyzioterapeutka je proti helmicce, pry se dítě přestane hýbat, je to pravda??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.9.16 17:25

Na začátku tě uklidním, hlava se opravdu srovná. Samozřejmě že s helmičkou to půjde rychleji a výsledky jsou velmi dobré, ale srovná se to i bez ní.
Já to řešila u dcery, byla jsem z toho nešťastná, dneska když se podívám na fotky tak jí vůbec neměla slehlou tak jak jsem to viděla tenkrát a hlavinka se srovnala.
Známá má chlapečka a ten měl hlavu doslova a do písmene placatou, sleženina byla tak velká že to bylo vidět na první pohled. Byla jsem přesvědčená že tohle už se srovnat samo nemůže - a srovnalo, dneska má hlavu úplně normální. Navíc když jsem se pak podívala na jeho otce, tak mají tvar hlavy úplně stejný.
Neboj, cvičte a bude to dobrý, ale chce to čas, trvá to. Než půjde do školky tak to bude O. K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
25.9.16 17:31

@terien sestra má syna a tomu se to nesrovnalo.. oni tedy necvičili. Tak se bojím že se mu to taky nesrovna a když pro to můžu něco udělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
25.9.16 17:32

@JayLee spíše mi šlo o to zda to opravdu dítě zastaví v pohybu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.9.16 17:36
@Bjoucik.15 píše:
@JayLee spíše mi šlo o to zda to opravdu dítě zastaví v pohybu…

Jako helmička? Myslím že ne, co píšou holky tak s ní mají dobré zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
25.9.16 18:08

Ne kazdemu se to srovna, helmicky bych se nebala, deti maji pohyb a zvedavost v krvi, tak ho urcite v pohybu nezastavi a po par dnech si na ni ani nevzpomene :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
25.9.16 20:28

@terien @Danulinka16 tak to ráda slyším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.9.16 20:41
@JayLee píše:
vidis to a ja mam dobre zkusenosti ze sveho okoli s tou helmickou ;) plati to pojistovna ;) zkus co myslis ale dle me to stejne dostanes doporuceny ;)

To asi nebylo na mě že ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.5.17 09:02

Nazor

Myslite si ze by nas malej potreboval take helmicku? Ma ji slezelou moc? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.5.17 09:23

@Eleaf Dcera měla slehlou ještě mnohem víc, stačilo ale lépe polohovat na spaní (super je taky „polštářek“ Panda-doporučila nám ho tehdy fyzioterapeutka) a přes den maximum času na bříšku. Srovnalo se to samo a už v roce měla hlavičku krásnou. Helmy mi přijdou až skutečně jako krajní řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
25.5.17 09:46

@Eleaf syn měl hlavičku slehlou velmi podobně a naštěstí se mu to samo srovnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
25.5.17 09:49

Přesně jak píše @unuděná, stačí opravdu důsledně polohovat a taky za sebe můžu doporučit ten polstarek, kolik je malymu?? Já to u starší začala řešit až po čtvrtém měsíci a hlavičku má krásnou, fakt během chvilky se to spravilo, nicméně jsem se tomu musela věnovat a být důsledná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.17 10:30

Me dítě melo taky slehliu hlavičku a i pres polohování se to nespravilo. Lituju, ze jsem tu helmu neporidila. Doktorka mi to totiž rozmluvila s tím, ze se to srovná samo. Bohužel, v roce a pul vypadá takto. :(

• Citovat
  • Upravit
53190
25.5.17 10:35
@Anonymní píše:
Me dítě melo taky slehliu hlavičku a i pres polohování se to nespravilo. Lituju, ze jsem tu helmu neporidila. Doktorka mi to totiž rozmluvila s tím, ze se to srovná samo. Bohužel, v roce a pul vypadá takto. :(

Tak úplně samo se to nesrovná, musí se pro to něco udělat, samozřejmě. Minimálně to polohování na spaní. Ale pro tvou útěchu, ještě to není ani zdaleka definitivní (navíc to není tak hrozné, alespoň z téhle fotky). Syn měl hlavu taky šišatou, jak přišlo stříhání strojkem po tom roce, ještě víc to vyniklo, ale srovnalo se to. Teď je mu 5 a má krásnou kulaťounkou hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí