Slehlá hlavička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10657
28.8.12 15:15

Tak to je už na vás. My jsme taky byli objednaní zrovna na 11.9. do poradny na půlroční prohlídku a přesunula jsem to o týden pozdějc. Když je tam ten doktor jenom jednou do měsíce, tak pak nechci čekat až kdo ví do kdy. A prej je nejefektivnější helmičku začít nosit do sedmýho měsíce, tak nám to už docela hoří, když chci, aby to mělo aspoň částečný účinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
28.8.12 15:41
@Honzuovka píše:
Do Frýdku. Ty helmičky dělaj jenom tam. Tam se ubytujem někde poblíž. Když jsem se objednávala, tak mi sestra říkala, že to je nejméně na dva dny. Jeden den na konzultaci, naskenování hlavičky, druhý den by snad měli mít helmičku hotovou, tak se musí vyzkoušet a případně poupravit. Normálně se helmička vyrábí týden, ale pro ty, co bydlí dál to dělají přednostně do druhého dne.

Tak ještě že Frýdek máme za rohem pokud to bude taky nutnost :)škoda že to nedělají na více místch než jenom tam aby jste nemuseli jet takovou dálku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
28.8.12 15:44

Ta cesta za to stojí, i kdyby to nepomohlo, budu vědět, že jsem se aspoň snažila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
28.8.12 16:48

@Honzuovka
No jo, jenze pulrocni orohlidka a poradna pro rizikove deti je trosku neco jineho :think: kromtoho uz mame preti termin, kvuli hospitalizacim a cekacka je taky kolem mesice
A nasi male je teprve 2,5 mesice, ale cekat do rijna se mi nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.12 16:56
@maltik2008 píše:
To ti nikdo nerekl, ze se ma mimino pokladat na stridacku na obe strany? ja to praktikovala tak:kojeni z leveho prsu, pote polozila na levy bok, kojeni z pravyho, polozila na pravy bok…ted se to uz asi tezko spravi, v 5 mesicich…zname vnucka mela extremni tvar hlavy, ale spravilo to noseni helmicky, ktera je na to delana-nevim ale, jestli to v cesku vubec existuje…

díky za radu :pankac: představ si, že v porodnici nám řekli že dítě má být buď na zádech nebo na břiše.
Všem ostatním díky za zkušenosti :* na půlroční prohlídce se radši zeptám doktorky.

• Citovat
  • Upravit
15752
12.9.12 21:05

@Honzuovka
Ahoj, tak jak ste dopadli ve frydku? Jak to probihalo?
Nam zatim nikdo nedoporucuje tak dalekou cestu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
12.9.12 21:14

@Sarik12 Ahoj, zrovna před hodinou jsme dojeli domů. Bylo to tam fajn, bydleli jsme v pěkném penzionku, dr. i veškerý personál je tam moc příjemný. Helmičku jsme dostali. Mohla jsem malýmu vybrat vzor na helmičku, tak máme bílou s medvídkama :). Jeli jsme vlakem, aby si malej mohl hovět v kočárku a v klidu se vyspinkal. Cesta byla dlouhá, ale malej to zvládal krásně. Jen si nedovedu představit, že bych jela s malým sama. Nakonec se mnou jela mamka a pomáhala mi. Jeli jsme přes Ostravu a tam jsem měla pocit, že jsme místo z vlaku vystoupili ze stroje času a vrátili se o třicet let zpátky. Hnus nádraží, všechno starý, nikde není bezbariérový přístup, kufry i kočárek jsme tahaly po schodech. Sama bych to nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
12.9.12 21:19

Platila jsem „jen“ za konzultaci a naskenování hlavičky. Na hlemičku mi napsali poukaz na pojišťovnu. Naštěstí, protože dr. říkal, že stojí 10500Kč. Na kontrolu máme jet za tři týdny a vyšli mi vstříc časově. Jsem jim říkala, že bych chtěla nějak mezi 12 a 13 hod a prej mám přijet, jak to zvládnem, nahlásit se na recepci a vezmou nás přednostně, když jsme z daleka. Opravdu moc pěkné jednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
12.9.12 21:22

Mohla bych se zeptat, jak dlouho se ta helmička asi tak má nosit? A to je na celodenní nošení i spaní? Mohla bys někdy prosím tě hodit i fotku? D9ky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
12.9.12 21:25

@Honzuovka
Super, pro nas je to bohuzel pro malou moc narocne, kdyby to bylo jen jednorazove tak mozna, ale ty kontroly. Ale porad se to snazime nejak vyresit, jenze ona se polohovat nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
12.9.12 21:31

@Honzuovka myslíš, že by se to nesrovnalo samo? Syn měl slehlou hlavičku dost podobně (přes mou snahu ho polohovat), taď mu je skoro 10 měsíců a má to dobré…

• Citovat
  • Upravit
10657
12.9.12 21:33

@suvik Fotku dám zítra, dneska jsme ji jenom zkoušeli a máme ji začít nosit zítra, tak nafotím a dodám :kytka:.
Délka nošení je individuální, podle toho, jak rychle se to bude srovnávat. Nosí se i na noc, ale uvidím, jak to bude malej snášet, když s ní nebude moct spát, dávat ji nebudu a bude ji mít jenom přes den. U nás je výhoda, že má placku vzadu a v noci mi spinká na obou bokách, tak si placku nezvětšuje. My ji budeme mít cca 12-15týdnů. První kontrola je za tři týdny a pak se prej dělá po čtyřech nebo pěti týdnech, podle potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
12.9.12 21:39

@Sarik12 Taky z toho cestování nejsem nadšená, ale jestli to pomůže, budeme to muset zvládnout. Teď jsme to nacvičili a příště to bude lepší :palec:.
Na penzionu byli i s menším miminkem, holčičce byly čtyři měsíce a jeli z Jičína. Doktor nám říkal, že jsme přijeli v nejlepší době. Prej když se hlavička nesrovná do šestýho měsíce sama, pak je potřeba ji pomoct, takže jsem ráda, že jsme jeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
12.9.12 21:41

Holky, teď vás čtu a začínám taky uvažovat nad vyšetřením. Malý má vzadu taky placku a zdá se mi, že se zvětšuje. Sice usíná na boku, ale pak se přetočí na záda a furt dokola. Řešily jste to nejdříve s pediatrem, nebo rovnou jste se objednaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
12.9.12 21:42

@Billi Ono je to asi u každýho dítka jiný. Oni na to mají různá měření a grafy a podle toho určí, jestli se to může srovnat samo nebo ne. Malýho naskenovali a naměřili. Je tam pět stupňů, v prvním to je dobrý a v pátým je to nejhorší a malej byl na hraně čtvrtýho a pátýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí